به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

معنی ملائت

معنی ملائت

در این مقاله قصد داریم به صورت جامع شما را با معنی ملائت اشنا کنیمف در این مقاله هر انچه که باید در رابطه با ملائت بدانید را برای شما عزیزان قرار داده ایم، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معنی ملائت
معنی ملائت

معنی ملائت

معنی ملائت یعنی توانایی فردی در پرداخت کافی وجه، ملائت در واقع بیان کننده ی این است که فردی توانایی کافی را در پرداخت مقدار وجه دارد و باید تمام آن را پرداخت نماید.

لازم به ذکر است احراز ملائت کفیل از وظایف و اختیارات بازپرس می باشد، به همین صورت اگر بازپرس به هر دلیل ملائت کفیل را احراز نکند، این موضوع را باید فورا به دادستان اطلاع بدهد.

بر اساس بند «ت» ماده ۲۳۵ همین قانون اگر کفیل پس از صدور دستور دادستان مبنی بر اخذ وجه الکفاله، مدعی شود که پس از صدور قرار قبولی کفالت معسر شده است، حق دارد به دستور دادستان اعتراض نماید و مرجع رسیدگی به این اعتراض نیز دادگاه کیفری دو تعیین شده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که استمرار ملائت شرط قبولی کفالت نیست.

چنانچه ملائت کفیل احراز و قرار قبول کفالت صادر و پس از آن کفیل معسر گردید این امر خللی در قرار قبولی صادره ایجاد نمی کند.

پیشنهاد ویژه: شما می توانید همه روزه برای دریافت مشاوره وکیل مهریه در تهران از بهترین لیست وکلای تهران با شماره تلفن های مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی تماس بگیرید. 02188939832 و 09127654109

پس از آنکه بازپرس مراتب عدم ملائت کفیل را به نظر دادستان رساند، چنانچه دادستان نظر بازپرس را تایید نماید، این نظر قابل اعتراض نیست و متهم باید کفیل دیگری معرفی نماید، اما اگر متهم نتواند کفیل قابل قبولی معرفی نماید یا مالی به عنوان وثیقه ارائه نماید، طبیعتاً به دلیل عجز از معرفی کفیل یا وثیقه بازداشت خواهد شد.

دراین حالت مطابق ماده ۲۲۶ همین قانون، این بازداشت به او این حق را می دهد که نسبت به عدم پذیرش کفیل خود اعتراض نماید.

در تبصره این ماده کفالت اشخاص حقوقی نیز به رسمیت شناخته شده است. بنابراین چنانچه متهم در موعد مقرر حاضر نشود، شخص حقوقی از طریق کارکنان خود جهت حاضر نمودن متهم اقدام می نماید. عدم موفقیت کارکنان و پرسنل شخص حقوقی در احضار متهم منجر به پرداخت وجه الکفاله مقرر در قرار توسط شخص حقوقی و از اموال شخص حقوقی خواهد شد.

اصولاً اشخاص حقوقی به ویژه شرکت های تجارتی، دارای اساسنامه ای هستند که حدود اختیارات و وظایف شخص حقوقی در آن مشخص شده است. بنابراین اشخاص حقوقی در حدود موضوع فعالیت خود که برای انجام آن ایجاد شده اند اهلیت دارند و طبیعتا فعالیت هایی که خارج از این حیطه صورت گیرد به دلیل عدم اهلیت، واجد اثر قانونی نیست.

مطابق ماده ۵۰ قانون محاسبات عمومی کشور«وجود اعتبار در بودجه کل کشور به خودی خود برای اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی ایجاد حق نمی کند و استفاده از اعتبارات باید با رعایت مقررات مربوط به خود به عمل آید» بنابراین اگر شخص حقوقی که کفالت می نماید از شرکت های دولتی یا موسسات وابسته به دولت و یا موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی نظیر شهرداری ها باشد، پرداخت هر وجهی از جمله وجه الکفاله باید از قبل اعتبار سنجی شده و مجوز اعتبار آن نیز وجود داشته باشد. تخلف از این مقررات موجب محکومیت کیفری موضوع ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵ خواهد شد.

اثبات ملائت

با توجه به گفته های بالا اثبات ملائت توسط بازپرس صورت میگیرد، در صورتی که بازپرس ملائت فرد را گزارش ندهد شما میتوانید با گزارش دادن به دادستان مربوطه اقدام به اثبات ملائت کنید.

تبصره: پذیرش کفالت اشخاص حقوقی با رعایت مقررات ماده ۱۲۲ هرگاه به تشخیص بازپرس، مباشرت وی در انجام تحقیقی در خارج از حوزه قضایی محل مأموریتش ضروری باشد، موضوع را به نحو مستدل به دادستان اعلام و پس از کسب نظر موافق وی، ضمن هماهنگی با دادستان محل و تحت نظارت او، نسبت به اجرای مأموریت اقدام می‌کند.

با توجه به قانون اثبات ملائت، هنگامی که یک فرد از پرداخت دیون خود به شما سر باز می زند، در صورتیکه توان پرداخت و ادای آن دین (بدهی اش) را به شما دارد، این فرد اعلام اعسار کذب کرده و شما باید از روش های مختلفی که گاهاً متفاوت است به دادگاه خلاف این امر را ثابت نمایید تا بتوانید طلب خود را زنده نمایید.

برای اثبات ملائت پیشنهاد میکنیم از یک وکیل حقوقی خوب مشاوره بگیرید تا بهترین روش ها را پیش روی شما عزیزان قرار دهد.

پیسنهاد میشود: برای اجرا گذاشتن مهریه چه مدارکی لازم است

احراز ملائت خواهان
احراز ملائت خواهان

احراز ملائت خواهان

در بسیاری از مواقع خواهان اعسار کذب کرده و به دروغ از پرداخت وجه خود را باز میدارد، برای احراز ملائت خواهان با توجه به ماده ۵۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی در صورتی که دلیل اعسار شهادت شهود باشد، باید شهادت کتبی حداقل دونفر از اشخاصی که از وضعیت مالی و زندگانی او مطلع می‌باشند به دادخواست ضمیمه شود. در شهادتنامه، مشخصات و شغل و وسیله امرار معاش مدعی اعسار و عدم تمکن مالی او برای تادیه هزینه دادرسی با تعیین مبلغ آن باید تصریح شده و شهود منشا اطلاعات و مشخصات کامل و اقامتگاه خود را به طور روشن ذکر نمایند.

پیشنهاد ویژه: اعسار مهریه چقدر طول میکشد

در این بخش نمونه احراز ملائت خواهان را قرار داده ایم:

در خصوص دادخواست آقای الف.ه. به طرفیت خانم الف.ر. به خواسته اعسار از پرداخت محکوم به (موضوع دادنامه شماره 9309970216501004 که طی رأی مذکور خواهان به پرداخت 133/600/000 ریال بابت نفقه به خوانده محکوم شده است) دادگاه نظر به اینکه اگرچه خواهان مدعی اعسار گردیده است لیکن با استعلام صورت گرفته از اداره گذرنامه مشخص گردیده که نامبرده در سال‬های اخیر سفرهای متعددی به کشورهای اروپایی و آمریکا داشته که با توجه به هزینه‌های گزاف انجام این سفرها، دلالت بر ملائت مالی بالای خواهان داشته و اظهارات صورت گرفته توسط گواهان اقناع وجدان محکمه را فراهم نمی‌کند فلذا با توجه به‌ مراتب مذکور، دعوی خواهان را وارد ندانسته و مستنداً به ماده 1257 از قانون مدنی، حکم به رد اعسار نامبرده صادر و اعلام می‌نماید. رأی صادره حضوری می‌باشد و ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
قاضی مأمور در شعبه 265 دادگاه عمومی خانواده تهران – مرتضوی

ملائت خواهان یعنی چه

همان طور که در بخش های بالا تر نیز گفته شد برای پاسخ به این سوال که ملائت خواهان یعنی چه باید بگوییم ملائت خواهان به معنای توانایی پرداخت تمام وجه خواهان می باشد، این مورد را بازپرس تایید کرده و به دادستان مراجعه می نماید.

ملائت کفیل چیست

گاهی اوقات ممکن است این مشکل پیش امده باشد که کفیل هزینه ی کفالت خود را پرداخت نمی نماید، در این صورت دادگاه با ملائت کفیل بر وی موظف میدارد که وجه را به صورت کامل بپردازد.

در رابطه با ملائت کفیل پیشنهاد میکنیم مقاله ی کفالت چیست را حتما مطالعه نمایید.

بر اساس ماده 734 قانون مدنی، کفالت یعنی: کفالت عقدی است که به موجب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثالثی را تعهد میکند. ‌متعهد را کفیل، شخص ثالث را مکفول و طرف دیگر را مکفول‌له میگویند.

ملائت زوج یعنی چه
ملائت زوج یعنی چه

ملائت زوج یعنی چه

ملائت زوج نیز همانند ملائت کفیل می باشد، به طوری که در پاسخ به سوال ملائت زوج یعنی چه باید بگوییم زوج باید تمامی وجه را به زن پرداخت نماید و توانایی پرداخت ان را نیز دارد، این حکم توسط دادگاه خانواده و قاضی صورت میگیرد و مرد موظف می شود که مهریه و یا نفقه زن را به صورت کامل بپردازد، در صورت پرداخت نکردن آن زوجه میتواند از وی شکایت کرده و حکم زندان وی را بگیرد.

بسیاری از مردان به دنبال راههای فرار از اجرت المثل هستند، اما باید بگوییم در صورت ملائت زوج، مرد دیگر توانایی پرداخت نکردن وجه و یا فرار از اجرت المثل زن را نخواهد داشت.

ملائت قیم

ملائت قیم یا همان معنی ملائت قیم این می باشد که قیم توانایی پرداخت کافی را دارد و موظف می باشد که وجه را به صورت کامل پرداخت نماید.

به صورت کلی منظور از ملائت یعنی دارایی مالی یا توانایی مالی فرد.

پیشنهاد میشود: قانون جدید مستثنیات دین

ملائت مدیون یعنی چه

ملائت مدیون به معنای توانایی و دارایی مالی فرد مدیون می باشد، هنگامی که فردی به فرد دیگری قرض دارد باید دین خود را ادا کند، اما با این وجود هنوز هم اختلافات بسیاری در شرایط مختلف ما بین شخص مدیون و شخص طلبکار به وجود می آید.

همانطور که گفته شد در پاسخ به سوال ملائت مدیون یعنی چه میتوان گفت ملائت مدیون یعنی فرد مدیون توانایی پرداخت وجه را دارد.

اصل ملائت چیست

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که اصل ملائت چیست ما در بخش پایین اصل ملائت را برای شما عزیزان قرار داده ایم:

مرجع صدور: شعبه 25 دادگاه تجدید نظر استان تهران

اصل ملائت اشخاص است و مدعی اعسار باید عدم ملائت و اعسار خود را با ارائه دلایلی اثبات کند.

مستندات مواد504 و 506 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی

تاریخ رای نهایی: 1392/12/03 شماره رای نهایی: 9209970222501635

رای بدوی

در خصوص دعوی م.م. با وکالت س.م. به‌طرفیت ه.ص. به خواسته اعسار از پرداخت هزینه دادرسی در مرحله تجدیدنظر به میزان 000/875/10 تومان نظر به دادخواست تقدیمی و استشهادیه محلی و اظهارات شهود و دفاعیات وکیل خوانده به نظر دادگاه دعوی خواهان تا میزان 50 در صد از هزینه دادرسی مذکور وارد تشخیص و مستنداً به مواد 198- 504 و 506 قانون آیین دادرسی مدنی حکم پذیرش ادعای مذکور تا میزان 50 در صد یعنی مبلغ 500/437/5 تومان صادر و اعلام می‌نماید و نسبت به 50 در صد دیگر غیر وارد تشخیص و مستنداً به ماده 197 قانون مذکور و مفهوم مخالف ماده 504 قانون صدرالذکر حکم بطلان آن صادر و اعلام می‌شود رأی صادرشده حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل ‌تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 9 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ مومنی

تلفظ ملائت

ملائت. [ م َ ءَ ] ( ع اِمص ) ضد اعسار است که در فقه به آن یسار هم گفته می شود. ( ترمینولوژی حقوق تألیف جعفری لنگرودی ). و رجوع به مَلاءَة ( معنی دوم ) شود.

سوالات متداول

معنی ملائت چیست؟

معنی ملائت یعنی فرد توانایی و دارایی کافی برای پرداخت وجه را دارد. داخل مقاله در رابطه با معنی ملائت به صورت جامع بحث کرده ایم.

اصل ملائت چیست؟

اصل ملائت اشخاص است و مدعی اعسار باید عدم ملائت و اعسار خود را با ارائه دلایلی اثبات کند.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت