به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

مجازات اسیدپاشی

مجازات اسیدپاشی

در این مقاله قصد داریم شما را به صورت جامع با مجازات اسیدپاشی و همچنین قوانین مربوط به اسیدپاشی آشنا کنیم، اگر به دنبال مرجع جامع اطلاعات مربوط به مجازات اسیدپاشی هستید این مقاله برای شماست. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا شما را با مجازات پاشیدن اسید در ایران اشنا کنیم.

مجازات شروع به اسیدپاشی
مجازات شروع به اسیدپاشی

مجازات شروع به اسیدپاشی

متاسفانه امروزه یکی از بیشترین جرایمی که شاهد آن هستیم اسید پاشی می باشد، اسید پاشی یکی از غیر قابل بازگشت ترین نوع جرایم به حساب می اید که افراد مجرم به دلایل مختلفی از جمله اختلافات خانوادگی و یا خصومت های شخصی اقدام به انجام این جرم می نمایند، قانون جمهوری اسلامی ایران نیز از آنجا که حفظ حریم شخصی افراد جامعه و همچنین آرامش آن ها در مناظر عمومی برای آن حائز اهمیت است قوانینی را در خصوص مجازات اسیدپاشی قرار داده است.

مجازات جرم اسید پاشی مطابق با قانون مجازات جمهوری اسلامی علاوه بر پرداخت دیهبه مجازات زیر محکوم می گردد :
در مورد جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت شخص به مجازات حبس تعزیری درجه یک محکوم می شود.
در مورد جنایت بر عضو اگر موجب مرض دائمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه یا قطع یا از کار افتادن عضوی از اعضای شخص گردد به مجازات حبس تعزیری درجه دو حکم داده می شود.
اگر موجب نقصان یا ضعف دائم یکی از اعضای بدن یا منافع آن و یا باعث از بین رفتن قسمتی از عضو گردد ، بدون آنکه عضو از کار بیفتد به مجازات حبس تعزیری درجه سه محکوم می شود.

اگر موجب صدمه بدنی دیگری بشود به مجازات حبس تعزیری درجه چهارم محکوم خواهد شد.

پیشنهاد میکنیم برای سریع تر پیش بردن پرونده خود مربوط به مجازات اسید پاشی از یک وکیل حرفه ای در دفتر وکیل تهران کمک بگیرید.

مجازات اسیدپاشی روی صورت
مجازات اسیدپاشی روی صورت

مجازات اسیدپاشی روی صورت

با توجه به گفته های بالا، مجازات اسیدپاشی روی صورت در قانون ایران به شکل های متنوعی وجود دارد. مجازات اسیدپاشی روی صورت عبارت است از:

  • فرد مجرم به عنوان مجازات اسید پاشی بایستی دیه پرداخت کند.
  • اگر باعث تغییر شکل دائمی شخص مقابل شود، مجازات حبس تعزیری درجه یک برای آن صادر می‌شود که قصاص نفس است.
  • اگر باعث نقص عضو دائمی و از دست دادن حواس‌های مجنی شود، مجازات حبس تعزیری دو صادر می‌شود. که این مجازات بین دو تا ده سال حبس است.
  • اگر باعث ضعف عضو‌های بدن شود بدون آن که عضو از کار بیفتد، برای مجازات حکم تعزیری درجه سه صادر می‌شود که دو تا پنج سال حبس است.
  • اگر صدمه بدنی زیادی به فرد نزده باشد، متهم به مجازات حبس تعزیری شماره چهار محکوم می‌شود که بین دو تا سه سال حبس است.

میتوانید برای پیدا کردن پاسخ به سوالات متداول حقوقی با مشاوران حرفه ای وکالت تهران در تماس باشید.

مجازات اسید پاشی در ایران

همانطور که بالا تر نیز گفته شد مجازات اسید پاشی در ایران یکی از جمله مجازات هایی می باشد که فرد علاوه بر حبس بین 6 ماه تا 3 سال موظف به پرداخت مقدار وجه کشخصی به عنوان دیه به فرد اسیب دیده می باشد.

جرم اسیدپاشی به ریختن اسید یا هرگونه ترکیبات شیمیایی خطرناک روی اعضا و جوارح فرد دیگر گفته می ‌شود. و همچنین جرم اسیدپاشی با فرو بردن سر و صورت یا انداختن فرد دیگر در اسید یا ترکیبات شیمیایی خطرناک ارتکاب می یابد که این عمل باعث از بین رفتن بافت پوست، نقص عضو و یا حتی قتل فرد قربانی می شود و عواقب جسمی روحی روانی و اجتماعی ناگواری را به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال صورت اسید پاشی شده غیر قابل بازگشت و غیر قابل ترمیم خواهد بود.

پیشنهاد می کنیم برای پیشبرد بدون دردسر دعوای حقوقی خود، برای دریافت یک مشاوره حقوقی تلفنی حرفه ای و البته رایگان، همین حالا از مشاوره رایگان لیست وکلای تهران استفاده کنید. 02188939832 و 09127654109

در این بخش مفاد قانون مجازات اسید پاشی در ایران را برای شما عزیزان به صورت کامل قرار داده ایم:

ماده٣ـ در مورد جرائم موضوع این قانون و شروع به آن، مقررات مربوط به آزادی مشروط، تعلیق و تخفیف مجازات قابل اعمال نیست مگر آنکه بزه دیده یا اولیای دم نسبت به مجازات تعزیری مرتکب نیز اعلام گذشت کرده با شند که در این صورت دادگاه می تواند مجازات مرتکب را یک درجه تخفیف دھد.

ماده۴ـ مجازات معاونت در جرائم موضوع این قانون به ترتیب زیر تعیین می شود:

الف ـ در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، سلب حیات باشد، به حبس تعزیری درجه دو؛

ب ـ در صورتی که مجازات قانونی مرتکب، قصاص عضو باشد، به حبس تعزیری درجه سه؛

پ ـ در صورتی که مجازات مرتکب قصاص نباشد یا به ھر علتی قصاص نفس یا عضو اجراء نشود، به یک درجه پایین تر از مجازات تعزیری مرتکب.

ماده۵ ـ در کلیه موارد مذکور در این قانون، مرتکب علاوه بر جبران خسارت ھای مقرر در ماده (١۴) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ١٣٩٢/١٢/۴ ،ملزم به پرداخت ھزینه ھای درمان بزه دیده می باشد. در صورتی که مرتکب با تشخیص قاضی رسیدگی کننده متمکن از پرداخت ھزینه ھای درمان نباشد، ھزینه ھای مربوطه از محل صندوق تأمین خسارت ھای بدنی پرداخت می شود.

تبصره سازمان بھزیستی کشور مکلف است با تشخیص قاضی رسیدگی کننده، به بزه دیده گان موضوع این قانون خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی ارائه کند.

ماده۶ ـ به دعاوی و شکایات مربوط به جرائم این قانون خارج از نوبت رسیدگی می شود.

ماده٧ـ از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون، لایحه قانونی مربوط به مجازات پاشیدن اسید مصوب ١٣٣٧/١٢/١۶ نسخ می شود.

آخرین اسیدپاشی در ایران

در کشور ایران متاسفانه همواره شاهد اسید پاشی روزانه به تعداد حداقل 4 مورد هستیم، اما میتوان گفت آخرین اسیدپاشی در ایران که به طرز وحشتناکی اتفاق افتاده است، اسید پاشی سه زن در شهریار می باشد.

معاون اجتماعی پلیس غرب استان تهران گفته است: این مرد جوان از پشت سر به خانم هاا نزدیک شد و محتویات یک بطری را روی آن‌ها خالی کرد، دقایقی بعد سه زن با فریاد مردم دیگر را متوجه حادثه کردند.

شما میتوانید در صورت مشاهده ی این نوع جرایم با پلیس تماس گرفته و اطلاع دهید، همچنین افرادی که بر ان ها جرم اسید پاشی صورت گرفته است میتوانند از طریق دادگاه شکاست کرده و فرد مجرم را محکوم نمایند.

در ادامه نمونه رای اسید پاشی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.

برای مطالعه مقالات حقوقی رایگان کلیک کنید.

نمونه رای اسید پاشی
نمونه رای اسید پاشی

نمونه رای اسید پاشی

یکی از نمونه رای اسید پاشی به صورت زیر می باشد:

در 12 آبانماه 1383، جوانی در تهران، اقدام به پاشـیدن اسـید بـه دختـري مـی کنـد کـه پیشتر به کررات به او ابراز علاقه کرده بود.

دختر بزه دیده که از محل کار خـود بـه خانـه بازمی گشت، از ناحیه چشم، صـورت و دسـت هـا بـه شـدت آسـیب مـی بینـد .

مرتکـب در بازجویی ها و مرحله هاي رسیدگی به اتهامش انگیزة خود را از این کار، پاسخ منفی بزه دیده به پیشنهاد ازدواج او عنوان می کند.

سرانجام، با گذشـت چهـار سـال از ایـن حادثـه، جـوان اسیدپاش به موجـب رأي شـعبۀ 71 دادگـاه کیفـري اسـتان تهـران، از بابت جرم اسید پاشی بـه قصـاص دو چشـم و پرداخت دیه نسبت به دیگر عضوهاي آسیب خورده بزه دیده محکوم می شـود .

ایـن رأي در شعبه 33 دیوان عالی کشور تأیید می شود، ولی دیوان اذعان مـی کنـد کـه دادگـاه از صـدور حکم بر اساس ماده واحدة قانونی مربوط بـه پاشـیدن اسـید مصـوب 1337 غفلـت ورزیـده است.

فرایند پر پیچ و خم این پرونده با گذشت هفت سال از رخداد آن و چهار سال از صـدور حکم بدوي، در مردادماه 1390 تحولی شگرف به خود می بیند، به طـوري کـه بـزه دیـده در شرایطی که همه چیز آماده اجراي حکم قصاص بود، از حق قصاص خود گذشت می کند.

اکنون که بزه دیده با تحمل درد ورنج هاي فراوان و به رغم پیگیري هاي مداوم درمانی از جمله سفر به بارسلون هنوز موفق به جبران کارامـد و کامـل زیـان دیـدگی هـاي اش نشـده است، باید دید که در پرونده قضایی او، به ویژه رأي نخستین دادگاه کیفري اسـتان و رأي شعبه 33 دیوان عالی کشور دال بر ابرام رأي نخستین، تا چه اندازه به جنبـه هـاي گونـاگون جبران بزه دیدگی هاي وي توجه شده است.

پیش از ورود به بحث، مـتن رأي شـعبه 33 کـه مندرجات اصلی رأي نخستین را نیز دربردارد، به شرح زیر می آید:

باسمه تعالی
با توجه به محتویات پرونده بهویژه اقاریر صریح و نافذ آقاي … فرزند … به اسیدپاشی بر صورت خانم … و تشریح ماجرا و انگیزه و هدف از اقدام خـود و لحـاظ نظریـات پزشـکی قانونی در مورد صدمات و آثار اسید در صورت و اعضاي بدن به ویژه کوري دو چشم و از بین رفتن هر دو ابروي مجنیعلیها، رسیدگی دادگاه محترم کیفـري اسـتان و احـراز جنایـت ارتکابی متهم و صدور حکم مسـتدل و مسـتند بـر محکومیـت او بـه قصـاص هـر دو چشـم (کورکردن آنها) و پرداخت دیه و ارش صدمات دیگر، اشکال اساسی از جهـت رعایـت اصول و قواعد دادرسـی نـدارد و اعتـراض محکـوم علیـه (…) هـم مـؤثر در نقـض دادنامـه تجدیدنظرخواسـته نیسـت. لـذا بـا اسـتناد بـه بنـد (الـف) مـاده 265 قـانون آیـین دادرسـی دادگاههاي عمومی و انقلاب در امور کیفري، رأي معترض علیه ابرام میگردد.

البته دادگـاه محترم، غفلت از صدور حکم طبق مقررات لایحه ماده واحده قـانونی مربـوط بـه مجـازات پاشیدن اسید مصوب 16/12/1337 نموده و ایجاب میکند رأي تکمیلی صادر نماید.

عکس اسید پاشی در ایران
عکس اسید پاشی در ایران

مجازات پاشیدن اسید

با توجه به گفته های بالا، مجازات پاشیدن اسید در جنایت بر نفس و جنایت منجر به تغییر شکل دائمی صورت بزه دیده به حبس تعزیری درجه یک ( یعنی حبس ۲۵ سال به بالا. مانند از بین رفتن تمام یا بخشی از صورت قربانی ) محکوم میشود.

همچنین در جنایتی که میزان دیه آن بیش از نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه دو( یعنی حبس بیش از ۱۵ تا ۲۵ سال. باید دیه آسیب وارده بیش از نیمی از دیه کامل انسان باشد ) محکوم میگردد.

لازم به ذکر است در جنایتی که میزان دیه آن از یک سوم تا نصف دیه کامل باشد، به حبس تعزیری درجه سه ( یعنی حبس بین ۱۰ تا ۱۵ سال. در بندهای ب تا ت این ماده، ملاک تعیین حبس، میزان آسیب وارده بر مبنای دیه تخصیص یافته میباشد)

سوالات متداول

مجازات اسیدپاشی چیست؟

مجازات اسیدپاشی حبس بین 6 ماه تا 3 سال و پرداخت دیه می باشد، داخل مقاله به صورت جامع مجازات اسید پاشی را مورد بررسی قرار داده ایم.

اسید پاشی حبس دارد؟

پاسخ این سوال که ایا اسید پاشی حبس دارد یا خیر باید بگوییم بله، فرد مجرم بین 6 ماه تا 3 سال محکوم به حبس خواهد شد.

نحوه اعتراض به رای اسید پاشی چگونه است؟

نحوه اعتراض به رای اسید پاشی به گونه ای می باشد که ابتدا در دادگاه شواهد و مدارک لازم را ارائه داده و اقدام به اعتراض به رای کنید.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
1 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت