به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

اسکیمر چیست

اسکیمر چیست

در این مقاله قصد داریم به صورت صفر تا صد شما را با اسکیمر و اسکیمینگ اشنا کنیم، اسکیمر به یک فرد و یا یک دستگاهی می‌گویند که با روش اسکیمینگ یعنی کپی کردن غیرقانونی داده‌های نوار مغناطیسی کارت بانکی روی یک کارت دیگر اقدام به سرقت اطلاعات حساب بانکی شما می‌کند.

اسکیمر یعنی چه ؟
اسکیمر یعنی چه ؟

اسکیمر یعنی چه ؟

همانطور که بالا تر نیز گفته شد اسکیمر به یک فرد و یا یک دستگاهی گفته می شود که به منظور برداشتن اطلاعات بانکی شما و در نتیجه سرقت از شما می شود.

نحوه سرقت اسکیمر ها بسیار متفاوت تر و پیچیده تر از دیگر نوع سرقت ها می باشد، در این نوع، فرد و یا دستگاه عابر بانک فیک و ساختگی داده های موجود در نوار مغناطیسی کارت بانکی شما را بر روی یک کارت دیگر کپی کرده و تمامی اطلاعات کارت شما را بر میدارند، به این نوع سرقت اسکیمینگ می گویند.

همانطور که میدانید بانک‌ها در تمام دنیا نقشی بسیار بزرگی را در اقتصاد کشورها دارند و اکثریت مردم پول‌های خود را در بانک ها نگهداری و واریز می‌کنند. بانک‌هیچوقت اطلاعات بانکی کارت‌های عابر بانک افراد را در اختیار دیگران قرار نمی‌دهند و تاکنون این اتفاق از طرف بانک به وقوع نپیوسته. معمولا تمام افراد به بانک‌ها اعتماد دارند ولی در این راستا افراد سودجو ای وجود دارند که از راه های فوق مجرمانه اقدام به برداشت پول به صورت غیرمجاز از حساب‌های افراد می‌کنند. در ادامه ی مقاله خواهیم گفت که اسکیمر چیست و سارقان چگونه از آن استفاده می کنند؟

روش های کار اسکیمینگ
روش های کار اسکیمینگ

روش‌های کار اسکیمینگ

امروزه افراد معمولا به جای استفاده از وجه نقد و نگهداری وجه نقد در کیف پول خود برای خرید، از کارت های اعتباری استفاده میکنند. همین امر باعث شده است تا افرادی سود جو از این امر سوء استفاده کرده و پول شما را از حسابتان برداشت کنند.

در این بخش روش‌های کار اسکیمینگ را برای شما عزیزان مرود بررسی قرار داده ایم:

اسکیمر ها به دو روش می توانند به حساب افراد دستیابی پیدا کنند، در روش اول سارقان دوربینی را در کنار قطعه‌ای که در کنار ورودی کارت است نصب می‌کنند تا زمانی که کاربر رمز را وارد می‌کند آن را ضبط کند. به دلیل کوچک بودن دوربین فوق، مردم چنین اسکیمری را نمی‌توانند تشخیص دهند.

در روش دوم اسکیمر ها روی کیبورد نصب شده قبلی بانک مورد نظر یک کیبورد دیگر نصب می کنند که این قطعه هم بسیار شبیه به قطعه نصب شده بر روی دستگاه است، این کیبورده نصب شده تمام اطلاعات مربوط به کارت بانگکی افراد را ضبط کرده و کپی برداری می کند.

وظیفه بانک‌ها در مقابل دستگاه اسکیمر
وظیفه بانک‌ها در مقابل دستگاه اسکیمر

وظیفه بانک‌ها در مقابل دستگاه اسکیمر

از آنجا که اسکیمری یکی از جرایم بسیار سنگین و حرفه ای به حساب می آید که بانک ها در این خصوص موظف هستند که آنتی اسکیمر های مربوطه را بر روی عابر بانک ها نصب کنند. دستگاه اسکیمر تهدیدی بسیار جدی برای بانک‌ها به حساب می آید ، اما همانطور که گفته شد بانک‌ها می‌توانند جهت جلوگیری از به وقوع پیوستن چنین جرایمی اقدام به نصب آنتی اسکیمر بر روی عابربانک‌ها کنند.

بیکی از بانک هایی که نصب آنتی اسکیمر ها را الزامی اعلام کرده است بانک مرکزی می باشد. نکته‌ مهمی که تمام دارندگان کارت‌های عابر بانک باید بدانند این است که علاوه بر عابربانک‌ها کارت‌خوان‌های فروشگاهی نیز در معرض ذخیره کردن اطلاعات کاربران از طریق اسکیمر هستند پس باید هنگام خرید حواستان را جمع کنید تا توسط دستگاه اسکیمری از شما کلاهبرداری نشود.

جلوگیری از اسکیمرها
جلوگیری از اسکیمرها

جلوگیری از اسکیمرها

روش های متعددی برای جلوگیری از اسکیمر ها وجود دارد، یکی از راه های جلوگیری از اسکیمر ها این است که به کسی اعتماد نکنید و تا حد امکان خودتان رمز کارت خود را وارد نمایید. پیشنهاد می شود رمز کارت شما رند نباشد و کلا ترکیبی از اعداد غیر رند باشد تا اسکیمر ها نتوانند آن را حفظ کرده و یا حدس بزنند.

روش دوم و اصلی ترین روش جلوگیری از اسکیمر ها این است که حساب اصلی خودتان را هرگز به یک کارت متصل نکنید، چرا که فرایند شکایت در این زمان بسیار طول خواهد کشید و پیشنهاد می کنم از این روند جلوگیری کنید تا به مشکلی نخورید.

هوشمندانه است که شما به عنوان موکل برای امور بانکی از وکیل بانکی تهران که به تمام دعاوی بانکی مسلط بوده و تجربه ی کافی برای دفاع از پرونده های مربوط به بانک را دارد بهره ببرید.

ما به شما پیشنهاد می کنیم همین حالا از مشاوره حقوقی با وکیل متخصص دعاوی بانکی در مرکز وکالت تهران بهره مند شوید تا مشکلات شما را به بهترین وجه حل کند. 02188939832 و 09127654109

آنتی اسکیمر بانک ها

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دیگر از این روش ها برای سرقت استفاده نمی شود اما هنوز بعضی سارقان از این روش یعنی اسکیمینگ و اسکیمری استفاده می کنند. بانک ها برای جلوگیری از این روش ها می توانند از دستگاه های (Anti Mer) آنتی اسکیمر استفاده کنند.

تا الان بیشتر بانک ها از این ابزار استفاده می کنند و درصد سرقت های اسکیمری را تا حد بسیار زیادی کم کرده اند.

نحوه شناسایی و جلوگیری از اسکیمینگ کارت اعتباری
نحوه شناسایی و جلوگیری از اسکیمینگ کارت اعتباری

نحوه شناسایی و جلوگیری از اسکیمینگ کارت اعتباری

در این بخش نحوه شناسایی و جلوگیری از اسکیمینگ کارت اعتباری را قرار داده ایم، همانطور که بالا تر گفته شد اسکیمینگ نوعی دزدی از کارت اعتباری می باشد که در آن کلاه‌بردار با استفاده از وسیله‌ای کوچک تمامی اطلاعات کارت بانکی فرد مورد نظر را دزدیده و از آن سوءاستفاده می‌کند.

با کشیدن کارت درون دستگاه اسکیمر تمامی اطلاعاتی که بر روی نوار مغناطیسی کارت اعتباری قربانی ذخیره شده است برداشته شده و درون دستگاه اسکیمر ذخیره می‌شود. نوار مغناطیسی که روی کارت‌های اعتباری قرار دارد شامل شماره کارت اعتباری و تاریخ انقضای کارت است که مهمترین شماره ها برای کلاهبرداران می باشد.

این دستگاه های غیر قانونی که در رده بالاتری از دستگاه های کارتخوان فعلی قرار میگیرند به گونه ای طراحی شده اند که تشخصی آنها از دیگر دستگاه ها دشوار می باشد و دقیقا شبیه به دستگاه های کارتخوان اصلی در بازار هستند.

این نوار نام و نام خانوادگی کامل مالک کارت را نیز درون خود نگه می‌دارد و فرد اسکیمر میتواند به راحتی حتی از اطلاعات شخصی افراد مانند نام و نام خانوادگی و شماره ملی ان نیز سوأ استفاده کنند. کلاه‌بردارن پس از دزدیدن اطلاعات حساب قربانی از آن‌ها در تراکنش‌های آنلاین خود استفاده می‌کنند و یا با ساخت کارت اعتباری تقلبی دزدی را به صورت آفلاین انجام خواهند داد.

اسکیمر کارت خوان همان دستگاهی می باشد که اطلاعات کاربران را می دزدد. کلاه‌برداران عموماْ اسکیمرها را درون بخش کارت خوان دستگاه‌های خودپردازها (ATM) و یا دستگاه‌های کارت خوان در پمپ بنزین و یا ایستگاه‌های CNG قرار می‌دهند. یکی از بدی های این دستگاه ها این اسن که دستگاه های اسکیمری میتوانند در هر دستگاهی تعبیه شوند!

اگر به دنبال وکیل خوب در تهران هستید، ما در دفتر وکالت تهران، بهترین خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین و بهترین وکیل تهران را را به شما ارائه خواهیم کرد.

نمونه حکم دادگاه برای کلاهبرداری از طریق اسکیمینگ
نمونه حکم دادگاه برای کلاهبرداری از طریق اسکیمینگ

نمونه حکم دادگاه برای کلاهبرداری از طریق اسکیمینگ

تاریخ : 3/11/83

شاکی : آقای ………. با وکالت ……… به نشانی تهران ……….. .

متهم : آقای ……….. به نشانی تهران ……………. .

اتهام : کلاهبرداری

گردشکار : دادگاه با توجه به محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید.

متن رای دادگاه کلاهبرداری
در خصوص شکایت آقای …………….. با وکالت ………. علیه ………… دایر بر کلاهبرداری بدین شرح که با توجه به اینکه شاکی داد رای پرونده ای در شعبه ششم دادگاه عمومی تهران بوده و به موجب دادنامه های شماره ……. و ……. و ….. محکوم گردیده بوده و با متهم که در شرکت ذوب آهن همکار بوده درد دل می نماید و نامبرده از این موقعیت سوء استفاده کرده و با بیان اینکه فردی را می شناسد که قادر به حل مشکل وی می باشد اقدام به اخذ مبلغ یک میلیون ریال وجه نقد و یک فقره چک به شماره ………. جاری ……… بانک ملی شعبه … به مبلغ سه میلیون ریال می نماید و در این راستا لایحه اعتراضیه ای برای شاکی تنظیم و جهت ارائه به دادگاه به وی می دهد که با توجه به تحقیقات انجام شده، شکایت اولیه شاکی خصوصی، اعلام بانک محال علیه مبنی بر اینکه وجه چک مذکور توسط متهم دریافت شده است، شهادت شهود در مورد نحوه اخذ چک مذکور توسط شاکی از ………. و تحویل آن به متهم، شهادت شاهد مبنی بر اینکه متهم به وی گفته است که پرونده شاکی مشکلش را حل کرده ام ولی پولش را نداده است، کشف تکه کاغذی از منزل متهم که مشخصات شاکی و شماره پرونده وی در شعبه ششم … و شماره نامه و تاریخ ارسال پرونده به مرجع تجدیدنظر و شماره تلفن دادگستری در آن قید گردیده و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده بزه انتسابی به نامبرده محرز تشخیص داده شده و صرفنظر از اعلام رضایت شاکی خصوصی مستندا به ماده 1 و تبصره 1 آن از قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء،اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام و رای وحدت رویه شماره ……… – ….. متهم فوق الذکر را به تحمل یک سال حبس (با احتساب ایام بازداشت) و پرداخت مبلغ چهار میلیون ریال (معادل مال اخذ شده) به عنوان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم و مجازات رد اصل مال به صاحبش به جهت اعلام رضایت شاکی منتفی می باشد و در خصوص اتهام دیگر نامبرده دایر بر نگهداری یک قطعه اسکناس ده هزار ریالی جعلی به شماره …………. (موضوع صورتجلسه مورخه 83/4/30 مامورین در بازرسی از منزل متهم) با توجه به موضوع اتهام و مستندا به اصل 37 قانون اساسی و بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی در امور کیفری و به لحاظ فقد عنصر قانونی و نتیجتا عدم وقوع بزه رای بر برائت نامبرده صادر و اعلام می گردد و در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی قطعه اسکناس مذکور ضبط گردد. این رای حضوری و قابل تجدیدنظر ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ در محاکم تجدیدنظر استان می باشد.

رئیس شعبه اول دادگاه حقوقی

پیشنهاد میکنیم برای انجام روند پرونده خود در رابطه با اسکیمر ها اسامی وکلای پایه یک دادگستری تهران را مشاهده کنید.

سوالات متداول

اسکیمر یعنی چه ؟

اسکیمر به یک فرد و یا یک دستگاهی گفته می شود که به منظور برداشتن اطلاعات بانکی شما و در نتیجه سرقت از شما می شود.

اسکیمینگ چیست؟

فرد و یا دستگاه عابر بانک فیک و ساختگی داده های موجود در نوار مغناطیسی کارت بانکی شما را بر روی یک کارت دیگر کپی کرده و تمامی اطلاعات کارت شما را بر میدارند، به این نوع سرقت اسکیمینگ می گویند.

برای جلوگیری از اسکیمرها چه باید کرد؟

کی از راه های جلوگیری از اسکیمر ها این است که به کسی اعتماد نکنید و تا حد امکان خودتان رمز کارت خود را وارد نمایید.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت