وکالت تهران

شکایت از قاضی

شکایت از قاضی

در بسیاری از مواقع ممکن است شاهد تخلفات قاضی بوده و به همین دلیل بخواهیم از وی شکایت نماییم، در این مقاله سعی کرده ایم به صورت جامع راهنمای نحوه شکایت از قاضی متخلف دادگستری را برای شما عزیزان قرار داده و همچنین مراحل شکایت از قاضی را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم.

شما می توانید همه روزه برای دریافت مشاوره و استعلام هزینه وکیل شکایت از قاضی با شماره تلفن های دفتر وکالت تماس بگیرید. 02188939832 و 09127654109

شکایت از قاضی
شکایت از قاضی

شکایت از قاضی

همانطور که میدانید در شرایط مختلف قاضی نیز گاهی دچار تخلف شده و جرایمی انجام دهد، در بسیاری از موارد ممکن است قاضی رشوه بگیرید و پرونده را به نفع یکی از طرفین خاتمه دهد. برای جلوگیری از بروز این نوع جرایم مرجعی تحت عنوان دادسرای انتظامی قضات تعبیه شده است تا افراد بتوانند در آن اقدام به ثبت شکایت از قاضی مورد نظر نمایند.

شماره تماس دفتر وکالت برای گرفتن مشاوره شکایت از قاضی: ۰۲۱۳۸۵۸۲۲۹۷ و ۰۲۱۳۸۵۸۲۲۰۸ .

به موجب ماده 15 آيين نامه اجرايي قانون نظارت بر رفتار قضات شكايت انتظامي بايد حاوي نكات ذيل باشد:

1- نام، نام خانوادگی، نشانی اقامتگاه، کدپستی، کدملی، و در صورت امکان شماره تلفن ( ثابت، همراه) شاكي انتظامي

2- سمت شاکی انتظامی در پرونده قضایی (در صورتي كه اقامه شكايت از سوي وكيل باشد بايد حق شكايت انتظامي در وكالت‌نامه تصريح شده باشد.)

3- اعلام شماره پرونده قضائي مورد شكايت

4- اعلام هویت قاضی یا قضات مورد شکایت.

5- مشـخص بودن موارد مورد شكايت (کلی نباشد) يعني جهات تخلف از مقررات قانوني بايد ذكر شود.

6- پيوست نمودن مستندات مورد شكايت از قبيل تصوير دادنامه، برگ اخطاريه يا احضاريه، برگ اجرائيه و…

7- امضاء شاکی یا نماینده قانونی وی و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.

8- ابطال نمودن تمبر دادرسي مطابق تعرفه خدمات قضايي (مبلغ 300/000 ريال) تبصره۱ـ در صورتی که شکوائیه فاقد یکی از نکات مزبور باشد، بایگانی می‌شود.

شكايت انتظامي:

1- شكايت انتظامي تأثيري در رأي و تصميمات متخذه در پرونده اعم از دادسرا يا دادگاه مربوطه ندارد.

2- شكايت انتظامي از جهات اعاده دادرسي (موضوع ماده 474 ق.آ.د.ك) و همچنين تجويز اعاده دادرسي (موضوع ماده 477 ق.آ.دك) محسوب نمي‌شود.

3- شكايت انتظامي از جهات رد دادرس (به منظور اخذ پرونده از قاضي و ارجاع آن به قاضي ديگر) محسوب نمي‌گردد. 4- به جرائم كيفري (اعم از اهانت و توهين وغيره) قضات سراسر كشور در دادسراي ناحيه 28 تهران (ويژه كاركنان دولت) واقع در ميدان ارگ رسيدگي مي‌شود.

5- سير مراحل رسيدگي در دادسراي انتظامي قضات محرمانه است.

6- دادن تصوير از اظهارنظر مقامات دادسراي انتظامي و كيفرخواست به شاكي انتظامي ممنوع است. (موضوع ماده 17 آيين نامه اجرايي)

7- شاكي انتظامي مي‌تواند شكايت انتظامي را مطابق ماده 23 قانون نظارت بر رفتار قضات به دادگستري استان مربوط نيز تحويل و يا از طريق پست سفارشي با رعايت ماده 15 آيين نامه اجرايي به آدرس اين دادسرا ارسال و پس از يك ماه، شماره پرونده ثبت شكايت انتظامي از طريق پيام كوتاه اطلاع رساني مي‌گردد.

لازم به ذکر است طبق ماده دو قانون آیین دادرسی مدنی: ” قضات دادگاه ها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی کرده، حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند.

در صورتی که قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلا قانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر یا اصول حقوقی که مغایر با موازین شرعی نباشد، حکم قضیه را صادر نمایند نمی توانند به بهانه سکوت یا نقض یا اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند و الا مستنکف از احقاق حق شناخته شده و به مجازات آن محکوم خواهند شد.”

براساس اصل 171 قانون اساسی:در صورتی که به دلیل تقصیر یا اشتباه قاضی ضرر مادی یا معنوی به کسی وارد شود، این ضرر باید جبران شود. اگر این ضرر به دلیل قصور قاضی باشد، خود او مسئول جبران خسارت است و در صورتی که به علت اشتباه او باشد، دولت مسئول جبران خسارت خواهد بود.

مراحل شکایت از قاضی

مراحل شکایت از قاضی

بر اساس گفته های بالا در رابطه با شکاست از قاضی میتوان گفت تنها در صورت داشتن شرایط خاصی میتوان قادر به شکایت از قاضی بود، در این بخش برای شما عزیزان مراحل شکایت از قاضی را قرار داده ایم.

مراحل شکایت از قاضی بر اساس ماده ۲۲ قانون نظارت بر رفتار قضات جهات قانونی برای شروع تعقیب و رسیدگی انتظامی‌ عبارت است از:

۱- شکایت ذی‌نفع یا نماینده قانونی او

۲- اعلام رئیس قوه قضائیه

۳- اعلام رئیس دیوان عالی کشور یا دادستان کل کشور

۴- اعلام شعبه دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی به پرونده قضائی

۵ – ارجاع دادگاه عالی

۶ – اطلاع دادستان

تبصره ۱- در مورد بند (۶) هرگاه دادستان پس از بررسی ابتدائی موارد اعلام شده را بی‌اساس تشخیص دهد، دستور بایگانی آن را صادر می‌کند و در غیر این صورت برای رسیدگی به یکی از دادیاران ارجاع می‌نماید.

تبصره ۲- تصمیم دادسرا مبنی بر تعقیب یا عدم آن به نحو مقتضی به اطلاع شاکی می‌رسد.

مدارک لازم برای شکایت از قاضی

از جمله مدارک لازم برای شکایت از قاضی براساس ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات شکایت انتظامی عبارت اند از:

پس با توجه به گفته های بالا در رابطه با شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی، باید بگوییم در صورت بروز هر گونه تخلفات و همچنین جرایم از طرف قاضی با توجه به موارد بابا میتوان اقدام به شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی نمود.

متن شکواییه شکایت از قاضی

متن شکواییه شکایت از قاضی

در این بخش نمونه متن شکایت از قاضی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.

دادستان محترم انتظامی قضات

با سلام و احترام نمونه شکایت از قاضی اینجانب محمد محمدی فرزند محمدعلی دارای کد ملی 5555555555 به اقامتگاه خیابان شقایق، کوچه گلبرگ، پلاک 77 به شماره تلفن همراه 09122222222 بدین وسیله مراتب شکایت انتظامی خود را از قاضی شعبه 10 اجرای احکام شهرستان تهران در پرونده کلاسه 9985014520682 اعلام می نمایم.

موارد تخلف از مقررات قانونی با ذکر مستند مواد قانونی و بررسی عواقب شکایت از قاضی به شرح ذیل می باشد:

نمونه شکایت از قاضی 1- بنده به پرداخت مبلغ 1،000،000،000 ریال و 110 سکه تمام بهار آزادی در حق خانم نگار عابدی محکوم شده ام. همچنین واحد اجرای احکام یک چهارم از حقوق بنده کسر نمود. اما مجددا دادنامه ای صادر شد که نصف حقوق اینجانب به دلیل دین به خانم نگار عابدی توقیف شود.

این موضوع خلاف قانون است. 2- گفتنی است که به موجب قانون موضوعه حاکم بر کشور هر شخص در امضا یا عدم امضا هر نوشته یا سندی مخیر است. اما با جمیع جهات مذکور: نمونه شکایت از قاضی دادورز شعبه 11 اجرای احکام شهرستان ……… بدون قائل شدن حق اختیار برای بنده، از سمت خود سوء استفاده نموده و اینجانب را تهدید به امضای برگه اصداری از اجرای احکام کردند. حتی ایشان به قدری پا را فراتر قرار دادند که به بنده القاء کردند که در صورت عدم امضاء برگه مذکوره بنده را راسا به زندان ارسال می کنند.

حالیه با عنایت به: نمونه شکایت از قاضی بند 6 و تبصره ماده 17 قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب سال 1389 که مقرر داشته است:

رفتار خلاف شأن مجازات انتظامی درجه 8 تا 13 را بر دارد و با تمرکز بر تبصره ماده 17 که اشعار می دارد: رفتار خلاف شأن قضائی عبارت است از انجام هرگونه عملی که درقانون، جرم عمدی شناخته می‌شود و یا خلاف عرف مسلم قضات است به نحوی که قضات آن را مذموم بدانند و با توجه به ماده 699 قانون مجازات اسلامی که بیان می کند تهدید به قتل و یا هر گونه ضرر جسمانی و نفسانی، مالی و حیثیتی دارای مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال خواهد بود؛ صدور حکم مقتضی نسبت به تخلف قاضی محترم از محضر شما عالیجناب مورد استدعا است.

پیشنهاد ویژه: قوه قضاییه چیست

نمونه شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی قضات

نمونه شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی قضات

قبل از شروع بررسی نمونه شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی قضات باید بگوییم ماده ۳ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب بیان داشته است که قضات دادگاه‌ها وظیفه دارند به پرونده مورد نظر به شکل قانونمند رسیدگی نمایند و متناسب با آن حکم صادر کنند، در حالتی که قوانین مربوطه کامل یا صریح نباشد قاضی موظف است با استناد به منابع معتبر فقهی حکم صادر نماید و نمی‌تواند به بهانه این که قانون در خصوص این موضوع سکوت کرده و دارای نواقصی می‌باشد از پیگیری پرونده خودداری نماید چرا که اگر این کار را انجام دهد تحت عنوان استنکاف از احقاق حق شناخته شده و مجازات می‌گردد.

اصل ۱۷۱ قانون اساسی بیان داشته است که اگر به موجب اشتباه و یا تقصیر شخص قاضی در موضوع و یا حکم مشکلی به وجود آید و ضمن آن خطری مادی و معنوی فردی را نشانه بگیرد در حالتی که با وجود تقصیر این کار را کرده باشد ضامن بوده و اگر به جهت تقصیر خودش نبوده باشد از طریق دولت خسارت جبران می‌گردد.

پیشنهاد میشود مقاله قاضی کیست و دادگاه عمومی حقوقی را حتما در این زمینه مطالعه نمایید.

نمونه شکایت از قاضی در دادسرای انتظامی قضات

با عرض سلام و ادب احتراماً به وکالت از شاکی انتظامی، توضیحات ذیل به استحضار عالی می‌رساند: شرح ماوقع: موکل در تاریخ… در پی شکایت برادرش اقدام به همراهی شهود ایشان برای جلسه رسیدگی می نماید و در راهروی دادگاه نشسته بوده است.

ریاست شعبه 104 دادگاه کیفری دو… با حضور در راهرو دادگاه شخصاً دست موکل را گرفته و به شعبه برده و با تنظیم صورتجلسه ای به استناد یک عکس مبنی بر حضور در یک مجلسی غیرشرعی و خلاف قانون، اقدام به بازداشت ایشان نموده و با دستبند نزد ریاست دادگاه… و متعاقباً به بازداشتگاه دادسرای… فرستاده و پرونده ای در شعبه پنجم دادیاری… تشکیل که در همان روز منجر به منع تعقیب و آزادی ایشان می گردد.

شرح تخلفات: 1 . دستور بازداشت برخلاف قانون (از حیث جنبه انتظامی) موضوع از حیث جنبه کیفری در دادسرای کارکنان دولت مطرح شده است که تحت کلاسه… در شعبه… در حال رسیدگی است.

(پیوست شماره 1) به موجب ماده 363 آیین دادرسی کیفری هرگاه در حین رسیدگی، جرم دیگری کشف شود که بدون شکایت شاکی قابل تعقیب باشد قاضی رسیدگی کننده می تواند موضوع را به دادستان یا رییس حوزه قضایی اعلام نماید حال آنکه ریاست محترم شعبه اقدام به صدور دستور بازداشت موکل بدون هیچ مبنا و بر خلاف قانون نموده است.

پیشنهاد ویژه: جریمه نقدی اعاده حیثیت

سامانه شکایت از قاضی

سامانه شکایت از قاضی

همانطور که بالاتر نیز گفته شد، سازمانی برای رسیدگی به تخلفات قضات شکل گرفته است که با در صورت مشاهده تخلفاتی که در بخش های جلوتر در رابطه با آن ها صحبت خواهیم کرد میتوان اقدام به شکایت از قاضی نمود.

اگر به نشانی dadsetani.ir/?page=report_eteraz سامانه شکایت از وکیل مراجعه نمایید، صفحه‌ای برای شما باز می‌شود که می‌توانید پس از درج اطلاعات شخصی چون کد ملی و نام، شماره همراه و رایانامه (یا همان ایمیل) خود در آن و گزارش شکایت از دادستان یا قاضی مربوط را در آن ثبت نمایید.

شماره تماس دفتر وکالت برای مشاوره نحوه شکایت از قاضی: 09127654109 و 02188939832 .

آدرس دادسرای انتظامی قضات : تهران – خیابان خیام -میدان ۱۵ خرداد – روبروی مسجد ارگ ساختمان شماره ۲ قوه قضائیه – دادسرای انتظامی قضات .

شماره تلفن وکیل متخصص دادسرای انتظامی قضات : 09127654109 مشاوره حقوقی دادسرای انتظامی قضات .

شماره تلفن دفتر وکالت برای مشاوره شکایت از قاضی در دادسرای کارکنان دولت : 02188939832 و 09127654109 .

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آدرس دادسراهای تهران کلیک کنید.

وکیل برای شکایت از قاضی

وکیل برای شکایت از قاضی

برای شکایت از قاضی پیشنهاد می شود از یک وکیل حرفه ای کمک بگیرید، از آنجا که شکایت از قاضی کار پیچیده ای بوده و تنها با داشتن شرایط خاص و مشخصی میتوان قادر به شکایت از قاضی بود، بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید.

یک وکیل برای شکایت از قاضی با نحوه شکایت از قاضی شورای حل اختلاف به خوبی آشنا بوده و بر مرور زمان شکایت از قاضی تسلط کامل را دارا می باشد.

یکی از مهم ترین مراحل شکایت از قاضی، تنظیم شکوائیه است. این مرحله باید طبق اصول و قواعد خاصی جلو برود تا به نتیجه مناسبی برسد و وکیل شکایت از قاضی، با رعایت این اصول و قواعد به شما کمک خواهد کرد. 

ضمن این که شما به راهنمایی یک وکیل شکایت از قاضی مجرب برای جمع آوری مدارک جهت ثابت کردن دعوی نیاز خواهید داشت. 

در برخی موارد و با توجه به توافقات بین وکیل شکایت از قاضی و موکل، ممکن است وکیل شما انجام بعضی از کار ها را به دست بگیرد ولی وظیفه اصلی وکیل شکایت از قاضی این است که در دادگاه برای ثابت کردن دعوی شما حاضر باشد. 

در دعوای مربوط به شکایت از قاضی، فقط یک بار امکان مطرح کردن دعوی وجود دارد و بنابراین لازم است که حتما از راهنمایی یک وکیل مجرب برای اثبات دعوی خود استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی و مشاهده آدرس شعب دادگاه های تهران کلیک کنید.

سوالات متداول

ایا میتوان قاضی پرونده را عوض کرد؟

در رابطه با پاسخ این سوال که ایا میتوان قاضی پرونده را عوض کرد باید بگوییم میتوانید قاضی پرونده را عوض نمایید، پیشنهاد میشود از یک وکیل حرفه ای و مجرب کمک بگیرید.

شکایت از حکم قاضی چگونه است؟ 

برای شکایت از حکم قاضی نیاز به داشتن مدارک و همچنین مستنداتی می باشد که داخل مقاله در رابطه با آن ها به صورت جامع صحبت کرده ایم.

چگونه از قاضی شکایت کنیم؟

برای شکایت کردن از قاضی ابتدا باید اسناد و مدارک خود را در دادسرای انتظامی شکایت از قضات ارسال نمایید. داخل مقاله نحوه شکایت از قاضی را قرار داده ایم.

برای شکایت از قاضی به کجا مراجعه کنیم؟

مراجعه به آدرس دادسرای انتظامی قضات، تهران – خیابان خیام -میدان ۱۵ خرداد – روبروی مسجد ارگ ساختمان شماره ۲ قوه قضائیه – دادسرای انتظامی قضات.

Exit mobile version