به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

قرارداد چیست

قرارداد چیست

اگر نمیدانید قرارداد چیست و چگونه نوشته می شود، این مقاله برای شماست. بررسی جامع اصول قراردادها و انواع قراردادها در قانون مدنی به صورت جامع و صفر تا صد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

قرارداد چیست
قرارداد چیست

قرارداد چیست

قرارداد یا عقد یا پیمان یا کنترات یک توافق الزام‌آور میان اشخاص است که حقوق و تکالیف طرفین آن را تعیین می‌کند. در تعبیر حقوقی به توافق دو یا چند اراده در جهت ایجاد یک اثر حقوقی گویند. به عبارت ساده‌تر هرگاه جهت به وجود آمدن یک اثر حقوقی همچون خرید (بیع)، اجاره و نظایر آن، نیاز به تلاقی و تراضی ضروری حداقل دو اراده باشد، عقد محقق می‌گردد.

با این تعریف ماهیتی چون وصیت تملیکی و دیگر ماهیاتی که قبول قابل در آن قبول ضروری یا قبول عقدی نیست، از تعریف و شمول عقد خارج می‌شوند. در قوانین ایران انواع متعددی از قرارداد وجود دارد مانند قرارداد بیع، قرارداد کاری، مضاربه و…

در واقع عقد عبارت است از اینکه ، یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آن‌ها قرار گیرد.

برای تنظیم قراراداد آنلاین میتوانید با مشاوران ما در دفتر وکالت تهران در تماس باشید.

انواع قراردادها در قانون مدنی

انواع قراردادها در قانون مدنی به چند دسته ی مشخص تقسیم بندی می شود که عبارت اند از:

قرارداد های مرتبط با نیرو های انسانی یکی از انواع قرارداد ها هستند که در آن ها تمامی شرایط و ضوابطی که بین نیرو های انسانی مانند کارگران با کارفرمایان عهد بسته میشود قرار میگیرد.

قرارداد های حقوقی نیز یکی دیگر از انواع قرارداد ها هستند که در آن ها معمولا مواردی که مربوط به حق و حقوق فرد و طرفین می باشد ذکر شده است.

اگر به دنبال وکیل خوب در تهران هستید، ما در دفتر وکالت تهران، بهترین خدمات مشاوره حقوقی رایگان شبانه روزی را به شما ارائه خواهیم کرد.

به طور کلی باید محل تنظیم تمامی قراردادها معین باشد، زیرا طبق قانون آیین دادرسی مدنی محل تنظیم قرارداد، در تعیین دادگاهی که در رسیدگی به اختلاف ناشی از قرارداد صالح است، نقش مهمی خواهد داشت.

محل انجام تعهد نیز باید در برخی قراردادها معین شود؛ به خصوص در قراردادهایی که موضوع آن ارایه خدمات یا تحویل کالاست. اگر محل انجام تعهد به دلایلی مشخص نشود، باید در محلی که قرارداد در انجا تنظیم شده تعهد انجام گیرد، مگر اینکه طبق عرف محل خاصی در نظر گرفته شود.

شرایط اساسی و مهم برای صحت قرارداد برای صحت عقد، چهار شرط اساسی لازم است:

1. قصد طرفین و رضای آنان 2. اهلیت طرفین 3. موضوع معین 4. مشروعیت معامله.

انواع عقود معین در قانون مدنی عبارت است از:

عقد معوض: عقدی است که بر حسب طبیعت خود، دارای دو مورد ( موضوع ) می باشد. هر یک از طرفین در برابر مالی که می دهد یا تعهدی که بر عهده می گیرد، مال یا تعهد دیگری را برای خود تحصیل می کند.

عقد مجانی : عقدی است که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر متعهد به امری می شوند یا مالی را مجانا به دیگر تملیک می کنند، بدون اینکه برای شخص یا اشخاص اخیر الزامی ایجاد شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فسخ قرارداد بدون مراجعه به دادگاه کلیک کنید.

قواعد عمومی قراردادها در قانون مدنی
قواعد عمومی قراردادها در قانون مدنی

قواعد عمومی قراردادها در قانون مدنی

همانطور که بالاتر در رابطه با انواع عقود در فقه گفته شد عقود از حیث لزوم و جواز سه قسمند: الف ـ عقدی که از هر دو طرف لازم باشد مثل بیع و اجاره و نکاح. ب ـ عقدی که نسبت به یکی از طرفین لازم باشد فقط مثل رهن نسبت به راهن نه مرتهن. ج ـ عقدی که از هر دو طرف جایز باشد، مثل شرکت و مضاربه و ودیعه و عاریه.

قرارداد حقوقی چیست

یکی از انواع قرارداد ها قرارداد حقوقی می باشد، قرارداد حقوقی به قراردادی گفته میشود که در آن تمامی حقوق طرفین ذکر شده و توسط یک وکیل تنظیم قرارداد مجرب نوشته شده باشد.

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان اداره کار در دفتر وکالت تهران لیست وکلای تهران را مشاهده کنید.

نمونه قرارداد خصوصی

در این بخش نمونه قرارداد خصوصی را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

طرفین قرارداد طرف اول قرارداد شراکت : خانم/آقای ……………………….. فرزند آقای ………………… دارای شناسنامه شماره ……………. صادره از ……………. متولد ……………. ساکن: ……………………………………………..تلفن………………… طرف دوم قرارداد شراکت: خانم/آقای ……………… فرزند آقای ……………………………. دارای شناسنامه شماره ……………. صادره از ……………. متولد ……………. ساکن: …………………………………………………..تلفن………………. طرفین ضمن العقد حاضر و ضمن العقد خارج لازم مرقوم متعهد و ملتزم به اجرای تمامی مفاد این قرارداد گردیده و می باشند. موضوع قرارداد ماده۱- موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت(شراکت) طرفین بالمناصفه و متساویاً (یا مطابق سهم شراکت) جهت راه اندازی و کسب و کار مغازه/سوپرمارکت/فست فود/خدمات رایانه ای/پوشاک/کارگاه/ فروشگاه/………………. ماده۲- تابعیت این مشارکت ایرانی است. مکان اجرای قرارداد: ماده۳- مکان ومرکز اصلی این شراکت در تهران/اصفهان/شیراز/…. است به نشانی خیابان………………………………………………………………………………………….(آدرس مکان و کسب و کار) مدت قرارداد: ماده۴- مدت این شراکت از تاریخ ……………. ماه یکهزار و سیصد و ……………شمسی به مدت ………… سال تمام خورشیدی می باشد. سرمایه و ملبغ کل قرارداد: ماده۵- کل سرمایه این مشارکت مبلغ…………………………………….ریال است که تماماً و نقداً و بالمناصفه و متساویاً از طرف مشارکت کنندگان مرقوم تادیه و پرداخت گردیده است. تذکر: (درصورتی که شرکا با مبالغ مختلف شریک می شوند به صورت سهم یا درصدی در قرارداد ذکر می شود مانند نمونه ماده ۵ زیر) ماده۵- کل سرمایه این مشارکت مبلغ……………………………..است که تماماً و نقداً و بالمناصفه و بالنسبته سهم از طرف مشارکت کنندگان مرقوم تادیه و به قرار زیر پرداخت گردیده است. شریک اول آقای/خانم …………….فرزند………………. شماره شناسنامه …………….. مبلغ به عدد……………………………..ریال به حروف ……………………………………………………………….ریال سهیم شده است. شریک دوم آقای/خانم ………… فرزند………………. شماره شناسنامه …………….. مبلغ به عدد……………………………….ریال به حروف…………………………………………………………………..ریال سهیم شده است. ماده۶- با توافق طرفین شراکت، هر یک سهم به مبلغ………………………………………….ریال تعیین شده است و تعداد کل سهام…………..عدد سهم……………………………… ریال از مبلغ کل تعیین شده است.

پیشنهاد ویژه : نمونه دادخواست ابطال قرارداد مشارکت مدنی بانک

انواع عقود اسلامی در نظام بانکداری
انواع عقود اسلامی در نظام بانکداری

انواع عقود اسلامی در نظام بانکداری

انواع عقود اسلامی در نظام بانکداری به چند دسته مشخص تقسیم بندی میشود، انواع عقود اسلامی در نظام بانکداری عبارت اند از:

۱- قرض‌الحسنه: قراردادی است که در آن یکی از طرفین قرارداد مقدار معینی از مال خود را در زمان حال به دیگری واگذار می‌کند. در مقابل، قرض گیرنده، متعهد می‌شود که عین مال یا قیمت آن را در زمان معین باز پس دهد. یک طرف قرارداد می‌تواند بانک و طرف دیگر مشتری بانک باشد.

۲- مضاربه: قراردادی است که به موجب آن بانک سرمایه را تأمین می‌کند و طرف دیگر با آن به تجارت می‌پردازد و در نهایت سود حاصل از سرمایه بین بانک و طرف دیگر تقسیم می‌شود.

۳- مشارکت مدنی: قراردادی بازرگانی است که به موجب آن دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی از جمله بانک، سرمایهٔ نقدی یا جنس بعوان سرمایه خود را به شکل مشاع و به منظور ایجاد سود در هم می‌آمیزند.

پیشنهاد ویژه : هزینه وکیل اداره کار

مدت قرارداد در قانون مدنی

مدت قرارداد در قانون مدنی امری می باشد که باید حتما داخل قرارداد ذکر شود، در بسیاری از موارد قرارداد بدون تاریخ باعث کلاهبرداری و همچنین استفاده شدن قرارداد به عنوان مدرک در دادگاه می شود، به همین دلیل توصیه میشود حتما داخل قرارداد های خود مدت زمان آن را ذکر نمایید.

عقود مدت دار در واقع قرارداد هایی می باشد که در آن مدت زمان قرارداد بین طرفین ذکر شده است و در صورت اتمام مدت زمان قرارداد، قرارداد مورد نظر فسخ خواهد شد.

قانون قراردادها
قانون قراردادها

قانون قراردادها

قبل از شروع تحقیق در مورد انواع قراردادها و قانون قراردادها ابتدا باید به اصول قراردادها و همچنین شرایط عقد قرارداد به خوبی اشنایی داشته باشید.

هر قراردادی یک سری موارد و موارد اصلی دارد که باید حتما قبل از امضا کردن آن در نظر داشته باشید، یکی از مواد قرارداد مدت زمان قرارداد می باشد.

اگر میخواهید بدانید تاریخ انعقاد قرارداد چیست باید بگوییم انعقاد قرارداد به معنی نوشتن قرارداد توسط طرفین می باشد. قراردادنویسی امری تخصصی است و نوشتن قرارداد‌ها، فارغ از موضوع خاص هر یک از آن‌ها تابع اصولی است. عبارات قرارداد باید صریح و واضح باشند، به گونه‌ ای که امکان چندین برداشت مختلف از یک عبارت نباشد.
اثر مدت در قرارداد به گونه ای می باشد که در صورت تمام شدن مدت زمان و مهلت قرارداد، قرارداد مورد نظر فسخ شده و دیگر اعتباری نخواهد داشت. لازم به ذکر است با توجه به گفته های بالا عدم ذکر مدت در قرارداد باعث میشود تا یکی از طرفین اقدام به کلاهبرداری کرده و از قرارداد سوء استفاده نماید.

پیشنهاد می شود مقاله ی اسقاط کافه خیارات را در این رابطه مطالعه نمایید.

عقود لازم در قانون مدنی

همانطور که بالاتر در رابطه با تعریف قرارداد و انواع آن گفته شد، به موجب ماده 186 قانون مدنی: “عقد جایز، آن است که هر یک از طرفین، بتواند هر وقتی بخواهد آن را فسخ کند.” برای بر هم زدن عقد جایز، هیچ تشریفات خاصی وجود ندارد و هر یک از طرفین عقد، می تواند هر زمان که بخواهد، بدون وجود هیچ علت خاصی، عقد را منحل کند

آثار قرارداد چیست

عدم اجرای تعهدات در زمان مقتضی و یا به تأخیر انداختن آن یکی از آثار قرارداد می باشد، عدم اجرای درست وظایف و عدم تأمین مالی می‌توانند خسارت‌هایی را برای طرف مقابل به دنبال داشته باشند که در این مواقع قانون شرایطی را برای احقاق حق و درخواست حق چنین افرادی ایجاد کرده است.

ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی به این مورد اشاره داشته و این حق را برای خواهان در نظر می‌گیرد که بسته به مستندات و شواهد خود برای جبران خسارت‌های وارد شده از سوی مقصر اقدام نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مساقات، مقاله ی مساقات چیست را مطالعه کنید.

تفاوت عقد و قرارداد

قبل از شروع بررسی تفاوت های عقد و قرارداد پیشنهاد میکنیم مقاله ی تعریف عقد رهن را مطالعه کنید. گاهی ممکن است این سوال برای شما عزیزان پیش بی آید که تفاوت عقد و قرارداد چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم تفاوت عقد و قرارداد در علم حقوق و به زبان حقوقدانان اگر بخواهیم عقد را شرح دهیم بدین صورت است که اصطلاح عقد، عقود معین را شامل می شود و در مقابل آن کلمه قرارداد را می توانیم چنین شرح دهیم، بر تمامی عقود (خواه معین باشد یا نباشد) اطلاق می شود.

سوالات متداول

قرارداد چیست و انواع آن

تعهداتی که بین دو طرف برای کسب و کار و تجارت ذکر میود، قرارداد نامیده می شود. قرارداد باید مدت زمان داشته و شروط آن ذکر گردد. داخل مقاله در رابطه با انواع قرارداد صحبت کرده ایم.

اخذ قرارداد چیست؟

اخذ قرارداد به معنای گرفتن و بستن قرارداد بین طرفین معامله می باشد. داخل مقاله در رابطه با اخذ قرارداد به صورت جامع بحث کرده ایم.

شماره قرارداد چیست؟

شماره قرارداد یکی از مهمترین بخش های موجود در انواع قرارداد ها می باشد که به معنای شماره پرونده برای رسیدگی نیز قرار میگیرد.

تبصره در قرارداد چیست؟

توضیحی که بر یک ماده از قانون، اساسنامه، مرامنامه یا بخشنامه بیفزایند تبصره قرارداد نامیده می شود.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
4 2 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهدی
1 سال قبل

ممنون از مقاله خوبتون

ATGO-M
1 سال قبل
پاسخ به  مهدی

خوشحالیم که راضی بودید.

vekalatetehran
9 ماه قبل
پاسخ به  مهدی

سلام ممنون از شما که از همراهان خوب ما هستید

خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت