به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

مالیات اجاره

مالیات اجاره

مالیات اجاره مقدار وجه ای می باشد که نحوه محاسبه و مهلت پرداخت مخصوص به خود را دارد و دیر کرد در پرداخت آن، سبب جریمه فرد مشمول خواهد شد. در ادامه ای مقاله قرار است با یکدیگر شما را با مالیات اجاره و هر آنچه که باید در رابطه با قوانین آن بدانید آشنا کنیم.

مالیات بر اجاره
مالیات بر اجاره

مالیات بر اجاره مغازه

مالیات به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شود. سازمان امور مالیاتی کشور، در راستای توسعه خدمات الکترونیکی جهت خود اظهاری مودیان مالیاتی، اظهارنامه را در این سامانه قرار داده است که مودیان محترم مالیاتی، پس از ثبت نام در سامانه ثبت نام موقت می بایست به سامانه اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک مراجعه و پس از تکمیل اظهارنامه، اقدام به ارسال نمایند. کلیه اشخاصی که ملک/ املاک خود را به اجاره واگذار نموده اند و درآمدی از آن حاصل می نمایند مشمول مالیات بوده و موظف اند تا پایان مهلت قانونی نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیات بردرآمد اجاره املاک خود اقدام نمایند.

تسلیم الکترونیکی اظهارنامه با استفاده از اطلاعات سامانه ثبت نام امکان پذیر می باشد. بنابراین ضروری است مودیان نسبت به تکمیل ثبت نام، رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه ثبت نام موقت اقدام نمایند. اطلاعاتی که از این سامانه در اظهارنامه دریافت می شود، غیرقابل ویرایش است، به همین خاطر می بایست درصورت لزوم اطلاعات در سامانه ثبت نام موقت اصلاح گردد. قبل از ارسال، نسخه پیش نویس تکمیل شده را از سیستم دریافت و به دقت بررسی فرمایید. سپس اقدام به ارسال الکترونیکی، که نهایی و قطعی تلقی میگردد نمایید.

ارسال الکترونیکی اظهارنامه به منزله تسلیم قانونی اظهارنامه تلقی خواهد گردید و نیازی به ارائه اظهارنامه چاپ شده به اداره امور مالیاتی ذیربط نخواهد بود.

مالیات مستقیم، مالیاتی می باشد که به طور مستقیم از درآمد و دارایی اشخاص گرفته می شود و مالیات غیر مستقیم، مالیاتی می باشد که به عنوان بخشی از قیمت کالاها و خدمات خریداری شده، توسط خریدار آن ها، پرداخت می گردد. مالیات بر درآمد اجاره نیز در دسته مالیت غیر مستقیم قرار میگیرد.

مالیات بر درآمد اجاره
مالیات بر درآمد اجاره

در ادامه در رابطه با محاسبه مالیات بر اجاره و جدول مالیات املاک بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در قانون مالیات های مستقیم مواد 52 تا 80 مربوط به فصل اول از باب سوم به مالیات بر درآمد املاک پرداخته است. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بابت درآمدهای حاصل از اجاره املاک و مستغلاتی که در ایران واقع شده‌اند، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد اجاره املاک هستند.

در طبقه بندی انواع مالیات در ایران، مالیات بر درآمد اجاره املاک و مستغلات، نوعی مالیات بر درآمد از نوع مالیاتهای مستقیم است.

در اجاره‌نامه دست اول، اجاره دهنده مالک ملک می باشد. در این صورت مالیات بر اجاره از کل مبلغ اجاره پس از کسر 25% بابت استهلاک و سایر هزینه‌های ملک، دریافت می‌شود.

لازم به ذکر است ماخذ دریافت مالیات بر اجاره دست اول، 75% اجاره بهای سالیانه می باشد. ماخذ دریافت مالیات بر اجاره سالانه دست اول 12 × (اجاره بهای دریافتی از مستاجر × 75%).

نحوه محاسبه مالیات اجاره املاک دست اول درآمد مشمول مالیات بر اجاره دست دوم در اجاره نامه دست دوم اجاره دهنده، مالک ملک نیست.

اگر مستاجر ملک محل اجاره را به شخص دیگری اجاره بدهد، مشمول مالیات اجاره داری دست دوم می‌شود. در این صورت ماخذ دریافت مالیات برای اجاره‌داری دست دوم، تفاوت اجاره بهای پرداختی توسط مستاجر اول به مالک و اجاره بهای دریافتی از مستاجر دوم است.

ماخذ دریافت مالیات بر اجاره سالانه دست دوم 12 × (اجاره‌بهای پرداختی توسط مستاجر دوم – اجاره‌بهای پرداختی توسط مستاجر اول)

جهت اطلاعات بیشتر باید افزود که به موجب تصویب نامه شماره 77899/ت59727هـ مورخ 1401/05/09، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی (مشاغل، املاک اجاری و …) طبقه اول، به مبلغ 2,000,000,000 ریال و نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی (مشاغل، املاک اجاری و …) طبقه دوم به مبلغ 4,000,000,000 ریال، افزایش یافت.

پیشنهاد می شود برای محاسبه مالیات تراکنش حساب بانکی وارد مقاله مربوطه شوید.

محاسبه مالیات بر اجاره

بر اساس قانون مالیات بر اجاره: ماده ۵۲- درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاک واقع در ایران پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بردرآمد املاک می باشد.

ماده ۵۳- درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار می گردد عبارت است از: کل مال الاجاره، اعم از نقدی و غیرنقدی، پس از کسر بیست و پنج درصد بابت هزینه ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره. درآمد مشمول مالیات در مورد اجارة دست اول املاک مورد وقف یا حبس براساس این ماده محاسبه خواهد شد.

در رهن تصرف، راهن طبق مقررات این فصل مشمول مالیات خواهد بود. هرگاه موجر مالک نباشد، درآمد مشمول مالیات وی عبارت است از: ما به التفاوت اجاره دریافتی و پرداختی بابت ملک مورد اجاره. حکم این ماده در مورد خانه های سازمانی متعلق به اشخاص حقوقی در صورتی که مالیات آن ها طبق دفاتر قانونی تشخیص شود جاری نخواهد بود.

قانون مالیات اجاره
قانون مالیات اجاره

پیشنهاد میشود از یک وکیل مالاتی مجرب در زمینه مالیات اجاره مشورت بگیرید، برای استعلام هزینه وکیل مالیاتی با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران تماس بگیرید.

قانون مالیات اجاره

قانون مالیات اجاره بر اساس ماده 54 قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم : « درآمد اجاره، بر اساس قرارداد، اعم از رسمی یا عادی، مبنای تشخیص مالیات قرار می گیرد و در مواردی که قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن کمتر از هشتاد درصد ( ۸۰%) ارقام مندرج در جدول املاک مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور باشد … ، میزان اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاک مشابه تعیین خواهد شد. »

تبصره 1 ماده 53: محل سکونت پدر یا مادر یا همسر یا فرزند یا اجداد و همچنین محل سکونت افراد تحت تکفل مالک اجاری تلقی نمی‌شود مگر اینکه به ‌موجب اسناد و مدارک ثابت گردد که اجاره پرداخت می‌شود.

در صورتی که چند واحد مسکونی، محل سکونت مالک و یا افراد مزبور باشد، یک واحد برای سکونت مالک و یک واحد مسکونی برای هر یک از افراد مذکور به انتخاب مالک از شمول مالیات موضوع این بخش خارج خواهد بود.

تبصره 2ماده 53: املاکی که مجانا در اختیار سازمانها و موسسات موضوع ماده(2)این قانون قرار می‌گیرد غیر اجاری تلقی‌ می‌شود.

تبصره 3ماده 53: از نظر مالیات بر درآمد اجاره املاک هر واحد آپارتمان یک مستغل محسوب می‌شود. تبصره 4ماده 53: در مورد املاکی که با اثاثه یا ماشین آلات به اجاره واگذار می‌شود، درآمد ناشی از اجاره اثاثه و ماشین آلات نیز جزء درآمد ملک محسوب ‌و مشمول مالیات این فصل می‌شود.

تبصره 5ماده 53: مستحدثاتی که طبق قرارداد از طرف مستأجر در عین مستأجره به نفع موجر ایجاد می‌شود، بر اساس ارزش معاملاتی روز تحویل ‌مستحدثه به موجر تقویم و پنجاه درصد(50%)آن جزء درآمد مشمول مالیات اجاره سال تحویل محسوب می‌گردد.

تبصره 6ماده 53: هزینه‌هایی که به موجب قانون یا قرارداد به عهده مالک است و از طرف مستأجر انجام می‌شود و همچنین مخارجی که به موجب‌ قرارداد انجام آن از طرف مستأجر تقبل شده در صورتی که عرفا به عهده مالک باشد، به بهای روز انجام هزینه تقویم و به عنوان مال‌الاجاره غیر نقدی به‌ جمع اجاره‌بهای سال انجام هزینه اضافه می‌شود.

تبصره 7ماده 53: در صورتی که مالک اعیان احداث شده در عرصه استیجاری ملک را کلا یا جزئا به اجاره واگذار نماید، مبلغ اجاره پرداختی بابت عرصه‌ به نسبت مورد اجاره از مال‌الاجاره دریافتی کسر و مازاد طبق مقررات صدر این ماده مشمول مالیات خواهد بود.

تبصره 8ماده 53: در صورتی که مالک محل سکونت خود را بفروشد و در سند انتقال بدون اجاره­بها مهلتی برای تخلیه ملک داده شود، در مدتی که محل‌سکونت انتقال دهنده می‌باشد تا شش ماه و در بیع شرط مادام که طبق شرایط معامله مبیع در اختیار بایع شرطی است، اجاری تلقی نمی‌شود مگر این که‌ به موجب اسناد و مدارک ثابت گردد که اجاره پرداخت می‌شود.

تبصره 9ماده 53: وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت های دولتی و دستگاههایی که تمام یا قسمتی از بودجه آن‌ها به وسیله دولت تأمین می‌شود، نهادهای انقلاب ‌اسلامی، شهرداری‌ها و شرکت‌ها و موسسات وابسته به آن‌ها و همچنین سایر اشخاص حقوقی مکلف‌اند مالیات موضوع این فصل را از مال‌الاجاره‌هایی که ‌پرداخت می‌کنند کسر و تا پایان ماه بعد(1)به ‌اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک پرداخت و رسید آن را به موجر تسلیم نمایند.

تبصره 10ماده 53: واحدهای مسکونی متعلق به شرکت‌های سازنده مسکن که قبل از انتقال قطعی و طبق اسناد و مدارک مثبته به موجب قرارداد واگذار می‌گردد مادام‌که در تصرف خریدار می‌باشد، در مدت مذکور اجاری تلقی نمی‌شود و از لحاظ مالیاتی با خریدار مانند مالک رفتار خواهد شد مشروط براین‌که مالیات نقل و انتقال قطعی‌ موضوع ماده(59)این قانون به مأخذ تاریخ تصرف پرداخت شده باشد.

تبصره 11ماده 53: مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت مسکن و شهرسازی ‌ساخته شده یا می‌شوند در طول مدت اجاره از صد در صد(100%)مالیات بر درآمد املاک اجاری معاف می‌باشد در غیر این صورت درآمد هر شخص‌ ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا مجموع یکصد و پنجاه مترمربع زیربنای مفید و در سایر نقاط تا مجموع دویست مترمربع زیربنای‌ مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف می‌باشد.

برای دریافت مشاوره با وکیل بانکی حرفه ای و تنظیم قرارداد آنلاین به همراه دریافت مشاوره حقوقی رایگان در دفتر وکالت با مشاوران ما در تماس باشید.

محاسبه آنلاین مالیات اجاره 1401
محاسبه آنلاین مالیات اجاره 1401

محاسبه آنلاین مالیات اجاره 1401

برای محاسبه آنلاین مالیات اجاره 1401 به آدرس estr.tax.gov.ir مراجعه نمایید. این وبسایت بخشی از درگاه ملی خدمات مالیاتی بوده که از طریق آن، مودیان مالیاتی می توانند اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره ملک خود را ثبت کنند بدین منظور، متقاضیان، پس از ورود به درگاه ملی خدمات مالیاتی، باید از طریق گزینه دریافت الکترونیکی اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک اجاری، اقدام نمایند.

برای محاسبه آنلاین مالیات بر اجاره مغازه و محاسبه آنلاین مالیات اجاره 1400 نیز باید وارد وبسایت دکر شده شوید و با وارد کردن اطلاعات پنل کاربری خود وارد بخش مالیات شوید.

در این بخش جدول مالیات اجاره و جدول مالیات املاک را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

درآمد سالیانه مشمول مالیاتدرصد مالیات
تا 50 میلیون تومان15 درصد
50 تا 100 میلیون تومان20 درصد
بیشتر از 100 میلیون تومان25 درصد

همچنین بر اساس قانون جدید محاسبه مالیات اجاره 1401، پرداخت مالیات اجاره به صورت ذیل می باشد:

درآمد سالیانه مشمول مالیاتدرصد مالیات
تا 50 میلیون تومان15 درصد
50 تا 100 میلیون تومان20 درصد
بیشتر از 100 میلیون تومان25 درصد

تا این بخش از مقاله در رابطه با مالیات خانه های اجاره ای و مالیات مغازه اجاره ای به صورت جامع صحبت کردیم، حال زمان ان رسیده است که به بررسی محاسبه مالیات اجاره اشخاص حقوقی بپردازیم.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مستقلات برای محاسبه مالیات اجاره به صورت زیر می باشد:

  • تصویر سند مالکیت و بنچاق
  • تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین
  • تصویر پایان کار
  • تصویر صورت مجلس تفکیکی
  • تصویر اسناد اجاری(رسمی ـ عادی)
  • تصویرگواهی انحصار وراثت(در صورت ورثه ای بودن ملک)
  • تصویر وکالتنامه

لازم به ذکر است میزان مالیات براجاره به این بستگی دارد که این مالیات به شخص حقیقی تعلق می‌گیرد یا حقوقی. ماده ۱۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم تعیین می‌کند که شخص حقیقی باید چند درصد مالیات پرداخت کند.

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی ، سرپرستان خانوار، اعم موجر یا مستاجر ملک، موظف می باشند که با ورود به سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، اطلاعات ملک و وضعیت اسکان را ثبت نمایند.

پیشنهاد میشود برای مشاهده اسامی وکلای مرد تهران و استعلام هزینه تنظیم اظهارنامه قضایی توسط وکیل کلیک کنید.

محاسبه مالیات اجاره اشخاص حقوقی

در این بخش نحوه محاسبه مالیات بر اجاره و محاسبه مالیات اجاره اشخاص حقوقی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.

۱.در مرحله اول، اجاره بهای سالیانه محاسبه می گردد؛ به این ترتیب که اجاره بهای ماهیانه در عدد ۱۲ ضرب شده و چنانچه، مبلغی از وجه پرداختی به موجر، به صورت پول پیش باشد، ۱۸ درصد از آن با اجاره بها جمع بسته می شود.

۲. همانطور که گفته شد، مالیات بر درآمد اجاره ملک در سال ۱۴۰۰ همچون مالیات بر اجاره مستغلات سال های گذشته، به ۷۵ درصد اجاره بها تعلق می گیرد.

بنابراین عدد به دست آمده در مرحله قبل باید در ۷۵ ضرب شود. ۳.عدد به دست آمده که درآمد سالیانه مشمول مالیات است.

بر اساس ماده 131 مالیات بر اجاره اشخاص حقوقی نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه‌ای است به شرح زیر تعیین می‌شود:

تا میزان پانصد میلیون (۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵%)

نسبت به مازاد پانصد میلیون (۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تا میزان یک میلیارد (۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰%)

نسبت به مازاد یک میلیارد (۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%) تبصره ۱- به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابزاری مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابزاری مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ‌های مذکور کاسته می‌شود.

شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.

درآمدی که یک فرد در طول یک سال به دست می‌آورد، مبنای تشخیص و مطالبه مالیات بر درآمد است که این نوع از مالیات در قانون به چند دسته زیر تقسیم می‌شود.

مالیات بر درآمد املاک مالیات بر درآمد کشاورزی (به موجب ماده ۸۱ «قانون درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و پروش زنبور» از پرداخت مالیات معاف هستند)، مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و مالیات بر درآمد اتفاقی.

مالیات بر اجاره چقدر است
مالیات بر اجاره چقدر است

مالیات بر اجاره چقدر است

قبل از شروع بررسی هزینه مالیات بر اجاره بهتر است در رابطه با مالیات تکلیفی اجاره صحبت کنیم. مالیات تکلیفی اجاره نوعی از مالیات بر درآمد اشخاص است که براساس احکام قانونی مختلف اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری وظیفه دریافت از مودی و پرداخت آن را به سازمان امور مالیاتی بر عهده دارند.

برای محاسبه آنلاین مالیات اجاره نیز میتوانید وارد وبسایتی که در بخش های بالایی ذکر شد شده و اطلاعات لازم را وارد نمایید، همچنین میتوانید برای دریافت مشاوره در رابطه با مالیات اجاره اشخاص حقوقی سال 1400 با شماره تلفن های ما در دفتر وکالت تهران با یک وکیل مالی حرفه ای تماس بگیرید.

در رابطه با پاسخ این سوال که مالکیت بر اجاره چقدر است نیز باید بگوییم نرخ مالیاتی تا 50 میلیون تومان درآمد اجاره ملک، 15 درصد بوده که حاصل ضرب 7 میلیون و دویست هزار تومان در 15 درصد، رقم 1 میلیون و هشتاد هزار تومان می باشد و این مبلغ، میزان نهایی مالیات بر درآمد این ملک در سال ۱۴۰۱ خواهد بود.

سوالات متداول

پرداخت مالیات اجاره توسط مستاجر به چه صورت است؟

پرداخت مالیات اجاره توسط مستاجر به صورت اینترنتی و انلاینم امکان پذیر می باشد. داخل مقاله در رابطه با روش های پرداخت مالیات اجاره توسط مستاجر صحبت کرده ایم.

آیا مالیات بر اجاره به عهده مستاجر می باشد؟

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم، بله مالیات بر اجاره به عهده مستاجر می باشد. داخل مقاله در رابطه با مالیات بر اجازه به صورت جامع صحبت کرده ایم.

مالیات اجاره چیست؟

بر اساس قانون مالیات بر اجاره ملک، صاحب املاک اجاره‌ای از نوع تجاری، مسکونی و حتی ادارای وظیفه دارند تا پایان تیر ماه هر سال اظهارنامه‌ای تهیه و تنظیم کنند و بر اساس این اظهارنامه مالیات تعیین شده را به اداره مالیاتی که ملک در آن واقع شده است بپردازند.

مالیات اجاره سال 1401 چقدر است؟

مالیات بر درآمد اجاره ملک در سال ۱۴۰۱، به 75 درصد اجاره بهای تعیین شده تعلق می گیرد.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
3 2 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
لیلا ربیع
9 ماه قبل

1. به موجب تصویب نامه شماره 77899/ت59727هـ مورخ 1401/05/09، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی (مشاغل، املاک اجاری و …) طبقه اول، به مبلغ 2,000,000,000 ریال و نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی (مشاغل، املاک اجاری و …) طبقه دوم به مبلغ 4,000,000,000 ریال، افزایش یافت.
لطفا این رو اصلاح کنید

خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت