به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

کفالت چیست

کفالت چیست

در این مقاله قصد داریم هر آنچه که در رابطه با کفالت و انواع آن باید بدانید را مورد بررسی قرار دهیم، اگر نمیدانید کفالت چیست و معنی کفالت سیاسی چیست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کفالت چیست
کفالت چیست

کفالت چیست

بسیاری از مواقع ممکن است واژه کفالت و گرفتن کفالت به گوشتان خورده باشد، کفالت به این معنا می باشد که به موجب آن یکی از طرفین در مقابل فرد دیگری حضور شخص ثالثی را تعهد می کند.

بر اساس ماده 734 قانون مدنی، کفالت یعنی: کفالت عقدی است که به موجب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثالثی را تعهد میکند. ‌متعهد را کفیل، شخص ثالث را مکفول و طرف دیگر را مکفول‌له میگویند.

دریافت مشاوره کفالت سیاسی با شماره تلفن های دفتر وکالت تهران تماس بگیرید. 02188939832 و 09127654109

نمونه کفالت عبارت است از:

رياست محترم شعبه …… دادگاه عمومي

با سلام ،
احتراماً ، به استحضار مي رساند ،
چون در خصوص آقاي ………. فرزند …….. به اتهام ……. قرار كفالت توسط آن مقام محترم صادر گرديده است ، لذا ، اينجانب ….. فرزند ………. فروشنده لوازم خانگي كه پروانه كسب نيز دارم و اصل و فتوكپي آن تقديم حضور مي گردد ، آمادگي خود را براي كفالت از وي اعلام مي دارم و متعهد
مي گردم ، هر زمان كه دادگاه وي را احضار نميد او را حاضر نمايم و الا طبق مقررات قانوني با من برخورد گردد . تقاضا دارم دستور فرماييد اقدامات لازم در اين مورد انجام پذيرد .

با تشكر و تجديد احترام
نام و نام خانوادگي (كفيل )
امضاء

اگر به دنبال بهترین وکیل خانواده در تهران هستید در صفحه بهترین وکیل خانواده در تهران به شما کمک می کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. همه آنچه را که باید در مورد یک وکیل دعاوی خانواده بدانید را در اختیار شما قرار داده ایم.

کفالت سیاسی چیست

در رابطه با پاسخ این سوال که کفالت سیاسی چیست باید بگوییم کفالت سیاسی عقدی می باشد که به موجب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثالثی را تعهد می نماید.

دریافت مشاوره کفالت سیاسی با شماره تلفن های دفتر وکالت تهران تماس بگیرید. 02188939832 و 09127654109

کفالت مادر یعنی چه

حال که با مفهوم و معنی کفالت آشنا شدیم، ممکن است این سوال برای شما پیش بی اید که مکفالت مادر یعنی چه و چه زمانی باید کفیل اقدام به گرفتن کفالت مادر کند؟ برای پاسخ به این سوال که کفالت مادر یعنی چه باید بگوییم که یکی از دلایلی که پسر ها و فرند پسر میتواند از سربازی معاف گردد کفالت مادر می باشد، گرفتن کفالت مادر برای معافیتن از سربازی امری پیچیده بوده و تنها با داشتن شرایط خاصی امکان پذیر می باشد.

شرایط گرفتن کفالت مادر به صورت زیر می باشد:

فرد مشمول تنها فرزند بالای ۱۸ ساله مادر مطلقه باشد که از مادرش نگهداری می کند.

دفترچه اعزام به خدمت فرد مشمول غیبت نخورده باشد.

برای اینکه به فرد مشمول معافیت کفالت مادر تعلق بگیرد، پدر و مادرش قبل از ۱۶ سالگی فرزندشان از هم جدا شوند.

فرد در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشد، می تواند معافیت کفالت بگیرد که توسط شورای پزشکی تایید می شود، در غیر این صورت بیمار بوده و می تواند برای گرفتن معافیت پزشکی اقدام کند.

باید این طلاق از طرف محضر ثابت شود و یک طلاق سوری نباشد.

از زمان تاریخ طلاق مادر و پدر مشمول ۳۰ ماه گذشته باشد، تا به فرد معافیت کفالت دائم تعلق بگیرد؛ اگر از تاریخ طلاق ۳۰ ماه کمتر گذشته باشد، به فرد معافیت موقت می دهند.

معافیت کفالت چیست
معافیت کفالت چیست

معافیت کفالت چیست

همانطور که بالا تر نیز گفته شد، یکی از دلایلی که فرزند پسر میتواند از سربازی معاف شود داشتن کفالت می باشد، اگر میخواهدی بدانید معافیت کفالت چیست باید بگوییم در صورتی که پسر، کفالت مادر خود را به صورت قانونی داشته باشد، از سربازی معاف خواهد شد.

اگر برای دریافت مشاوره رایگان معافیت کفالت، به دنبال وکیل معافیت کفالت متخصص هستید با ما همراه باشید. در مرکز وکالت تهران بهترین وکلای معافیت کفالت فعالیت داشته و به تمام مشکلات پیچیده امور مربوط به معافیت کفالت تسلط دارند. شما می توانید همه روزه برای دریافت مشاوره معافیت کفالت با شماره تلفن های دفتر وکالت تهران تماس بگیرید. 02188939832 و 09127654109

معافیت وکالت شرایط و قوانین متعددی دارد، به عنوان مثال از طلاق و یا فوت پدر از مادر باید حداقل 8 سال گذشته باشد و مادر منبع درآمدی نداشته باشد.

معافبت کفالت نیز انواع متععدی دارد که عبارت ازند از:

  • کفالت پدر
  • کفالت مادر
  • کفالت برادر
  • کفالت خواهر
  • کفالت جد
  • کفالت همسر معلول
  • کفالت فرزند صغیر
  • کفالت زلزله زدگان
  • کفالت معلولان

انواع کفالت در قانون

کفالت در قانون به دو دسته تقسیم بندی میگردد که طبق ماده ۷۳۷ قانون مدنی: کفالت ممکن است مطلق باشد یا موقت و در صورت موقت بودن باید مدت آن معلوم باشد. کفالت موقت اعم از کفالت با مدت محدود و کفالت با التزام موجل است. همچنین ممکن است شخص دیگر کفیل شود.

در انواع کفالت در قانون، کفالت مطلق، مکفول‌له هر وقت بخواهد میتواند احضار مکفول را تقاضا کند ولی در کفالت موقت قبل از رسیدن موعد حق مطالبه ‌ندارد.

کفالت در فقه
کفالت در فقه

کفالت در فقه

کفالت سیاسی در فقه به صورت زیر می باشد:

ماده 734. کفالت عقدی است که به موجب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثالثی را تعهد می کند. متعهد را کفیل، شخص ثالث را مکفول و طرف دیگر را مکفول له می گویند.

ماده 735. کفالت به رضای کفیل و مکفول له واقع می شود.

ماده 736. در صحت کفالت، علم کفیل به ثبوت حقی بر عهده مکفول شرط نیست بلکه دعوی حق از طرف مکفول له کافی است اگرچه مکفول منکر آن باشد.

ماده 737. کفالت ممکن است مطلق باشد یا موقت و در صورت موقت بودن باید مدت آن معلوم باشد.

ماده 738. ممکن است شخص دیگری کفیل کفیل شود.

ماده 739. در کفالت مطلق مکفول له هر وقت بخواهد می تواند احضار مکفول را تقاضا کند ولی در کفالت موقت قبل از رسیدن موعد حق مطالبه ندارد.

ماده 740. کفیل باید مکفول را در زمان و مکانی که تهعد کرده است حاضر نماید و الا باید از عهده حقی که بر عهده مکفول ثابت می شود برآید.

ماده 741. اگر کفیل ملتزم شده باشد که مالی در صورت عدم احضار مکفول بدهد باید به نحوی که ملتزم شده است عمل کند.

ماده 742. اگر در عقد کفالت، محل تسلیم معین نشده باشد کفیل باید مکفول را در محل عقد تسلیم کند مگر این که عقد منصرف به محل دیگر باشد.

ماده 743. اگر مکفول غایب باشد به کفیل مهلتی که برای حاضرکردن مکفول کافی باشد، داده می شود.

ماده 744. اگر کفیل مکفول را در غیر زمان و مکان مقرر یا بر خلاف شرایطی که کرده اند تسلیم کند قبول آن بر مکفول له لازم نیست لکن اگر قبول کرد کفیل بری می شود و همچنین اگر مکفول له بر خلاف مقرر بین طرفین تقاضای تسلیم نماید کفیل ملزم به قبول نیست.

ماده 745. هرکس شخصی را از تحت اقتدار ذیحق یا قایم مقام او بدون رضای او خارج کند؛ در حکم کفیل است و باید آن شخص را حاضر کند و الا باید از عهده حقی که بر او ثابت شود برآید.

ماده 746. در موارد ذیل کفیل بری می شود:

در صورت حاضر کردن مکفول به نحوی که متعهد شده است.

در صورتی که مکفول در موقع مقرر شخصا حاضر شود.

درصورتی که ذمه مکفول به نحوی از انحا از حقی که مکفول له بر او دارد بری شود.

در صورتی که مکفول له کفیل را بری نماید.

در صورتی که حق مکفول له به نحوی از انحا به دیگری منتقل شود.

در صورت فوت مکفول.

ماده 747 (اصلاحی 14/08/1370). هرگاه کفیل مکفول خود را مطابق شرایط مقرره حاضر کند و مکفول له از قبول او امتناع نماید کفیل می تواند احضار مکفول و امتناع مکفول له را با شهادت معتبر نزد حاکم و یا احضار نزد حاکم اثبات نماید.

ماده 748. فوت مکفول له موجب برائت کفیل نمی شود.

ماده 749. هرگاه یک نفر در مقابل چند نفر از شخصی کفالت نماید به تسلیم او به یکی از آن ها در مقابل دیگران بری نمی شود.

ماده 750. در صورتی که شخصی کفیل کفیل باشد و دیگری کفیل او و هکذا هر کفیل باید مکفول خود را حاضر کند و هر کدام از آن ها که مکفول اصلی را حاضر کرد او و سایرین بری می شوند و هر کدام که به یکی از جهات مزبور در ماده 746 بری شد کفیل های ما بعد او هم بری می شوند.

ماده 751. هرگاه کفالت به اذن مکفول بوده و کفیل با عدم تمکن از احضار، حقی را که به عهده او است ادا نماید و یا به اذن او ادای حق کند می تواند به مکفول رجوع کرده آنچه را که داده اخذ کند و اگر هیچ یک به اذن مکفول نباشد حق رجوع نخواهد داشت.

تحت کفالت یعنی چه

حال که با کفالت و انواع آن و این که کفالت چیست و تخت چه شرایطی میتوان کفالت گرفت آشنا شدیم، بیایید به پاسخ این سوال بپردازیم که تحت کفالت یعنی چه، تحت کفالت یعنی یک نفر کفیل یک فرد دیگری شده باشد، در این صورت میگویند فرد تحت کفایلت قرار گرفته است، تحت کفالت قرار گرفتن مراحل خاص خود را دارد که در بخش زیر موارد تحت کفالت قرار گرفتن را برای شما عزیزان توضیح داده ایم:

مرحله اول: ابتدا مقام قضایی با صدور قراری از متهم می‌خواهد که شخصی را به عنوان کفیل معرفی کند؛ در این قرار قاضی میزان وجه ‌الکفاله ‌ای که در صورت عدم تعهد کفیل باید به نفع صندوق دولت ضبط گردد را مشخص و در قرار ذکر می‌کند.
مرحله دوم: متهم فردی را که شایستگی لازم براى کفالت دارد به مرجع قضایی معرفی می‌کند و فرد مزبور پس از تأیید مقام قضایی متعهد می‌شود که متهم را هر زمانی که لازم است نزد دادگاه حاضر کند و نیز متعهد می‌شود در صورت عدم حضور متهم وجه‌ الکفاله تعیین شده را پرداخت کند.
مرحله سوم: مقام قضایی موظف است ضمن صدور قراری که به آن قرار قبولی کفالت گفته می‌شود با کفالت شخصی که از سوی متهم معرفی شده موافقت کند؛ این قرار باید به امضای کفیل و قاضی برسد تا اعتبار قانونی پیدا کند.

منظور از گواهی کفالت چیست

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده است که منظور از گواهی کفالت چیست باید بگوییم گواهی کفالت همان برگه ای میباشد که مشخص میکند شما به صورت قانونی کفیل فرد دیگری هستید، این برگه توسط دادگاه و با بررسی شرایط خاصی صورت میگردد که در قسمت های بالایی در رابطه با نحوه گرفتن گواهی کفالت به صورت کامل صحبت کرده ایم.

برگ کفالت چیست
برگ کفالت چیست

برگ کفالت چیست

مطابق ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری انواع قرارهای برگ کفالت به شرح ذیل است:

الف – التزام به حضور با قول شرف
ب – التزام به حضور با تعیین وجه التزام
پ – التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با قول شرف
ت – التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با تعیین وجه التزام
ث- التزام به معرفی نوبه‏ای خود به صورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضائی یا انتظامی با تعیین وجه التزام
ج – التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه‌التزام، با موافقت متهم و پس از أخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط
چ- التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات
ح – أخذ کفیل با تعیین وجه‌الکفاله
خ – أخذ وثیقه اعم از وجه نقد، ضمانت‏نامه بانکی، مال منقول یا غیرمنقول
د – بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی

برگ کفالت همان گواهی کفالت بوده که ثابت کننده این است که شما کفیل فرد دیگری هستید.

نمونه برگه کفالت به صورت زیر می باشد:

به تاريخ ……………… نام ……. نام خانوادگي …………. دارنده شماره شناسنامه …….. صادره از …………اهل ……… ساكن …………….. پلاك ………………. شماره …………… در شعبه ……….. دادگاه عمومي ………….. حاضر و تسليم برگ كفالت نامه و سند مالكيت شماره …………… به نام خود كه عبارت از…………… به نشاني ………………….به ارزش …………………..ريال ميباشد ، اظهار داشت حاضرم از تن ………… نام خانوادگي ……… به وجه الكفاله مبلغ …………ريال تا خاتمه رسيدگي و اجراي دادنامه كفالت نمايم كه هر وقت متهم را از طرف مراجع قضايي احضار كردند در موعد مقرر قانوني مشار اليه را معرفي و در غير اين صورت وجه الكفاله را به صندوق دولت پرداخت نمايم .

امضاء كفيل

دادگاه : چون ملائت كفيل محرز است لذا قرار قبولي كفالت نامبرده از تن متهم ………… تا خاتمه رسيدگي و اجراي دادنامه را صادر مي نمايد . مفاد قرار حضوراً به كفيل ابلاغ گرديد اظهار داشت رونوشت مي خواهم / نمي خواهم .

امضاء كفيل

سوالات متداول

کفالت یعنی چه؟

کفالت عقدی است که به موجب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثالثی را تعهد میکند. ‌متعهد را کفیل، شخص ثالث را مکفول و طرف دیگر را مکفول‌له میگویند.

شرایط گرفتن کفالت مادر برای معافیت از سربازی چیست؟

گرفتن کفالت مادر دارای شرایط متعددی است که یکی از این شرایط فرد مشمول تنها فرزند بالای ۱۸ ساله مادر مطلقه باشد که از مادرش نگهداری می کند.

کفالت سیاسی چیست؟

کفالت سیاسی قراردادی می باشد که در آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار کردن شخص ثالث را تعهد میکند.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت