به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

دادگاه طلاق

دادگاه طلاق

دادگاه طلاق، به محل تصمیم‌گیری درباره تمامی مسائل مربوط به طلاق و جدایی زن و مرد اشاره دارد. این دادگاه‌ها در سراسر جهان وجود دارند و در بسیاری از کشورها برای اینکه یک زوج مجبور به طلاق شوند، نیاز به دلایل مشخصی دارد. در برخی دیگر از کشورها، زوجین می‌توانند به توافق مشترک برسند و بدون نیاز به دلیل خاصی به طور قانونی از هم جدا شوند.
درصورتی که همسران نتوانستند به توافق برسند، امور خود را به دادگاه طلاق ارجاع می‌دهند. در اینجا دادگاه، تصمیمی راجع به تقسیم دارایی‌ها، نحوه مراقبت از فرزندان ، حضانت و مسائل مربوط به نفقه جدایی می‌گیرد. این تصمیم ممکن است برای هر دو طرف قابل قبول نباشد و در این صورت هر طرف می‌تواند از تصمیم دادگاه اعتراض کند.
در برخی موارد، دادگاه طلاق برای اینکه یک زوج مجبور به طلاق شود، نیاز به دلایل خاصی دارد. این دلایل ممکن است شامل خیانت، سوءرفتار و یا عدم توانایی به توافق در مسائل مالی و خانوادگی باشد. در برخی کشورها، هر یک از زوجین می‌تواند بدون نیاز به دلیل خاصی به طور قانونی از هم جدا شود. در ادامه بیشتر در مورد دادگاه طلاق صحبت خواهیم کرد.

 

دادگاه طلاق

دادگاه طلاق کجاست؟

در سال 1376، به دلیل وجود بسیاری از پرونده‌های مربوط به دعاوی خانوادگی، قانونی تصویب شد که شعبی از دادگاه‌های عمومی را به دادگاه‌های خانواده اختصاص داد. به همین دلیل، همه دعاوی مربوط به روابط خانوادگی اشخاص، در دادگاه خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرند. بنابراین، دادگاه خانواده، صلاحیت دار برای بررسی موضوعاتی مانند طلاق است. علاوه بر این، دادگاه خانواده، به مسائل مربوط به نفقه، مهریه، حضانت فرزندان و دیگر مسائل را رسیدگی و حکم متقتضی را صادر می کند.

جلسات دادگاه طلاق

تعداد جلسات دادگاه برای درخواست طلاق بستگی به نوع درخواست زوجین دارد. در واقع، قوانین طلاق در ایران دارای بندهای متفاوتی هستند که بستگی به نوع درخواست زوجین دارند.

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی کشور، مرد اختیار طلاق را دارد، بنابراین درخواست طلاق از طرف زن شرایط کمی پیچیده‌تر است. همچنین، قوانین طلاق در داخل و خارج از کشور متفاوت هستند. برای ثبت درخواست طلاق، بهتر است خانم‌ها با وکیل دادگستری گروه وکالت تهران مشورت کنند و از تجربیات وی برای پیش‌برد پرونده استفاده کنند.

 

دادگاه طلاق

سوالات قاضی در دادگاه طلاق

در جلسات دادگاه طلاق برای بررسی پرونده های طلاق، قاضی به سوالاتی درباره موارد زیر می پردازد:

۱. در مرحله اول، قاضی به سوالاتی درباره زندگی خصوصی زوجین می پردازد. این سوالات شامل وضعیت روابط اخلاقی، تعداد سال های تاهل، تعداد فرزندان و سایر موارد مشابه می باشد.

۲. سوال بعدی، درباره علت طلاق است. قاضی برای صدور حکم طلاق، باید دلایل کافی را از زوجین بدست آورد. بنابراین، سوالات از زن درباره دلیل اختلاف و تصمیم به طلاق مطرح می شود.

۳. سوال مهم دیگر، درباره حقوق مالی زن است. در این جلسات، سوالاتی از زوجه در مورد توافقات در میان زوجین برای پرداخت مهریه، نفقه، اجرت المثل و مالکیت جهیزیه پرسیده می شود.

۴. اگر زوجین دارای فرزند باشند، قاضی برای تعیین حضانت نیز سوالاتی را از زوجین می پرسد.

۵. در صورت وجود شرایط ضمن عقد، قاضی ممکن است سوالاتی در این خصوص را مطرح کند.

۶. در پایان، قاضی از زوجین درباره اطمینان آن ها نسبت به تصمیم بر جدایی استعلام می کند. هدف این سوال، اطمینان از جدیت زوجین در تصمیم به طلاق است.

 

دادگاه طلاق

چگونه در دادگاه طلاق صحبت کنیم؟

اجباری نیست که زن و شوهر در جلسات دادگاه درباره طلاق حضور داشته باشند، زیرا آنها می‌توانند وکلای خود را به دادگاه بفرستند. با این حال، حضور آنها در دادگاه می‌تواند اظهاراتی را به میان بیاورد که بر روی روند پرونده تأثیرگذار باشد.

آنها می‌توانند یک وکیل طلاق را استخدام کنند تا به دفاع از حقوق خود بپردازند، اما نحوه صحبت در دادگاه دارای اصول و شرایط خاص خود است.

در تمامی دعاوی حقوقی، از جمله طلاق، نحوه صحبت کردن زن و مرد بسیار حائز اهمیت است. زیرا هر چیزی که در دادگاه بیان می‌شود، به صورت مکتوب ثبت می‌شود و به عنوان مستندات پرونده، ضمیمه می‌شود. بنابراین، نحوه صحبت در دادگاه بسیار مهم است.

در مواردی که طلاق از طرف زن درخواست می‌شود، نحوه صحبت کردن و اظهارات شوهر در دادگاه می‌تواند یکی از چالش‌های اصلی زوج در روند پرونده طلاق باشد.

مواردی که ظلاق از طرف زن می باشد شیوه صحبت کردن می تواند و اظهارات ارائه شده شوهر می تواند موجب شود تا دادگاه از صدور حکم طلاق منصرف شود.

 

دادگاه طلاق

دادگاه برای طلاق توافقی

طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که زوجین به توافق درباره هر یک از مواردی که با آن موافقت دارند و تصمیم به جدایی گرفته اند، می‌رسند. شرایط طلاق توافقی با توافق زوجین تعیین می‌شود و شامل مهریه، نفقه زوجه، حضانت فرزند یا فرزندان، جهیزیه و اجرت المثل دوران زوجیت است. برای رسیدن به توافق درباره همه این موارد، زوجین باید توافق کامل را برقرار کنند و سپس دادگاه نیز آن را تایید می‌کند و رأی به طلاق طرفین را می دهد.

 

دادگاه طلاق

دادگاه طلاق از طرف مرد

حقوق طلاق در قانون برای مرد قرار داده شده است، به این صورت که شوهر با شرایط مشخصی می‌تواند هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق دهد. در واقع، نیاز به دلیل موجه برای طلاق از طرف مرد وجود ندارد، و در صورتی که همسر مخالف باشد، دادگاه رای طلاق را صادر می‌کند. ثبت طلاق به پرداخت حقوق مالی همسر منتقل می‌شود. حدیث نبوی در فقه نیز به عنوان یک قاعده فقهی شناخته شده است و از آیات مختلف در قرآن نیز حقوق طلاق مرد استنباط می‌شود. براساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی،طلاق از طرف مرد با رعایت شرایط مشخصی می‌تواند با مراجعه به دادگاه طلاق، درخواست طلاق همسرش را داشته باشد. همچنین، براساس ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده، قاضی دادگاه باید تکلیف حقوق مالی و غیرمالی ناشی از زوجیت را مشخص کند.

دادگاه طلاق از طرف زن

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی کشور، مرد اختیار طلاق را دارد. به همین دلیل، طلاق درخواست شده توسط زن، شرایطی کمی دشوارتر خواهد داشت.

درخواست طلاق توسط زن، پیچیده‌ترین نوع طلاق در کشور ما است. بهتر است خانم‌ها، برای درخواست طلاق، از خدمات یک وکیل دادگستری با تجربه در پرونده‌های مشابه استفاده کنند تا مراحل به بهترین حالت حرفه‌ای پیش برود.

لطفاً توجه فرمایید که با توجه به دشواری درخواست طلاق توسط زن، اگر زن موفق به اثبات عسر و حرج خود مطابق با ماده ۱۱۳0 قانون مدنی عسر و حرج خود را اثبات نماید

دادگاه برای طلاق در  تهران

در صورتی که دادگاه برای طلاق در تهران می باشد شما می توانید از بهترین وکلای ما در گروه وکالت تهران بهره ببرید و مسائل خود را حل و فصل کنید.

سوالات مهم در مورد دادگاه طلاق

عدم حضور مرد در دادگاه طلاق چیست؟

 در پاسخ به این مسئله باید گفت که در صورتی که خواسته طلاق توافقی باشد و تا قبل از صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) هر کدام از زوجین انصراف دهند یا در دادگاه برای طی مراحل حاضر نشوند، پرونده بسته خواهد شد و قرار ابطال دادخواست یا رد دعوی صادر خواهد شد. بنابراین، حضور زوجین یا وکلای آن ها تا زمان صدور رای طلاق توافقی الزامی است.

اما در مورد خواسته طلاق توسط یکی از زوجین، در صورتی که در جلسه دادگاه و مراحل، زوج یا وکیل او حاضر نشود پرونده بسته خواهد شد و قرار ابطال دادخواست با رد دعوی صادر می سود.

دادگاه طلاق از طرف مرد چند جلسه است؟

تعداد جلسات برگزاری دادگاه طلاق متکی به شرایط خانوادگی زوجین، نوع درخواست طلاق و قوانین مربوط به محل سکونت آن‌هاست. در بسیاری از موارد، برگزاری دادگاه طلاق در چند جلسه صورت می‌ گیرد.

رای دادگاه طلاق چقدر طول میکشد؟

طول زمانی که یک رای دادگاه طلاق در بین زوجین طول می‌کشد، بسیار متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند پیچیدگی موضوع، تعداد دادخواست‌ها و شرایط قانونی مربوط به شرکت کنندگان، بستگی دارد.

 

 

 

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

وکالت تهران

خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت