به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

اجراییه چیست

اجراییه چیست

همانطور که میدانید اجرای حکم اصلی ترین مرحله ی دادرسی می باشد، در این مقاله به صورت جامع با اجراییه و انواع آن آشنا خواهید شد. اگر میخواهید بدانید اجراییه چیست تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اجراییه چیست
اجراییه چیست

مطالبی که در این مقاله میخوانید:

  1. اجراییه چیست
  2. انواع اجراییه
  3. صدور اجرائیه چیست
  4. ابلاغیه اجراییه چیست
  5. ابلاغ اجراییه چیست
  6. نمونه درخواست اجرای اجراییه
  7. هزینه اجرا و صدور اجراییه دادگاه
  8. ابطال اجراییه

اجراییه چیست

اجراییه برگه ای می باشد که برای اجرای یک حکم مشخص صادر میگردد. هنگامی که دادگاه حکمی را متناسب با پرونده مورد نظر صادر میکند، باید به کسی که محکوم شده (محکوم علیه) و یا وکیل قانونی محکوم علیه این اجراییه صادر شود.

اجرائیه چیست

در واقع اجراییه برگه ای است که توسط آن فردی که محکوم شده است از حکم خود با خبر شده و باید در دادگاه حضور یابد. اجرائيه، فرم چاپی است که برای اجرای حکم و با تقاضای محکوم له صادر می گردد.

داخل برگ اجراییه دادگاه حکم قاضی نوشته شده است، که متناسب با حکم دادگاه فردی که محکوم شده است به همراه وکیل قانونی خود به دادگاه رفته و محکوم له ( کسی که حکم به نفع او صادر شده است) نیز از دادگاه باید تقاضای اجرای حکم را به صورت کتبی کند.

انواع اجراییه
انواع اجراییه

انواع اجراییه

اکنون که مفهوم اجراییه را میدانیم بیایید انواع اجراییه را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم:

  • اجراییه ثبتی
  • اجراییه مالیاتی
  • اجراییه دادگاه

اجراییه ثبتی یکی ار انواع اجراییه می باشد که در آن اگر فردی سند کتبی و رسمی طلب از محکوم علیه دارد خودش به تنهایی نمیتواند ان را اجرا کند و طلب را وصول کند، اگر محکوم له به صورت عمدی آن را پرداخت نکند باید از مراجع مرتبط که قانون مشخص کرده است پیگیری کند.

دومین نوع اجراییه، اجراییه مالیاتی می باشد، این نوع اجراییه به طوری می باشد مبنای توقیف اموال و دارایی مودی مالیاتی فرد به شمار می رود.

سومین نوع اجراییه نیز اجراییه دادگاه می باشد، اجرائیه دادگاه برگه ای است که به موجب آن الزام محکوم علیه به انجام آنچه در حکم دادگاه آمده است به او تذکر داده میشود تا ظرف مهلت مشخص آن را اجرا کند.

پیشنهاد ویژه: برای انجام راحت و مطمئن اموری ثبتی، همین حالا از مشاوره رایگان بهترین وکیل ثبتی تهران استفاده کنید.

صدور اجرائیه چیست

قبل از شروع تعریف صدور اجراییه باید بگوییم صدور اجراییه بدون درخواست محکوم له یعنی کسی که حکم دادگاه به نفع او است امکان پذیر نمی باشد، یعنی تا فرد شاکی از دادگاه درخواست صدور اجراییه نکند دادگاه به تنهایی توانایی اجرا و صادر کردن آن را ندارد.

بنابراین محکوم له، درخواست اجراییه را به دفتر دادگاه اعلام کرده و دفتر دادگاه صادر کننده حکم بدوی، درخواست اجرای حکم را به همراه پرونده به دادگاه تقدیم می کند.

تقاضای صدور اجراییه چیست
تقاضای صدور اجراییه چیست

تقاضای صدور اجراییه چیست

تقاضای صدور اجراییه به این معنی می باشد که فرد محکوم له از دادگاه تقاضای کتبی اجرای حکم میکند. در ماده ۴ از قانون اجرای احکام مدنی چنین مقرر شده است: “اجرای حکم با صدور اجراییه به عمل می‌آید مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.”

همچنین پیشنهاد میشود مقاله دادگاه خانواده چیست را مطالعه کنید.

صدور اجراییه با کدام دادگاه است؟

برای پاسخ به سوال پر تکرار شما عزیزان که صدور اجراییه با کدام دادگاه است؟ باید بگوییم مرجع صدور اجراییه دادگاه نخستین می باشد. یعنی شعبه بدوی صادر کننده رای صلاحیت صدور اجراییه را دارد حتی اگر حکم مورد اجرا از دادگاه تجدید نظر صادر شده باشد.

منظور از صدور اجراییه چیست

در پاسخ به سوال: منظور از صدور اجراییه چیست ؟ باید بگوییم همانطور که پیش تر نیز گفته شد صدور اجراییه به معنای صدور برگ اجرائیه از طرف دادگاه صادر کننده حکم، برای اجرای حکم قطعی از طریق اجرای احکام می باشد که پس از صدور نیز به محکوم علیه ابلاغ می شود.

برگ اجراییه چیست

برگ اجرائیه همان دستوری است که توسط دادگاه به محکوم علیه صادر می شود که وی باید طی مدت زمان تعیین شده بری اجرای حکم در دادگاه حضور یابد.

ابلاغ اجرائیه چیست

ابلاغ اجرائیه به معنای ارسال برگ اجراییه دادگاه به محکوم علیه می باشد و پس از ابلاغ، داخل برگه اجراییه این نوشته ذکر میشود: “ابلاغیه جهت ابلاغ اجراییه صادر شد”

وکالت تهران با همکاری بهترین و متخصص ترین وکلای ایران آماده ارائه خدمات قضایی و حقوقی به شما عزیزان می باشد. میتوانید لیست وکلای تهران را مشاهده کرده و برای رسیدگی به پرونده مورد نظرتان تماس بگیرید.

مراحل صدور اجراییه
مراحل صدور اجراییه

مراحل صدور اجراییه

در این قسمت مراحل صدور اجراییه را به ترتیب آورده ایم:

  • حکم قطعی صادر شده باشد و یا حکم بعد از دادگاه تجدید نظر قطعی شده باشد.
  • احکام دادگاه های دادگستری وقتی به موقع اجرا گذاشته می‌ شود که به محکوم‌ علیه یا وکیل قانونی وی ابلاغ شده باشد.
  • مهلت قانونی ده روزه برای محکوم علیه در نظر گرفته می شود تا حکم را اجرا کند.
  • محکوم‌ له یا‌ نماینده قانونی او کتبا تقاضا اجرای حکم را از دادگاه در برگه اجراییه کرده باشند.

مواردی که نیاز به صدور اجرائیه ندارند

بسیاری از مواردی هم هستند که نیازی به صدور اجرائیه ندارند در این بخش چند نمونه از این مواردی که نیاز به صدور اجراییه ندارند را قرار داده ایم:

  • دعوی ابطال سند رسمی
  • دستور تخلیه املاک استیجاری
  • رفع تصرف عدوانی یا ممانعت از حق

موارد بالا را میتوان جزو مواردی دانست که نیازی به صدور اجراییه ندارند.

اگر به دنبال وکیل خوب در تهران هستید، ما در دفتر وکالت تهران، بهترین خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین را به شما ارائه خواهیم کرد.

ابلاغ اجراییه چیست
نمونه درخواست اجرای اجراییه

نمونه درخواست اجرای اجراییه

بسمه تعالی
ریاست محترم شعبه…….. دادگاه عمومی حقوقی

با سلام و تقدیم احترام ،اینجانب ……… در خصوص پرونده به شماره بایگانی ……… که منجر به صدور دادنامه شماره………….. مورخ………. گردیده و قطعی نیز شده ،تقاضای صدور برگ اجراییه و ابلاغ آن به محکوم علیه آقای…………را دارم .

با احترام مجدد
امضاء

مهلت اجراییه دادگاه

مهلت اجراییه دادگاه معمولا 10 روز می باشد که شاکی و محکوم علیه در این مدت زمان مهلت دارند تا به دادگاه رفته و پرونده خود را پیگیری کنند.

هزینه اجرا و صدور اجراییه دادگاه
هزینه اجرا و صدور اجراییه دادگاه

هزینه اجرا و صدور اجراییه دادگاه

هزینه اجرا و صدور اجراییه دادگاه، هزینه‌های اجرایی عبارت است از:

  • پنج درصد مبلغ محکوم‌به بابت حق اجرای حکم که بعد از اجراء وصول می‌شود، در دعاوی مالی که خواسته وجه نقد نیست حق اجراء به‌ماخذ بهای خواسته که در دادخواست تعیین و مورد حکم قرار گرفته حساب می‌شود مگر اینکه دادگاه قیمت دیگری برای خواسته معین نموده باشد.
  • هزینه‌هایی که برای اجرای حکم مانند حق‌الزحمه خبره و کار‌شناس و ارزیاب و حق حفاظت اموال و نظائر آن ضرورت داشته باشد.

ابطال اجراییه

چنانچه خواهان در دادگاه با صدور رای پیروز شود و سپس اجراییه هم صادر شده باشد، خوانده برای جلوگیری از اجرای حکم، می تواند با توجه به ایرادات دادرسی یا موجبات ابطال حکم یا اجرائیه، ابطال اجراییه را درخواست کند.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
2.4 5 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت