به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

مهریه محجورین

مهریه محجورین

‎در این مقاله قصد داریم به صورت جامع شما را با مهریه محجورین آشنا کنیم با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا هر آنچه که باید در رابطه با مهریه محجورین بدانید را داخل این مقاله پیدا کنید. برای آنکه بخواهیم مهریه محجورین نام مورد بررسی قرار دهیم ابتدا باید بدانیم محجورین چه کسانی هستند و با دیگر افراد جامعه چه تفاوتی دارند.

مهریه محجورین
مهریه محجورین

مهریه محجورین

بر اساس قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران بعضی از افراد جامعه مهجور میباشند محجور به این معنا میباشد که این افراد از انجام دادن بعضی از تصرفات در اموال و یا انجام معاملات ممنوع شده اند از نظر قانون مدنی این نوع افراد عبارتند از اشخاصی که فقیر هستند و یا اشخاص غیر رشید و یا سفیه.

پیشنهاد ویژه: با توجه به پیچیده بودن امور بانکی و حقوقی، حتما قبل هر کاری از مشاوره حقوقی رایگان مجموعه وکالت تهران استفاده کنید. ما بهترین دفتر وکالت تهران هستیم. 02188939832 و 09127654109

محجورین چه کسانی هستند

همچنین افراد محجور اشخاصی هستند که معمولاً مجنون یا دیوانه باشند حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که مهریه این افراد یعنی مهریه محجورین چگونه تعیین می شود و از لحاظ قانونی مهریه این نوع افراد چقدر میباشد در این بخش تمامی قوانین مهریه محجورین را از گذشته تا به حال برای شما عزیزان مورد بررسی قرار داده ایم
‎محجورین ممکن مانند سایر افراد جامعه ازدواج کنند و از آنجا که یکی از مهمترین و اصلی ترین آثار مالی عقد ازدواج یا نکاح بحث مهریه می باشد محجور آن نیز مهریه به آنها تعلق میگیرد. از آنجا که این نوع افراد توانایی انتخاب و همچنین تعیین مال را ندارند بر اساس قانون مدنی مهریه محجورین توسط ولی آنها تعیین و مشخص می گردد.
‎همواره یکی از سوالات بزرگی که این افراد را درگیر خود کرده است این است که مهریه محجورین چقدر می باشد . همانطور که بالاتر نیز گفته شد در اصطلاح فقهی حجر به این معنا می باشد که منع کننده است
‎فرد محجور به معنای کسی میباشد که از بسیاری از تصرفات قانونی در اموال و دارایی های خود و یا بسیاری از حقوق قانونی منع شده باشد.
‎به این دلیل که اگر فردی که محجور است بخواهد یک معامله ای را ثبت کند و از آنجا که توانایی دفاع از منافع خود را ندارند دچار ضرر و زیان می شود به همین دلیل در قانون اسلامی این کار منع شده است، حال ممکن است از خود بپرسید محجورین چه کسانی می باشند؟

انواع محجورین
انواع محجورین

انواع محجورین

محجورین همانطور که بالاتر نیز گفته شد به کسانی میگویند که توانایی دفاع از منافع خود را ندارند و به نوعی مجنون و یا دیوانه هستند طبق ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی آمده است که محجورین به سه دسته کلی تقسیم می شوند بر اساس این ماده اشخاص زیر محجور به حساب آمده و از تصرف در اموال و حقوق خود منع هستند:

  • صفار
  • اشخاص غیر رشید
  • مجانین

‎قانون مهریه محجورین طبق ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از:

‎عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15سال تمام شمسی، منوط است به اذن ولی، به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح..

‎حال که با محجورین و قوانین مهریه محدودیت آشنا شدیم زمانآن رسیده است که شرایط ازدواج محجورین را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

محجورین همانند دیگر افراد جامعه برای ازدواج و عقد نکاح از شرایط خاصی برخوردار هستند شرایط ازدواج مهجوری با توجه به دسته ای که در آن قرار میگیرند متغیر میباشد.

همانطور که در مقاله مهریه چیست گفته شد، مهریه یا مهر از زمان های خیلی دور در بین ایرانیان رایج بوده است و قدمت آن تقریبا با خود ازدواج یکی است.

در واقع مهریه، اموالی است که به سبب عقد نکاح ( چه دائم چه موقت ) تحت مالکیت زن در می آیند و او این امکان را دارد که این اموال را مطالبه کند.

در بیش تر موارد، زوجه در صورت درخواست طلاق مهریه را طلب می کند. ولی از نظر قانونی، از زمان جاری شدن عقد تا هر زمان دیگری، امکان درخواست مهریه از شوهر وجود دارد. و البته عدم تمکین، رابطه نامشروع و … هیچ کدام مانع دریافت مهریه نمی شوند.

با توجه به این تعریف وکیل مهریه کیست؟

وکیل مهریه، وکیلی است که از تمام قوانین مهریه و انواع آن آگاهی کامل داشته و می تواند مسائل و مشکلات مربوطه را حل کند. البته این کافی نیست.

پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید اگر زن بچه دار نشود مهریه تعلق میگیرد کلیک کنید.

پیشنهاد مطالعه: شاید ندانید که مهریه انواعی دارد که فرایند قانونی گرفتن مهریه را تغییر خواهد داد. برای کسب اطلاعات بیشتر حتما مقاله مهریه عندالاستطاعه و البته مهریه عندالمطالبه را به دقت مطالعه کنید.

شرایط ازدواج محجورین

همانطور که بالاتر نیز گفته شد، با توجه به ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی محجورین به سه دسته تقسیم می شوند. شرایط ازدواج افراد موجود در هر دسته نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود به عنوان مثال صغار به افراد گفته می‌شود که هنوز به سن قانونی بلوغ نرسیده اند و توانایی تشخیص خوب و بد را ندارند. در قانون جمهوری اسلامی ایران ازدواج این نوع افراد ممنوع بوده و تا قبل از سن بلوغ جایز نمی باشد.

‎طبق ماده 1211 قانون مدنی، جنون به هر اندازه که باشد موجب حجر است و اشخاص مجنون یا دیوانه که قوه تعقل ندارند ، به طور کلی از تصرف در اموال خود ممنوع یا محروم شده اند و نمی توانند به صورت مستقل به امور مالی و یا حتی امور غیر مالی بپردازند، چرا که قصد و اراده لازم جهت اعمال حقوقی خود را ندارند.

‎تعیین مهریه محجورین
‎تعیین مهریه محجورین

‎تعیین مهریه محجورین

با توجه به گفته های بالا و محجورین در هر یک از سه دسته صفار، سفیه و یا مجنون باشند توانایی تعیین مهریه خود را نخواهند داشت ممکن است بخواهید بدانید چه کسی حق تعیین مهریه محجورین را دارد از آنجا که محجورین از حروفات مالی و مادی در اموال خود ممنوع بوده و نمی‌توانند تعهدات مالی به کسی بدهند اجازه تعیین مهریه آنها با ولی آنها می باشد.

ازدواج صغیر ممیز: درباره ی ازدواج صغر ممیز، باید قایل به تفکیک شد. ازدواج صغر ممیز دختر، منوط است به اجازه ی پدر یا جد پدری و نیازی به مراجعه به دادگاه نیست و رعایت مصحت، کافی است. اجازه ی وصی یا قیم نیز در این مورد لازم نیست. چون فقط پدر یا جد پدری، صلاحیت اجازه به دختر برای ازدواج را دارا هستند که در صورت نبودن آنان، این اجازه، به شخص دیگری تعلق نمی‌گیرد. اما برای ازدواج صغیر ممیز پسر، نیازی به اجازه ی پدر و اجازه ی دادگاه و همینطور اجازه ی وصی و قیم نیست و صغیر ممیز پسر، با رعایت مصلحت، می‌تواند ازدواج بنماید.

پیشنهاد ویژه: اگر به مشاوره مهریه احتیاج دارید، همین حالا از خدمات مشاوره حقوقی دفتر وکالت تهران استفاده کنید. ما بهترین وکیل خانواده در تهران را در اختیار شما قرار خواهیم داد. 02188939832 و 09127654109

ازدواج مجنون دائمی: به طور کلی، شخص مجنون یا دیوانه، فاقد اراده و قصد انشای اعمال حقوقی است.نکاح نیز یک عقد است که زن و شوهر باید در آن، تراضی کنند و اگر یکی از آنان، مجنون باشد، نکاح باطل است و تنفیذ ولی یا قیم، هیچ تاثیری در نفوذ عقد ندارد. هرگاه، جنون متصل به صغر باشد، ولایت ولی، همچنان بر شخص، بقی می ماند.ولی قهری می‌تواند در صورت مصلحت مجنون و ضروری بودن ازدواج برای او، به ولایت، برای او ازدواج کند. ماده ی 88 قانون امور حسبی نیز، در خصوص ازدواج شخص مجنون با داشتن قیم، اشاره کرده و مقرر می دارد در صورتی که پزشک، ازدواج مجنون را لازم بداند، قیم، با اجازه ی دادستان می‌تواند برای مجنون،، ازدواج بنماید.

ازدواج مجنون ادواری: ازدواج مجنون ادواری دختر، و مجنون ادواری پسر، با یکدیگر، متفاوت است. اگر مجنون ادواری دختر، در زمان افاقه بخواهد ازدواج نماید، اجازه ی پدر یا جد پدری وی به عنوان ولایت لازم است و در صورت نداشتن پدر یا جد پدری، بدون نیاز به اجازه ی وصی یا قیم، می‌تواند ازدواج بنماید. اما ازدواج مجنون ادواری پسر، در دوران افاقه، نیاز به اجازه ی هیچ کس، حتی پدر یا جد پدری نیز ندارد و می‌تواند به راحتی، ازدواج بنماید.
ازدواج سفیه یا غیررشید: باید به ین نکته اشاره کرد که شخص سفیه، با مجنون، متفاوت است. غیررشید یا سفیه، به شخصی گفته می‌شود که پس از بلوغ، توانایی استیفای حقوق مالی خود را ندارد یا آن را از دست داده است. توضیح آن که، شخص سفیه، تا حدودی قوه ی درک و فهم دارد اما به دلیل ضعف قوای دماغی، توانایی اداره ی اموال خود را ندارد یعنی، فاقد عقل معاش است. اما شخص مجنون، اصولا فاقد قوه ی تمییز و درک می‌باشد.
سن رشد در قانون ایران، مشخص نشده است. اما عرف و بعضی از قوانین خاص، مثل قانون راهنمایی و رانندگی، 18 سال را به عنوان سن رشد برای انجام بعضی امور در نظر گرفته است.

سوالات متداول

محجورین به چه کسانی گفته میشود؟

محجورین به کسانی گفته میشود که توانایی تعیین مال را نداشته و مجنون و یا دیوانه باشند، داخل مقاله به صورت جامع محجورین و انواع آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

چه کسی تعیین کننده مقدار مهریه محجورین است؟

از آنجا که محجورین توانایی دفاع از منافع خود را ندارند کسی که تعیین کننده مهریه محجورین است ولی آن ها می باشد.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
1 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت