به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

مجازات زنا

مجازات زنا چیست

در ابتدا باید بدانیم زنا چیست و چه تعریفی در قانون و دین اسلام دارد. در واقع، افرادی که بدون علقه زوجیت (صیغه محرمیت) روابطی به دور از شرع و قانون با هم برقرار کنند، رابطه آنها نامشروع شمرده شده و چنانچه این ارتباطات به برقراری رابطه جنسی ختم شود، عمل آنها زنا محسوب می شود.

مجازات زنا چیست
مجازات زنا چیست

مجازات زنا چیست

در حالت کلی به آمیزش جنسی از راه نامشروع بین زن و مرد، زنا گویند. یعنی رابطه جنسی بین زن و مرد، بدون عقد دائم یا موقت، انجام گیرد که منجر به دخول(مهبل یا معقد) شده و همراه با آمیزش باشد. چنان چه دخول از جلو(مهبل) انجام گرفته ولی به مقدار ختنه گاه صورت نگیرد، زنا محسوب نمی شود. به زبان ساده تر لمس بدن زن یا دختر نامحرم طبق هر شرایطی گناه و حرام است ولی زنا محسوب نمی شود. به مردی که مرتکب زنا شود، زانی و به زن زناکار زانیه گویند و بچه ای که از این طریق به وجود بیاید، زنا زاده گویند. زنا در دین اسلام گناه بزرگیست و خداوند متعال در قرآن، انسان ها از ارتکاب به این گناه کبیره منع فرموده است. همچنین مجازات زنا در قانون بصورت کامل تشریح شده است.

انواع زنا در قانون

  • زنا با محارم
  • زنای به عنف
  • زنای محصنه
  • زنای غیر محصنه

مجازات زنا با محارم

بدین معناست که مرد زناکار با زنی که با وی وارد رابطه نامشروع می شود، نسبت فامیلی داشته باشد. یعنی آن زن جزو محارم نسبی وی باشد و ازدواج کردن با آن زن بر او حرام باشد. برای مثال (مادر، دختر، خواهر، دختر خواهر، دختر برادر، خاله، عمه). به دلیل وجود بحث بی آبرویی در زنا با محارم و ممنوعیت اجرای مجازات در عموم، حکم سنگین بر این زنا در نظر می گیرند. طبق نظر برخی از فقها مجازات زنا با محارم، اعدام است. ولی در بعضی از روایات آمده است: باید با شمشیر یک ضربه برگردن او بزنند حتی اگر زنده بماند و درصورت زنده ماندن نباید مجددا اعدام شود و تا زمان مرگش حبس می گردد. حکم اعدام در زنا با زنی که به واسطه شیر خوردن یا ازدواج، محرم شده اند مثل محرمیت با مادر زن، محل اشکال است. ولی نسبت به زن پدر(نامادری) حکم قبلی جاری هست. در این حکم، مجرد یا متاهل بودن فرد زنا کننده فرقی نمی کند. در زنا با محارم اگر زن، خود راضی به زنا باشد آن زن نیز باید اعدام گردد. در ارتباط با حکم زنا با محارم، برخی از فقها تاکید بر آن دارند که زن زنا کننده باید سنگسار گردد و یا یک ضربه بر گردن وی زده شود.

مجازات زنای به عنف

به معنای تجاوز به عنف و یا به زبان ساده تر، اگر شخصی به زور یا به شکل آدم ربایی زنی را وادار به زنا کند، در صورتی که زن راضی نباشد و با تهدید و زور به وی تجاوز گردد؛ زنای به عنف محسوب می شود. یکی از قشرهایی که به طور مکرر مورد تجاوز و زنای به عنف قرار می گیرند، قشر کارگران می باشد. اگر آدم ربایی انجام شود و در طی آن تجاوز، قبل از مجازات زنا باید نسبت به آدم ربایی تصمیم گیری شده و سپس حکم تجاوز را پزشک قانونی صادر می کند. مجازات تجاوز به عنف در کشورهای مختلف به شکل های متفاوتی صورت می گیرد. ولی در کشور ما حکم آن 1000 ضربه شلاق و بعد از آن اعدام بین عموم است. لازم به ذکر است اگر زنای به عنف در ارتباط با دختر باکره باشد، مجازات مرتکب علاوه بر اعدام، پرداخت مهر المثل یا ارش البکاره است.

مجازات صد ضربه شلاق؛ اگر در نوع زنای محصنه و یا زنا با محارم دختر بالغ بوده باشد سن بلوغ در اسلام برای دختران نه سال است پس یعنی دختر بالای نه سال سن داشته باشد و پسر نابالغ باشد یعنی زیر پانزده سال سن داشته باشد، دختر محکوم به صد ضربه شلاق می باشد.

فرد نابالغ نیز مجازاتهای تربیتی و تامینی خواهد داشت. پس با این تفاسیر، در حین ارتکاب این عمل اگر یک نفر از آنها بالغ باشد زنا تلقی می شود.

مجازات زنای محصنه یا محصن

به زنایی گفته می شود که فرد زنا کننده(چه مرد و چه زن) متاهل باشد. یعنی دارای همسر دائمی باشد و نزدیکی و رابطه جنسی در هر زمان امکان پذیر باشد ولی با این حال باز تن به زنا دهد. در این مواقع به مرد متاهلی که زنا انجام می دهد، محصن و به زن متاهل زنا کننده، محصنه گویند. گاهی اوقات زنای فرد متاهل، زنای محصنه یا محصن محسوب نمی شود.

در مواردی که شخص با فرد دیگر رابطه جنسی برقرار کند، به هنگامی که همسر شخص در وضعیت نفاس، حیض، حبس، مسافرت یا بیماری هایی که جان هر یک از طرفین را به خطر بیندازد، باشد. مثل ایذر و سفلیس که زوجین را از احصان(نزدیکی) منع می کند. به عنوان مثال ساده تر، فرض کنید شخصی در حبس طولانی مدت باشد و همسر وی در غیاب او با فرد دیگری زنا کند. در این حالت عمل او حکم محصنه را ندارد.

  • مجازات زن مرتکب به زنا محصنه: 100 ضربه شلاق، سنگسار
  • مجازات مرد مرتکب به زنا محصنه: 100 ضربه شلاق، تبعید از محل سکونت به مدت 1 سال و تراشیدن سر

مجازات زنای غیر محصنه

زنای غیر محصنه به زنایی گفته می شود که فرد مجرد بوده و فاقد همسر دائم باشد یا شرایط احصان(نزدیکی) بین زن و مرد وجود نداشته باشد.

  • مجازات مرتکبین: بار اول 100 ضربه شلاق
  • مجازات در صورت تکرار آن برای بار چهارم: اعدام

زنای به زور (تجاوز به عنف)

زنای به عنف زنای به عنف به معنای آن است که دست‌کم یکی از افراد (فاعل باشد یا مفعول، فرقی نمی‌کند) به عمل زنا راضی نباشد و او را مجبور به زنا کنند.

مجازات زنای به عنف: کیفر آن برای متجاوز اعدام است، هرچند احوط آن است که یک شمشیر به گردن او بزنند، گرچه نمیرد.

نکات مهم در خصوص زنا و مجازات قانونی آن

مرجع صالح رسیدگی به جرم زنا، دادگاه کیفری یک است و از جمله راه های اثبات زنا عبارتند از اینکه:

  • خود شخص اقرار کند.
  • تعداد 4 نفر، شهادت زنا دهند.
  • قاضی بر حسب نظریه پزشکی قانونی علم به زنا داشته باشد.
  • شواهد و قرائن ثابت کننده جرم باشند.
  • با شهادت 4 نفر مرد عادل یا 3 مرد و 2 زن، فرد زنا کننده باید سنگسار شود.

اگر در زنای محصنه یا زنای با محارم ، دختر بالغ بوده ، یعنی بالای 9 سال باشد و پسر نابالغ ، یعنی زیر 15 سال باشد ، دختر به صد ضربه شلاق محکوم می شود و حکم زنای فرد نابالغ هم یکی از مجازات های تامینی و تربیتی خواهد بود : “در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنانچه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد مجازات زانیه فقط صد ضربه شلاق است. ” تبصره ماده 221 قانون مجازات اسلامی : “هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد، زنا محقق است لکن نابالغ مجازات نمی شود و حسب مورد به اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در کتاب اول این قانون محکوم می گردد. “

لازم به ذکر است چنانچه شخص اقرار کند و شخص موقع سنگسار از گودال فرار کند حتی بدون اینکه سنگ بر او برخورد کند، او را به گودال سنگسار برنمی گردانند و لازم به اجرای دوباره حکم نیست. ولی در شرایطی که 4 نفر شهادت دهند، حتی اگر از گودال فرار کند نیز دوباره به گودال سنگسار برمی گردانند تا به قدری سنگسار شود تا بمیرد.

در اسلام به‌طور کلی دو راه برای اثبات زنا وجود دارد:

اقرار شخص و شهادت افراد شاهد زنا. اگر چنانچه زنای محصنه یک شخص به‌وسیله هر یک از راه‌های فوق ثابت شود، آنگاه مجازات سنگسار در حق شخص زناکار، با توجه به اینکه زنای وی به‌وسیله کدامیک از راه‌های فوق ثابت شده باشد متفاوت خواهد بود. اقرار شخص زناکننده‌ای که بالغ و عاقل و آزاد است در حال اختیار و بدون ارعاب و ترس چهار مرتبه و بنابر احتیاط در چهار جلسه اعتراف کند که زنا کرده‌است.

اگر زنای محصنه از راه اقرار شخص زناکار ثابت شود و شخص زناکار هنگام سنگسار از گودال فرار کرد، دیگر او را به گودال برنمی‌گردانند، حتی بنابر احتیاط اگر یک سنگ هم به او نخورده باشد نباید او را بازگردانند. شهادت شاهدان زنا اگر چهار مرد عادل، سه مرد و دو زن عادل یا دو مرد و چهار زن عادل به دیدن عمل شهادت دهند کافی است و زنا ثابت می‌شود.

اگر زنای محصنه از راه شهادت شهود ثابت شود، آنگاه اگر هنگام سنگسار از گودال فرار کرد، فرار وی فایده ندارد و او را باید به گودال برگردانند و آن‌قدر سنگسار شود تا بمیرد.

سوالات متداول

مجازات زنا چه می باشد؟

در حالت کلی به آمیزش جنسی از راه نامشروع بین زن و مرد، زنا می گویند.

حکم زنای دختر و پسر مجرد چیست؟

حکم زنای دختر و پسر مجرد با توجه به شراط خاصی که داخل مقاله ذکر شد بار اول صد ضربه شلاق می باشد.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
1 سال قبل

سلام علیکم یک سوالی داشتم
پسری در ۱۴ و سالگی و ۶ ماه با سی نفر رابطه نامشروع در فضای مجازی انجام می‌دهد که آنها هم پسر بودن و ایم پسر ۱۴ ساله خود را در نقش دختر جا زده بوده
آیا این پسر باید ۳۰ بار ۹۹ ضربه شلاق بخورد

یا حکمش چیست؟

و سن بلوغ شرعی ۱۴ سال و ۶ ماه و ۲۰ روز است و این پسر ۲۰ روز مانده به بلوغ شرعی برسد

حکم این پسر که با ۳۰ نفر از راه مجازی و در گوشی با ۳۰ نفر رابطه نامشروع برقرار کرده چیست؟

البلخل
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

اا

خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت