به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی

امروزه متاسفانه یکی از بیشترین جرایم، مربوط به کلاهبرداری اینترنتی و برداشت وجه غیر مجاز از حساب بانکی فردی به صورت اینترنتی می باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با کلاهبرداری اینترنتی و مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی به صورت جامع آشنا شوید.

پیشنهاد میشود برای دریافت مشاوره رایگان با وکیل سایبری و همچنین پیگیری برداشت غیر مجاز از حساب با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران و متخصصین ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

کلاهبرداری اینترنتی یک فرایند یا عملی است که در آن افراد یا گروه‌ ها از طریق اینترنت به منظور تقلب یا سرقت اطلاعات شخصی یا مالی از افراد دیگر تلاش می‌ کنند. این اقدامات ممکن است شامل ایمیل‌ های تقلبی، سایت‌ های جعلی، اسکم‌ ها، فیشینگ، تقلب در فروش آنلاین، و بسیاری از روش‌ های دیگر باشد.

افرادی که در کلاهبرداری اینترنتی شرکت می‌ کنند، از تزلزل اعتماد افراد به اینترنت و تکنولوژی بهره می‌ برند و معمولاً به منظور به دست آوردن سود مالی یا اطلاعات حساس اقدام می‌ کنند.

مجازات جرم کلاهبرداری اینترنتی در ماده 741 کتاب تعزیرات بیان شده و شامل رد مال، حبس یا جزای نقدی و یا هر دو آن ها می شود.

کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی

کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی یکی از حملات متداول در دنیای مجازی است که در آن افراد یا گروه‌ های کلاهبردار با تلاش برای دسترسی غیر قانونی به اطلاعات حساب بانکی افراد، سعی در سرقت پول از حساب‌ های بانکی آنها دارند. این اقدامات می‌ توانند از طریق ایمیل‌ های فیشینگ، نرم‌افزار های مخرب، وب‌ سایت‌ های جعلی، یا دیگر روش‌ های کامپیوتری صورت گیرد.

برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی، مهم است که افراد برای محافظت از اطلاعات شخصی و مالی خود اقدامات امنیتی مناسبی انجام دهند. این اقدامات شامل استفاده از رمز عبور قوی، عدم اشتراک گذاری اطلاعات حساس در ایمیل‌ ها یا پیام‌ های ناشناس، اطلاعیه‌ های مرتبط با امانت دیجیتال و امنیت اینترنت را مطالعه و رعایت کنند، و همچنین مراقبت از اطلاعات مالی خود در تراکنش‌ های آنلاین و فروشگاه‌ های اینترنتی باشد. همچنین گزارش هر نوع تقلب یا فعالیت مشکوک به مراجع امنیتی مربوطه مفید است تا اقدامات قانونی برای متخلفان انجام شود.

کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی یکی از روش‌ های تقلبی می باشد که افراد دزد از طریق اینترنت تلاش می‌ کنند به اطلاعات حساب بانکی افراد دسترسی پیدا کنند و سپس از آنها برای اهداف تقلبی استفاده کنند. این اقدامات ممکن است شامل ترفیع‌ های ناخواسته، فریب‌ های ایمیلی یا پیام‌ های متقلب، و یا سایت‌ های جعلی باشد که طراح آنها تلاش می‌ کند اطلاعات حساب بانکی افراد را جمع آوری کند.

کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی به روش های مختلفی صورت میگیرد، از جمله زوش های رایج کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی عبارت اند از:

  • کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی از طریق تراکنش های شما
  • کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی از طریق کارت ملی
  • کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی از طریق شماره کارت
  • و…

کلاهبرداری های اینترنتی امروزه در فضای مجازی نیز افزایش یافته است. به عنوان مثال یکی از روش های کلاهبرداری اینترنتی در ایران، کلاهبرداری انلاین شاپ های اینستاگرامی و تلگرامی میباشد.

کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی
کلاهبرداری اینترنتی از حساب بانکی

کلاهبرداری رایانه ای و کلاهبرداری سنتی

امروزه با گسترش اینترنت و رونق گرفتن فضای مجازی، کلاهبرداری های رایانه ای و اینترنتی در دسته بیشترین جرایم کلاهبرداری قرار گرفته اند. کلاهبرداری رایانه‌ ای اغلب با استفاده از فناوری‌ های دیجیتال و اینترنت انجام می‌ شود. این نوع کلاهبرداری شامل اقداماتی مانند ارسال ایمیل‌ های تقلبی، ساخت وب‌ سایت‌ های جعلی، سرقت اطلاعات حساب بانکی و کردیت کارت، و همچنین حملات نرم‌افزاری مخرب به سیستم‌ های رایانه‌ ای می‌ شود. در این نوع کلاهبرداری، فرد یا گروه کلاهبردار از تکنیک‌ های تقنینی و فنی استفاده می‌ کنند تا به اطلاعات حساس دسترسی پیدا کنند یا افراد را به انجام اقدامات نادرست ترغیب کنند.

کلاهبرداری سنتی به طریق‌ های قدیمی‌ تر و غیر رقمی انجام می‌ شود. این ممکن است شامل سرقت فیزیکی، تقلب تلفنی، یا ترفند های اجتماعی باشد. برای مثال، کسی ممکن است با تزئین به عنوان کارمند یک شرکت یا نهاد دولتی، اطلاعات شخصی را از افراد استخراج کند یا از آنان پول به نام پروژه‌ های خیریه تقاضا کند، اما پس از آن از آن‌ ها دور برود.

در هر دو نوع کلاهبرداری، هدف اصلی فرد یا گروه کلاهبردار به دست آوردن منافع مالی یا اطلاعاتی از افراد دیگر است، اما ابزارها و تکنیک‌ های مورد استفاده در هر نوع متفاوت است. همچنین، در دنیای مدرن، کلاهبرداری رایانه‌ ای به دلیل پیچیدگی فنی و دسترسی آسانتر به افراد در سراسر جهان بیشتر مشاهده می‌ شود.

در رابطه با ر باید بگوییم، بر اساس اصل قانونی بودن جرم و مجازات یک عمل تنها در صورتی مجرمانه است و مرتکب به آن باید مجازات شود که آن در قانون به عنوان جرم تلقی شده باشد و برای آن مجازات پیش بینی شده باشد به قانونی که آن عمل را جرم پیش بینی نموده و مجازات آن را مشخص کرده عنصر قانونی جرم می گویند.

عنصر قانونی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران و کلاهبرداری کارت به کارت در ماده 13 قانون جرایم رایانه ای مشخص شده که عبرات است از : ” هر كس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده ها یا مختل كردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد. ” بنابراین مجازات کلاهبرداری اینترنتی یا جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که مرتکب به حبس از یک تا پنج سال یا جریمه نقدی از از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال محکوم خواهد شد. وجود ” یا ” بین مجازات حبس و جریمه نقدی یعنی قاضی می تواند بین هر یک از این مجازات ها یکی را انتخاب کند و با توجه به نوع و شدت جرم قاضی می تواند هر دوی آنها را هم اعمال نماید.

لازم به ذکر است کلاهبرداری اینترنتی به انگلیسی clickjacking می باشد. برای کسب اطلاعات در رابطه با شکایت به پلیس فتا برای پخش عکس کلیک کنید.

کلاهبرداری کارت به کارت

همانطور که در مقاله ی کلاهبرداری کارت به کارت نیز به صورت جامع تر در رابطه با این نوع کلاهبرداری های اینترنتی گفته شد، کلاهبرداری کارت به کارت نوعی کلاهبرداری اینترنتی و غیر قانونی می باشد که در آن افراد با روش های مختلف به حجساب بانکی فرد دستیابی پیدا کرده و اقدام به برداشت پول و وجه از حساب بانکی دیگران می نمایند.

کلاهبرداری کارت به کارت یک نوع جرم اقتصادی است که در آن فرد یا گروهی با استفاده از اطلاعات کارت بانکی یا کارت اعتباری فرد دیگری، تلاش می‌کنند تا به صورت غیرمجاز از حساب بانکی یا کارت اعتباری او پول برداری کنند یا خریدهای نادرست انجام دهند.

مصادیق جرم کلاهبرداری رایانه ای

جرم کلاهبرداری رایانه ای در دسته جرایم دزدی و سرقت و کلاهبرداری مالی قرار میگیرد. کلاهبرداری رایانه‌ای یک فعل غیر قانونی است که به وسیله استفاده از فناوری‌ های رایانه‌ ای و اینترنت به منظور تقلب، کلاهبرداری یا سرقت اطلاعات شخصی یا مالی انجام می‌ شود. در زیر، مصادیقی از جرم کلاهبرداری رایانه‌ ای آورده شده است:

پیام‌رسانی تقلبی

افراد برای به دست آوردن اطلاعات شخصی مثل رمز عبور یا شماره کارت اعتباری از طریق ایمیل‌ ها یا وب‌ سایت‌ های مشابه با سایت‌ های معتبر، افراد را فریب می‌ دهند. توسعه دهندگان نرم‌ افزار های مخرب ممکن است نرم‌ افزار هایی را ایجاد کنند که به طور خفاه به کامپیوتر ها نفوذ کرده و اطلاعات را دزدی کنند یا دستگاه را کنترل کنند.

لازم به ذکر است مصادیقی نظیر تقلب در فروش محصولات غیر واقعی، سایت‌ هایی که به نظر واقعی می‌ آیند اما کالاها یا خدمات وجود ندارند، یا اشتغال مجازی مزیف از طریق اینترنت جزء کلاهبرداری‌ های رایانه‌ ای محسوب می‌ شوند. در این صورت کاربران به وسیله نرم‌افزار های مخرب متوجه می‌ شوند که فایل‌ های آن‌ ها رمز گذاری شده‌ اند و تا زمانی که پولی به مهاجم پرداخت نکنند، فایل‌ ها قابل دسترس نخواهند بود.

سرقت هویت

در این نوع جرم و مصادیق جرم کلاهبرداری رایانه ای، افراد هویت شخصی دیگران را سرقت می‌ کنند و از آن برای انجام معاملات مالی یا فعالیت‌ های مجرمانه استفاده می‌کنند. همچنین افراد متخصص در جعل به کمک اطلاعات کارت‌ های اعتباری، خرید های مجازی انجام می‌ دهند و بدهی‌ بدون اجازه صاحب کارت ایجاد می‌ کنند.

توجه داشته باشید که کلاهبرداری رایانه‌ ای به عنوان یک جرم رایانه‌ ای جدی شناخته می‌ شود و به شدت تحت پیگرد قانونی قرار دارد.

مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی
مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

همانطور که بالاتر نیز گفته شد، یکی از روش های شناسایی افراد سودجو و متقلب در کلاهبرداری اینترنتی، شکایت از آن ها می باشد. اما سوالی که ممکن است پیش بی آید این است که مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چه بوده و به چه صورت می باشد؟

در این بخش در رابطه با مرجع و نحوه ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی به صورت جامع صحبت کرده ایم. یکی از اصلی ترین مراجع ثبت شکایات مربوط به کلاهبرداری اینترنتی پلیس فتا می باشد. برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی پلیس فتا مراحل زیر را انجام داده و پس از اتمام مراحل منتظر تماس گرفتن پلیس فتا با شماره خودتان باشید.

ابتدا تمام اطلاعات مرتبط با کلاهبرداری اینترنتی را جمع‌ آوری کنید. این اطلاعات شامل نام و مشخصات کلاهبردار، توضیح دقیق از وقوع جرم، تاریخ و زمان واقعه، مکان و روش ارتباط با شما، اسکرین‌شات‌ ها یا مدارکی که دارید، اطلاعات بانکی اگر واریز پولی صورت گرفته و هر اطلاعاتی که به ثبت شکایت کمک می‌ کند.

با تماس با پلیس فتا در نزدیکترین دفتر یا پست پلیسی، درخواست ثبت شکایت خود را اعلام کنید. اطلاعات شماره تماس و آدرس دفتر پلیس فتا را از وب‌سایت آنها یا از طریق تماس با مراکز پلیس در منطقه خود بیابید. پس از مراجعه به دفتر پلیس فتا، شما به شما فرمی برای تکمیل داده می‌شود. در این فرم، جزئیات کامل شکایت خود را وارد کنید. درخواست کمک از پلیس برای ردیابی و تحقیق در مورد کلاهبرداری اینترنتی نیز بیان کنید.

پس از تکمیل فرم شکایت، پلیس فتا به تحقیق و پیگیری موضوع خواهد پرداخت. آنها ممکن است با شما تماس بگیرند تا سوالات بیشتری را از شما بپرسند و اطلاعات تکمیلی را جمع‌ آوری کنند. پس از تحقیقات اولیه، شکایت شما به عنوان یک پرونده ثبت خواهد شد و شماره پرونده به شما داده می‌ شود. این شماره پرونده برای پیگیری وضعیت شکایت شما بسیار مهم است.

شما می‌ توانید با استفاده از شماره پرونده به پلیس فتا تماس بگیرید و وضعیت پرونده خود را پیگیری کنید. آنها نیز ممکن است به شما اطلاعات تکمیلی در مورد تحقیقات و پیشرفت پرونده ارائه دهند. همکاری با پلیس در طول تحقیقات بسیار مهم است. شما باید هر اطلاعات و مدارکی که در اختیار دارید را به آنها ارائه دهید تا تحقیقات به نتیجه برسد.

پیگیری دقیق و همکاری با پلیس می‌تواند به دستگاه قضایی در پیگیری و مجازات کلاهبرداران کمک کند. همچنین، در صورت نیاز، با وکیل مشاوره بگیرید تا حقوق و حمایت حقوقی خود را نیز بدست آورید.

همچنین برای انجام روند شکایت از کلاهبرداری اینترنتی خود میتوانید از یک وکیل جرایم رایانه ای مجرب و حرفه ای در این زمینه راهنمایی بگیرید. برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران و متخصصین ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

شکایت از خرید اینترنتی اینستاگرام

امروزه اینستاگرام و فضای مجازی بستری برای کسب درآمد و آنلاین شاپ ها شده است. شما می‌ توانید از پلیس فتا آنلاین استفاده کنید. به این صورت که پلیس فتا آنلاین سایتی را به آدرس www.cyberpolice.ir راه‌ اندازی کرده و در اختیار شهروندان قرار داده که پس از ورود به آن و با کلیک کردن بر روی گزینه اطلاعات مردمی، شما می‌ توانید شکایت خود را در این سامانه ثبت نمایید.

برای شکایت از خرید اینترنتی اینستاگرام، میتوانید از طریق پلیس فتا اطلاعات پیج مورد نظرتان را به همراه مدارکی همچون فاکتور خرید و همچنین تراکنش خود به پلیس فتا ارائه داده و اقدام به پیدا کردن کلاهبرداری نمایید. اگر فروشنده نادیده گرفته یا مشکل به طور کامل حل نشد، به اینستاگرام کلاهبرداری را گزارش دهید. برای انجام این کار:

  • به پروفایل فروشنده بروید.
  • روی گزینه “…” (سه نقطه) در بالا سمت راست پروفایل کلیک کنید.
  • گزینه “گزارش کاربر” یا “گزارش حساب” را انتخاب کنید.
  • مشکل و دلیل گزارش خود را توضیح دهید.

در ادامه نمونه نمونه شکایت کیفری کلاهبرداری اینترنتی را برای شما عزیزان قرار داده ایم. به عنوان نکته نهایی، همیشه مراقب خرید های اینترنتی باشید و ترجیحاً از پلتفرم‌ های معتبر و باز خورد مثبت استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات تماس و معامله با فروشنده معتبر و قابل اعتماد می باشد.

نمونه شکایت کیفری کلاهبرداری اینترنتی

یکی از اصلی ترین مواردی که باید در رابطه با جرایم کلاهبرداری اینترنتی بدانید این است که شما میتوانید با مراجعه به پلیس فتا و سایر مراجع ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی اقدام به پیدا کردن مجرم و فرد سود جو نمایید. در این بخش نمونه شکایت کیفری کلاهبرداری اینترنتی را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

شاکی : …. (نام و مشخصات شاکی)

مشتکی عنه : …… (نام و مشخصات مشتکی عنه)

وکیل یا نماینده قانونی : ….(در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی نوشته می شود)

موضوع : کلاهبرداری

دلایل و ضمائم : 1 – کپی مصدق شناسنامه 2 – کپی مصدق کارت ملی  3 – شاهدین 4- سایر دلائل و مدارک ….

زمان و نشانی محل وقوع جرم : (زمان و محلی که جرم در آن، اتفاق افتاده است.)

توضیحات

باسلام احتراما به استحضار می رساند :

با توجه به اینکه فرزندم به نام ….. به اتهام مواد مخدر در زندان بوده و محکوم به حبس ابد گردیده، در مورخه….. مشتکی عنه عنوان داشته که چون آشنا دارد، می تواند فرزندم را از زندان آزاد نماید و برای اثبات این امر، کارت سازمانی جعلی خود را نیز به اینجانب نشان داده است؛ همچنین، نامبرده، طی سه مرحله، جمعا مبلغ ….. ریال از بنده اخذ نموده، ولی تا حال حاضر، اقدامی نسبت به آزادن فرزندم ننموده و با حیله و فریب از من کلاهبرداری نموده است. لذا علیه ایشان شاکی بوده و تقاضای رسیدگی و پیگرد قانونی را میخواهم.

کلاهبرداری دیوار

متاسفانه یکی دیگر از برنامه هایی که کلاهبرداری های متعددی در آن صورت میگیرد، پلتفرم دیوار می باشد. کلاهبرداری دیوار در زمینه های مختلف همچون: اجاره ویلا، فروش تلفن همراه و … می باشد.

شما عزیزان میتوانید برای تنظیم شکایت از کلاهبرداری دیوار و یا گرفتن وکیل پایه یک دادگستری با شماره تلفن دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید.

سوالات متداول

جرم کلاهبرداری اینترنتی چه می باشد؟

جرم کلاهبرداری اینترنتی در دسته جرم های کلاهبرداری مالی قرار گرفته و حبس از 2 ماه تا دو سال و جریمه نقدی می باشد. در مقاله در رابطه با کلاهبرداری اینترنتی صحبت کرده ایم.

نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی، مراجعه به پلیس فتا می باشد. داخل مقاله در رابطه با نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی صحبت کرده ایم.

مرجع ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی کجاست؟

مرجع ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی پلیس فتا است. برای کسب اطلاعات در رابطه با مرجع ثبت شکایت از کلاهبرداری اینترنتی وارد مقاله شوید.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت