به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

جرایم ملکی

جرایم ملکی

اگر به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با جرایم ملکی و مزاحمت ملکی و قوانین مربوط به آنها هستید، این مقاله برای شماستً! با ما همراه باشید تا با سیر تا پیاز جرایم ملکی و انواع مزاحمت ملکی و دعاوی ملکی آشنا شوید.

جرایم ملکی به جرایمی اطلاق می‌ شود که به مالکیت، مالکانه یا ملک و مستغلات املاک مرتبط می‌ شوند. این نوع جرایم معمولاً شامل تخریب، سرقت، سوء استفاده، تجاوز به مالکیت، خلاف‌کاری در ملک‌ ها و مستغلات و سایر فعالیت‌ های غیر قانونی در ارتباط با املاک می‌ شود.

پیشنهاد میشود برای دریافت مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران همین حالا با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران و وکلای پایه یک دادگستری ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

جرایم ملکی
جرایم ملکی

جرایم ملکی

جرایم ملکی یکی از مهم‌ ترین مسائل حقوقی است که تأثیر بسزایی بر امنیت و آرامش جامعه دارد. این جرایم شامل اقدامات غیر قانونی علیه مالکیت و املاک دیگران می‌ شود که می‌ تواند به تخریب زندگی افراد بیانجامد. در ادامه، به بررسی انواع جرایم ملکی، راه‌ های پیشگیری از آن‌ ها و نحوه‌ی مقابله با این جرایم پرداخته خواهد شد.

امروزه معاملات املاک علاوه بر اینکه منجر به تامین یکی از اساسی‌ترین نیازهای همه افراد شده سود زیادی را برای آن‌ ها در پی دارد. در واقع برخی افراد نیز با هدف سرمایه‌گذاری اقدام به معامله ملک می‌ کنند. برخی افراد سود جو با هدف کلاهبرداری به این معاملات وارد می‌شوند. این امر باعث مشکلات و چالش‌هایی برای هر دو طرف می‌گردد. در دعاوی ملکی کیفری برخلاف دعاوی حقوقی عدم اطلاع نسبت به قوانین وجود ندارد. در واقع مجرم با هدف سوء اقدام به سودجویی و ارتکاب جرم می‌کند. به عنوان مثال شخصی با علم به اینکه یک ملک دارای مالک می باشد، آن را به چند نفر می‌ فروشد. در حالی که خودش مالک نیست. در این مورد اصطلاحا گفته می‌ شود که ملک دارای معارض می باشد.

جرایم ملکی به انواع اقدامات غیرقانونی برخوردار است که بر مالکیت و املاک دیگران انجام می‌ شود. این جرایم می‌ توانند شامل سرقت، تخریب املاک، تقلب در معاملات ملکی و تقلب در سند‌ ها و مدارک باشند. علت انجام این اقدامات می‌ تواند کسب منفعت مالی، رقابت غیر عادلانه و یا انتقام باشد.

دعاوی ملکی در دو نوع دعاوی ملکی کیفری و دعاوی ملکی حقوقی مطرح می شوند. آیا از چند و چون دعوی ملکی کیفری مطلع هستید؟ آیا می دانید دعاوی ملکی املاک در چند نوع ممکن است مطرح شوند؟ حجم بالایی از پرونده های مورد بررسی در دادگاه ها مربوط به پرونده ملکی کیفری می باشد، که در حوزه املاک رخ می دهند. چنین پرونده هایی بدون مشاوره حقوقی با وکیل ملکی کیفری می تواند پروسه طولانی مدتی داشته باشند. مراحل دادرسی به چنین پرونده هایی طولانی و زمان بر است و به دلیل پیچیدگی های خاصی که دارد توصیه می کنیم از وکیل ملکی خوب و با سابقه در حوزه دعاوی ملکی کیفری مشاوره بگیرید. 02188939832

برای کسب اطلاعات در رابطه با ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی کلیک کنید.

انواع جرایم ملکی
انواع جرایم ملکی

انواع جرایم ملکی

با توجه به گفته های بالا در رابطه با جرایم ملکی، دعاوی ملکی و مزاحمت ملکی به دو نوع حقوقی و کیفری تقسیم میشود. در ادامه در رابطه با دعاوی ملکی کیفری و دعاوی ملکی حقوقی به صورت جامع صحبت کرده ایم.

دعاوی ملکی حقوقی

یکی از انواع دعاوی ملکی که حجم زیادی از پرونده‌های حقوقی دادگاه‌ها را تشکیل داده است دعاوی ملکی حقوقی می‌ باشد. برای کلیه دعاوی حقوقی ملکی قانونگذار پیش بینی قانونی داشته و در همه شرایط مربوط به دعاوی ملکی حقوقی؛ قضات با عنایت به قانون و تجزیه و تحلیل خود از پرونده پیش رو، نسبت به داوری اقدام می‌کنند.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه شکایت از همسایه کلیک کنید.

دعاوی ملکی کیفری

در رابطه با ارتکاب جرم توسط اشخاص می‌باشد و بحث‌هایی همچون؛ عدم شناخت از قانون و مقررات، سهل انگاری و کم توجهی، اشتباهات سهوی و … در این خصوص دخیل نمی‌ باشد. زمانی که اشخاص در زمینه مسکن و املاک مرتکب جرمی‌می‌شوند پرونده‌ های کیفری با شکایت مدعی العموم یا شاکیان خصوصی شکل می‌گیرد. کلیت دعاوی کیفری ملکی به موجب سودجویی و کلاهبرداری مجرمان است.

سرقت

سرقت به معنای انحصاری کردن مال یک فرد بدون اجازه و موافقت او است. این جرم معمولاً با خرابکاری و تخریب ملک همراه است. اما سرقت‌نیمه‌ای به معنای اخذ مالکیت بدون اجازه‌ی رسمی از صاحب مالکیت است که بدون استفاده از خرابکاری انجام می‌ شود.

غصب و تخریب املاک

غصب به معنای قاچاق کردن مال یک فرد بدون رضایت او است. این جرم ممکن است با استفاده از ابزارهای خرابکاری انجام شود تا فرد مالک از ملک خود دور شود و غصب‌کننده بتواند از آن استفاده کند. تخریب املاک نیز به معنای آسیب‌زدن به اموال و امکانات مالی یک شخص است.

اگر میخواهید بدانید اختصاصی بودن مالکیت چیست و اثار آن چه می باشد در مقاله ی ذکر شده میتوانید تمامی این موارد را مشاهده نمایید.

تقلب در معاملات ملکی

تقلب در معاملات ملکی به انواع اقدامات تقلبی اطلاق می‌ شود که هدف آن کسب منافع غیر قانونی در معاملات ملکی است. این اقدامات می‌ تواند شامل تغییر مستندات، افشای اطلاعات غلط و یا تحریف اطلاعات باشد.

تقلب در سند‌ ها و مدارک

این نوع جرم به تحریف مدارک رسمی از جمله سند مالکیت و قرارداد ها می‌ پردازد. این کار می‌ تواند به نفع فرد متقلب باشد و ممکن است باعث از دست دادن حقوق صاحبان اصلی ملک شود.

در ایران، جرایم ملکی یکی از مسائل حساس و مهم حوزه حقوقی است که تأثیر بسیاری بر املاک و مستغلات دارد. این نوع جرایم شامل موارد مختلفی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با ملک و املاک مرتبط می‌شود. از قاچاق ملک گرفته تا تخریب و هدر رفتن املاک، هر نوع نقض قانونی که مرتبط با املاک و مستغلات باشد، تحت عنوان جرایم ملکی قرار می‌ گیرد.

پس اگر میخواهید بدانید جرایم ملکی چیست باید بگوییم مزاحمت ملکی یا همان جرایم ملکی در حقیقت تعرض به حدود قانونی ملک و اموال دیگران می باشد. این مزاحمت میتواند به صورت ممانعت و یا ایجاد مشکل در دسترسی صاحب اموال در ملک خود عینیت پیدا کند. مزاحمت ملکی اگر از روی قصد و برنامه ریزی قبلی و با سوء نیت باشد به آن مزاحمت ملکی کیفری گفته می شود.

برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه محاسبه حق کمیسیون املاک ۱۴۰۲ کلیک کنید.

قوانین ملکی در ایران

در ابتدا به معرفی و بررسی قوانین ملکی در ایران می‌ پردازیم. این قوانین شامل مقرراتی است که حقوق و تعهدات مالکان و مستاجران را تعیین می‌ کند و از طریق آن‌ ها مالکیت و اجاره املاک را نظم‌بخشی می‌ کند.

قانون املاک و مستغلات

این قانون که به عنوان یکی از اصولی‌ ترین قوانین ملکی در ایران شناخته می‌ شود، مفادی را درباره مالکیت، اجاره، فروش، وراثت و حقوق مرتبط با املاک تعیین می‌کند. احترام به این قانون از اهمیت بسیاری برخوردار است و هر نقضی ممکن است تبعات حقوقی جدی داشته باشد.

معاملات غیر مجاز ملکی

یکی دیگر از جرایم ملکی، معاملات غیر مجاز ملکی است. این معاملات شامل قاچاق ملک، تحت‌ نظر نیافتن مالکیت، اعمال تقلبی در سند‌ نویسی، و تخلفات مرتبط با تغییر کاربری املاک می‌ شود. افرادی که در این معاملات شرکت می‌ کنند، ممکن است با مجازات‌ های جدی مواجه شوند.

لازم به ذکر است در موارد متعددی دعاوی ثبتی ملکی به علت‌های مختلف که ناشی از سهل انگاری و شتاب زدگی مالک به منظور خرید و فروش ملک می‌ باشد، حاصل می‌ گردد و مشکلات و خسارت‌های زیادی را برای طرفین مرتبط با ملک مربوطه به وجود می‌ آورد. به همین دلیل توصیه می‌ شود که در خصوص ابعاد حقوقی معاملات ملکی و شرایط مرتبط با موضوع ملک و املاک از تجارب متخصصان علم حقوق و صاحب نظران متعهد و مجرب حوزه املاک استفاده نمایید تا از بروز مشکلات و دعاوی ملکی احتمالی جلوگیری به عمل آورده گردد.

سرقت یا دزدی از یک ملک، تخریب ملک‌ ها، تخریب اموال عمومی، اشغال غیر مجاز ملک‌ها می‌توانند جزء جرایم ملکی باشند. این جرایم عموماً توسط نیرو های انتظامی و نظامی مورد بررسی و تعقیب و پیگیری قرار می‌ گیرند تا مالکان و جامعه را در برابر خطرات مرتبط با ملکیت و املاک محافظت کنند.

همچنین، افراد می‌ توانند با احترام به قوانین و مقررات مربوطه از وقوع این نوع جرایم جلوگیری کنند و در صورت شناسایی فردی که در جرم ملکی دست داشته، اطلاعات را به نیروهای امنیتی ارائه دهند تا عدالت اجرا شود.

برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک کلیک کنید.

مرور زمان در دعاوی ملکی
مرور زمان در دعاوی ملکی

مرور زمان در دعاوی ملکی

با توجه به گفته های بالا در رابطه با انواع دعاوی ملکی، در ماده 737 آیین دادرسی مدنی مصوب 1318، مدت مرور زمان در دعاوی راجع به اموال منقول و غیرمنقول، حقوق، دیون، منافع، محصول، اسباب تملک، ضمان و دعاوی دیگر‌، 10 سال اعلام شده به استثنای مواردی که در این قانون یا سایر قوانین، مدت دیگری برای مرور زمان در دعاوی ملکی مقرر شده است. ‌

ماده 738 این قانون نیز بیان می کند در دعوی ملکیت یا وقفیت نسبت به عین غیرمنقول، مدت مرور زمان 20 سال است. همچنین با توجه به ماده 3 قانون ثبت عمومی املاک و مرور زمان، ‌مصوب 1306 شمسی، مدت مرور زمان نسبت به دعاوی عین غیرمنقول که پس از تصویب این قانون ایجاد می شود از تاریخ منشاء دعوی 20 سال می باشد.

کتاب دعاوی ملکی

در بازار همواره کتاب های مختلفی تحت عنوان کتاب دعاوی ملکی وجود دارد که یکی از اصلی ترین و محبوب ترین آنها کتاب دعاوی ملکی حسین اقدامی می باشد. شما میتوانید در اینترنت دانلود کتاب دعاوی ملکی را جستجو کرده و کتاب دعاوی ملکی حسین اقدامی را خریداری نمایید.

جرم مزاحمت ملکی

جرم مزاحمت ملکی یکی از مفاهیم حقوقی مهم در حقوق کیفری است که به تعداد زیادی از کشور ها تحت عناوین مختلف شناخته می‌ شود. این مفهوم به کنش‌ هایی اشاره دارد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اختلال در زندگی شهروندان یک کشور، اجتماع یا جامعه منجر می‌ شود. در این بخش به بررسی جرم مزاحمت ملکی می‌پردازد و علل و پیامد های آن را بررسی می‌ کنیم.

در رابطه با جرم مزاحمت ملکی باید بگوییم، در صورتی که شخص مزاحم با سوءنیت اقدام به مزاحمت ملکی کرده باشد مطابق ماده 690 قانون مجازات اسلامی به حبس از ۱ ماه تا یک‌ سال محکوم خواهد شد. مطابق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری چنانچه مزاحمت ملکی نسبت‌ به املاک متعلق به اشخاص خصوصی محقق شود، مجازات جرم مزاحمت ملکی به نصف کاهش پیدا می‌کند. یعنی مرتکب در صورت ارتکاب این عمل غیر قانونی، به حبس از ۱۵ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد گردید.

ماده قانونی جرم مزاحمت ملکی ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی است، بر اساس ماده 690 قانون مجازات اسلامی : هر کس به وسیله صحنه‌سازی از قبیل پی‌کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرت‌بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و‌زارعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده یا در آیش زراعی، جنگل‌ها و مراتع ملی شده، کوهستان‌ها، باغ‌ها، قلمستان‌ها،‌منابع آب، چشمه‌سارها، انهار طبیعی و پارک‌های ملی، تاسیسات کشاورزی و دامداری و دامپروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شرکت‌های وابسته به دولت یا شهرداری‌ها یا اوقاف و همچنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثلاث‌ باقیه که برای مصارف عام‌المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور تصرف یا ذی‌حق معرفی کردن خود یا دیگری، مبادرت نماید.

یا‌ بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذیصلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می‌گردد.

دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.

تبصره ۱ – رسیدگی به جرائم فوق‌الذکر خارج از نوبت به عمل می‌آید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس دستور متوقف ماندن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی خواهد داد. تبصره ۲ – در صورتی که تعداد متهمان سه نفر یا بیشتر باشد و قرائن قوی بر ارتکاب جرم موجود باشد قرار بازداشت صادر خواهد شد، مدعی می‌تواند تقاضای خلع ید و قلع بنا و اشجار و رفع آثار تجاوز را کند.

جرم مزاحمت ملکی چیست
جرم مزاحمت ملکی چیست

جرم مزاحمت ملکی چیست

در رابطه با پاسخ این سوال که جرم مزاحمت ملکی چیست باید بگوییم جرم مزاحمت ملکی به عمل‌ها و رفتارهایی اشاره دارد که موجب خروج از نظم اجتماعی و حکمرانی قانونی در یک کشور می‌ شود. این شامل اقداماتی می‌ شود که به طور غیرمستقیم به آسیب‌ زدن به مردم، مالکیت عمومی، یا منافع ملت و کشور منجر می‌ شود.

جرم مزاحمت ملکی درجه چند است

در رابطه با پاسخ این سوال که جرم مزاحمت ملکی درجه چند است نیز باید بگوییم، درجه جرم مزاحمت ملکی بسته به نوع و شدت فعل مزاحمتی متفاوت است. در حقوق کیفری، معمولاً جرم‌ ها بر اساس شدت و جنبه‌های دیگر دسته‌بندی می‌شوند. بنابراین، می‌توان گفت که جرم مزاحمت ملکی می‌تواند درجات مختلفی داشته باشد که به مقادیر متفاوت از سبک‌ها و شدت‌های اقدامات مزاحمتی بستگی دارد.

لازم به ذکر است جرم مزاحمت ملکی کیفری از جرایم قابل گذشت می باشد. یعنی متهم صرفاً با شکایت شاکی تحت تعقیب قرار می‌گیرد. همچنین با گذشت یا رضایت او دادرسی و مجازات جرم مزاحمت ملکی متوقف خواهد گردید. بر اساس قانون، جرایم درجه ۷ به‌ طور مستقیم در دادگاه قابل پیگیری می باشند.

جرم کلاهبرداری ملکی

جرم کلاهبرداری ملکی یکی از جرایم جنایی جدی است که به اختلاس و غفلت از حقوق مالکان و ملک‌داران اشاره دارد. این جرم شامل فعالیت‌ هایی است که به طور غیرمجاز و تقلبی به اموال عمومی یا خصوصی دست زده و مالکیت ملک را به سوء استفاده می‌ برد.

کلاهبرداری ملکی زمانی رخ می دهد که فردی با توسل به تقلب و فریب همچون استفاده از اسناد و مدارک جعلی ، هویت جعلی و …. افراد دیگر را در معاملات ملکی فریب داده و از این طریق مالی را به دست آورده باشد.

عملیات کلاهبرداری ملکی ممکن است شامل تغییر سند‌ های مالکیت، تقلب در معاملات ملکی، فروش ملک‌های تقلبی یا استفاده از اطلاعات نادرست در معاملات ملکی باشد. افرادی که این نوع جرم را انجام می‌ دهند، از طریق تزریق اطلاعات نادرست یا تلاش برای محروم کردن مالکان از حقوق و مالکیت خود، به سرقت مالکیت ملک دست می‌ زنند.

پیامد های جرم کلاهبرداری ملکی می‌ تواند بسیار جدی باشد و باعث آسیب به اقتصاد کشور و افت اعتماد عمومی به نظام حقوقی و مالی شود. برای مبارزه با این جرم، اهمیت دارد که نظام قضائی و انتظامی اقدامات لازم را انجام دهد و جلوی فعالیت‌های کلاهبرداران را بگیرد.

جرم کلاهبرداری ملکی یکی از جرایمی است که نه تنها به افراد حقیقی بلکه به سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز آسیب می‌رساند. برای جلوگیری از این نوع جرم‌ ها، آگاهی‌ رسانی به مردم و افزایش نظارت بر معاملات ملکی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، مجازات‌های سخت و منصفانه برای کسانی که در این جرم دست دارند، می‌تواند از انجام این نوع فعالیت‌ ها جلوگیری کند.

جرم کلاهبرداری ملکی یکی از جرائمی است که جامعه و کشور را به طور جدی تهدید می‌ کند و باید با همکاری همه نهادها و افراد مبارزه شود تا زمینه‌ های ایجاد این جرم را کاهش داد و امنیت حقوق مالکیت را تضمین کنیم.

جرم مزاحمت ملکی و ممانعت از حق

بر اساس ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی هرکس در خصوص اموال خصوصی با توسل به عملیاتی از قبیل دیوارکشی و یا صحنه سازی و یا هر طریق دیگری که در قانون پیش بینی نشده است اقدام به جلوگیری از استفاده از حق شخص نسبت به مال غیر منقول خودش بشود به مجازات مندرج در ماده یعنی یک ماه تا یک سال حبس محکوم می گردد.

آیین دادرسی امور و دعاوی ملکی

آیین دادرسی امور و دعاوی ملکی یکی از بخش‌ های مهم حقوقی کشورمان است که به رسیدگی به اختلافات و مسائل مرتبط با ملک و مالکیت آن می‌ پردازد. این آیین دادرسی در قوانین مختلف کشورها به نام‌ها و مفاهیم مختلفی شناخته می‌ شود، اما هدف آن در همه جا یکسان است؛ حل و فصل اختلافات مربوط به ملک با رعایت قوانین و مقررات مربوطه.

مراحل آیین دادرسی امور و دعاوی ملکی معمولاً شامل موارد زیر است:

ثبت دعوی

در این مرحله، طرفی که اعتقاد دارد حق مالکیت یا حق ملکیت را دارد و با اختلافی مواجه است، دعوی خود را به دادگاه ثبت می‌ کند.

ارائه دلایل و ادله

در مرحله دوم، طرف‌ ها دلایل، ادله، مدارک و شواهد خود را به دادگاه ارائه می‌ دهند تا دادگاه بتواند ادعا ها و ادله‌ ها را بررسی کند و به نتیجه‌ گیری برسد.

برگزاری جلسات دادگاهی

پس از ارائه دلایل و ادله، جلسات دادگاهی برگزار می‌ شوند و شاهدان، وکلا و طرف‌های دعوی در دادگاه حضور دارند.

صدور حکم دادگاه

بعد از بررسی مدارک و شواهد و گوش دادن به طرف‌ ها، دادگاه حکم خود را صادر می‌ کند و تصمیم‌ گیری نهایی انجام می‌ شود.

اجرای حکم

پس از صدور حکم، حکم دادگاه به اجرا در می‌آید و طرف‌ها باید طبق حکم عمل کنند.

آیین دادرسی امور و دعاوی ملکی معمولاً اصول و مراحل خاص خود را دارد که باید توسط مراجع قضایی رعایت شود. این آیین دادرسی با هدف حل و فصل اختلافات مرتبط با ملک و مالکیت، به اطمینان و اعتماد به نظام حقوقی و اجتماعی کمک می‌ کند و از ایجاد اختلافات و نزاعات بیشتر جلوگیری می‌ کند.

طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی
طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی

طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی

طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی یکی از وضعیت‌ های حقوقی پیچیده است که در آن یک اموال یا ملک مورد اختلاف به صورت همزمان در دادگاه‌ های مدنی و کیفری مورد بررسی قرار می‌ گیرد. این وضعیت ممکن است به دلیل وقوع جرمی که با ملک و مالکیت آن مرتبط است، به وجود بیاید.

معمولاً در طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی، ابتدا دعوی ملکی به صورت مدنی و در دادگاه حقوقی مطرح می‌شود. این دعوی مربوط به حقوق مالکیت، مالکیت و یا مسائل ملکی دیگر است. در ادامه، اگر از جانب متهم، اقدامات کیفری نیز وجود داشته باشد که با ملک مرتبط هستند، دادستان می‌ تواند دعوی کیفری را نیز مطرح کند.

دعاوی ملکی کیفری و حقوقی همزمان به دلیل ارتباط مستقیم جنایی با مسائل ملکی به وجود می‌ آیند. برخی از مواردی که می‌ توانند منجر به طرح همزمان دعاوی شوند عبارتند از:

  • کلاهبرداری ملکی: طرفی که ملکی را به صورت کلاهبرداری حاکمیت می‌ کند، همزمان می‌ تواند موضوع دعوی ملکی حقوقی و دعوی کیفری باشد.
  • اختلاس ملکی: افرادی که به طور غیرمجاز ملک‌ ها را به اختیار می‌گ یرند و از آن‌ ها سوء استفاده می‌ کنند، ممکن است همزمان با دعوی ملکی حقوقی موضوع دعوی کیفری شوند.
  • تقلب در معاملات ملکی: اقدامات تقلبی در معاملات ملکی می‌ تواند باعث همزمان شدن دعوی ملکی حقوقی و کیفری شود.

طرح همزمان دعاوی ملکی کیفری و حقوقی نیازمند هماهنگی و همکاری بین دستگاه‌ های قضایی مختلف است تا به نتیجه‌گیری منصفانه و دقیق برسد. این طرح‌ ها به منظور رسیدگی به امور پیچیده و مرتبط با ملک و مالکیت آن اجرا می‌شوند و هدف آن‌ ها تسهیل درست نمایی امور میان دادگاه‌های مدنی و کیفری است.

دعاوی ملکی و قراردادها

دعاوی ملکی و قراردادها یکی از موضوعات حقوقی مهم است که به تعامل قرارداد ها با مسائل ملکی و مالکیت اشاره دارد. در معاملات ملکی، اغلب از قرارداد ها به عنوان ابزاری برای تعیین شرایط و حقوق طرفین استفاده می‌ شود. با این حال، ممکن است در برخی موارد اختلافات و دعاوی ملکی به دلیل مشکلات و تناقض‌ های مرتبط با قرارداد ها پیش بیاید.

در طول فرآیند معاملات ملکی، قرارداد ها ممکن است شامل انواع مختلفی از موارد باشند، از جمله:

  1. قرارداد خرید و فروش: این نوع قرارداد مرتبط با معاملات خرید و فروش ملک است و شرایط خرید و محل قرار گرفتن ملک، شرایط پرداخت و دیگر جزئیات معامله را تعیین می‌ کند.
  2. قرارداد رهن و اجاره: این نوع قرارداد ها مرتبط با اجاره ملک به مدت معین یا رهن آن برای امانت‌داری به دیگران هستند.
  3. قرارداد مشارکت در ساخت و ساز: در این نوع قرارداد، طرفین به صورت مشارکت مالی یا کاری در پروژه‌ ای ساخت و ساز ملک همکاری می‌ کنند.

در صورتی که قرارداد ها به درستی تدوین و اجرا نشوند یا دارای تناقضات باشند، می‌ تواند منجر به اختلافات و دعاوی ملکی شود. به عنوان مثال، اگر یکی از طرفین در قرارداد خرید و فروش ملک تعهدات خود را عملی نکند یا شرایط اجاره به درستی رعایت نشود، می‌ تواند به دعوای ملکی منجر شود.

برای جلوگیری از اختلافات و دعاوی ملکی مرتبط با قراردادها، ضروری است که قرارداد ها به دقت و با رعایت قوانین مربوطه تدوین شوند. همچنین، در صورت بروز اختلافات، می‌توان با توافق طرفین و یا با استفاده از راه‌ های داوری و توافق‌نامه‌ ها به حل و فصل مسائل رسید. انعقاد قرارداد های دقیق و مطابق با قوانین، از اهمیت بالایی برخوردار است تا امور مرتبط با ملک به خوبی و بدون اختلافات حل و فصل شوند.

وکیل دعاوی ملکی

در حیطه حقوق ملکی، افراد نیازمند به کمک حقوقی برای حل مسائل و اختلافات مربوط به املاک و مستغلات خود هستند. وکیل دعاوی ملکی، حرفه‌ای است که در این زمینه دارای تجربه و تخصص بالایی است. او با مسائل مربوط به املاک، اجاره‌نامه‌ها، خرید و فروش ملک، رهن و اجاره، اخذ مالکیت، بررسی تنازعات و سایر مسائل حقوقی مرتبط با املاک آشناست.

در امور ملکی و املاک، ممکن است با مسائل حقوقی پیچیده و چالش‌ برانگیز روبرو شوید. برای حل این مسائل و حفظ حقوق خود، نیاز به کمک حرفه‌ای و تخصصی دارید که در اینجا وکیل دعاوی ملکی به عنوان متخصص حقوقی مرتبط با امور ملکی نقش بسیار مهمی ایفا می‌ کند.

وکیل ملکی به وکیلی گفته می شود که در حوزه دعاوی ملکی تخصص دارد. دعاوی ملکی عنوانی برای مجموعه ای از دعاوی است که به نوعی به موضوع ارتباط بین اموال غیر منقول و انسان مربوط می شوند. اموال غیر منقول به اموالی گفته می شوند که امکان جابجایی و نقل مکان ندارند و در یک تقسیم بندی شامل املاک و اراضی می باشند و در تقسیم بندی دیگر می توان اراضی را به اراضی داخل محدوده شهری و خارج محدوده شهری تقسیم بندی کرد و در تقسیمی دیگری املاک را می توان به املاک تجاری و مسکونی منفک کرد لذا دعاوی مختلفی در رابطه با تقسیم فوق مطرح می شود که تمام این دعاوی در حوزه کاری وکیل ملکی است.

حقوق ملکی مجموعه‌ای از قوانین و مقررات حقوقی است که به مالکیت، استفاده، اجاره و انتقال املاک اشاره دارد. این حقوق محدوده‌ای گسترده دارد و متخصصین حقوق ملکی با این مسائل آشنایی دارند. اهمیت حقوق ملکی در اطمینان افراد از حقوق خود و تنظیم نقشه حقوقی مناسب برای معاملات ملکی است.

وکیل دعاوی ملکی نقش کلیدی در حل مسائل حقوقی ملکی دارد. او به عنوان نماینده شما در دعاوی مرتبط با امور ملکی عمل می‌کند و حقوق شما را حفظ می‌ کند. از مهم‌ ترین وظایف وکیل دعاوی ملکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشنهاد میشود برای مشاوره با وکیل دعاوی ملکی و کسب اطلاعات در رابطه با قوانین ملک مشاع با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس حاصل فرمایید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

از جمله وظایف وکیل ملکی می توان به انعقاد قرارداد با موکل خود و تعیین مبلغ دقیق حق الوکاله اشاره کرد. وکیل ملکی باید از گرفتن هرگونه وجه دیگری از موکل خودداری نماید.

در انجام وظایف فوق وکلا در برابر موکلین خود پاسخگو و مسئول قلمداد می شوند. اما علاوه بر وظایف عادی که تمام وکلا دارند در حوزه وکالت ملکی وکیل ملکی می بایست از تخصص خود در حوزه امور مربوط به املاک برای دفاع از موکل استفاده کند.

در این قسمت برخی از مهم ترین دعاوی که اقامه آنها ، جزء وظایف وکیل ملکی محسوب می شود را مورد اشاره قرار می دهیم در دفاع از موکل در دعاوی ملکی از جمله عقد بیع یا خرید و فروش عقد اجاره عقد رهن عقد صلح و سایر عقودی از این قبیل که در ارتباط با یک ملک یا مال غیر منقول منعقد شده است و میان طرفین اختلافاتی مطرح می شود وظیفه وکیل ملکی این است که به صورت مستدل و با استناد به قوانین و مقررات جاری از موکل خود دفاع نماید تا به حق خود ، برسد.

در صورتی که مستاجر ملک را تخلیه نمی کند، در صورتی که یکی از طرفین اقدام به تصرف عدوانی ملک دیگری نموده است یا اقدام به مزاحمت یا ممانعت از حق نموده است همچنین در صورت کلاهبرداری فروش مال غیر یا جعل سند ملکی، وکیل ملک می تواند با اقامه دعوی در دادگاه مشکلات مربوطه را مورد پیگیری قرار دهد.

علاوه بر این در صورتی که فروشنده ، از تحویل یا تخلیه مورد معامله خودداری کرده و یا اینکه از مراجعه به دفترخانه و تنظیم سند رسمی ملکامتناع می نماید استفاده از وکالت ملکی می توان به دعوی الزام به تنظیم سند رسمی کمک کند.

برای کسب اطلاعات در رابطه با سند قطعی غیر منقول و نحوه دفاع در دعوی خلع ید مشاعی با شماره تلفن ما 02188939832 تماس حاصل فرمایید.

هزینه وکیل دعاوی ملکی

هزینه‌ های وکیل در دعاوی ملکی می‌تواند متفاوت باشد و بسته به موارد زیر تغییر کند:

  1. محل : هزینه‌ها بسته به کشور و شهری که دعوا در آنجا پیگیری می‌شود ممکن است متفاوت باشد.
  2. موضوع دعوا: نوع و پیچیدگی موضوع دعوا نقشی در تعیین هزینه‌ ها دارد. مثلاً، اختلافات در خرید و فروش ملک، اختلافات مربوط به اجاره ملک، موارد مرتبط با وصول مالیات‌ ها و مسائل مرتبط با حقوق میراث و وصیت‌ نامه ممکن است هزینه‌ های مختلفی داشته باشند.
  3. تجربه و مهارت وکیل: وکلای با تجربه و مهارت بالا معمولاً هزینه‌ های بیشتری دارند.
  4. میزان مشکلات و مخاطرات مرتبط با دعوا: در مواردی که دعوا با مخاطرات بالا یا اجرای دشواری مواجه است، هزینه‌ ها ممکن است بیشتر باشند.
  5. نحوه تعریف هزینه‌ ها: برخی وکلا ممکن است هزینه‌ ها را بر اساس ساعت کاری یا بسته به توافق ابتدایی تعیین کنند.

برای اطلاع دقیق‌ تر از هزینه‌ های وکیل دعاوی ملکی، بهتر است با چندین وکیل مختلف تماس بگیرید، مشکلات و موضوع دعوا را با آن‌ها مطرح کنید و هزینه‌ ها را مقایسه نمایید تا بهترین انتخاب را انجام دهید. همچنین، توصیه می‌شود قبل از شروع هر گونه تعامل با وکیل، نحوه پرداخت هزینه‌ ها و جزئیات قرارداد را کاملاً مطالعه و درک کنید.

در خصوص هزینه وکیل ملکی، وکلای دفتر وکالت تهران حق‌الوکاله خود را در چند مرحله دریافت می کنند. از آن‌جایی‌که ملک دارای قیمت است، حق وکالت براساس ارزش ملک یا زمین به‌صورت درصدی تعیین می‌ شود. البته حق مشاوره محفوظ است و باید به‌صورت جداگانه پرداخت شود اما اگر به پرونده ختم شود و قرارداد وکالت بسته شود حق المشاوره پرداخت نمی شود.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با هزینه های وکیل دعاوی ملکی تهران و سراسر کشور و دریافت مشاوره با بهترین و مجرب ترین وکیل دعاوی ملکی تهران با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید و حضورا تشریف بیاورید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

همچنین برای کسب اطلاعات در رابطه با جرم اجاره ملک مشاع بدون اجازه شریک و مشاهده ی نمونه رای رد دستور تخلیه همین حالا کلیک کنید.

رای وحدت رویه در مورد مزاحمت ملکی
رای وحدت رویه در مورد مزاحمت ملکی

رای وحدت رویه در مورد مزاحمت ملکی

در این بخش نمونه رای وحدت رویه در مورد مزاحمت ملکی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.

جلسه هیأت ‌عمومی دیوان عالی کشور در مورد پرونده وحدت رویه ردیف ۶۸/۹۹ رأس ساعت ۸:۳۰ روز سه‌شنبه، مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ به ‌ریاست حجت‌الاسلام‌ والمسلمین جناب آقای سیداحمد مرتضوی مقدّم، رئیس محترم دیوان ‌‌عالی ‌‌کشور و با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین جناب آقای سید محسن موسوی، نماینده محترم دادستان ‌کل‌ کشور و با شرکت آقایان رؤسا، مستشاران و اعضای ‌معاون کلیه شعب دیوان‌عالی‌کشور، در سالن هیأت‌ عمومی تشکیل شد و پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و قرائت گزارش ‌پرونده و طرح و بررسی نظریات مختلف اعضای شرکت‌‌کننده در خصوص مورد و استماع نظر نماینده محترم دادستان ‌کل‌ کشور که به ‌ترتیب‌ ذیل منعکس ‌می‌گردد، به ‌صدور رأی وحدت‌ رویه ‌قضایی شماره ۸۰۷ ـ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ منتهی گردید.

الف) گزارش پرونده به استحضار می‌رساند، آقای غلام‌علی دهشیری، رئیس کل محترم دادگستری استان یزد، با اعلام اینکه از سوی شعب نهم و دوازدهم دادگاه تجدیدنظر استان یزد، درخصوص درجه بزه تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و در نتیجه رسیدگی مستقیم دادگاه به آن یا پس از صدور کیفرخواست، آراء مختلف صادر شده، درخواست طرح موضوع را در هیأت عمومی دیوان عالی کشور نموده است که گزارش امر به شرح آتی تقدیم می‌شود:

الف) به حکایت دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۳۵۲۰۴۰۰۸۶۳ـ ۱۳۹۹/۶/۱۶ شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو ابرکوه، در خصوص شکایت خانم کوکب… علیه آقایان محمد…، حسن…، عباس… و ابوالفضل… دایر بر تصرف عدوانی نسبت به یک قطعه زمین… دادگاه چنین رأی داده است: «… نظر به دفاعیات متهمین و مدارک و دلایل ارائه شده از سوی ایشان… مالکیت رسمی خواهان نسبت به ملک مورد ادعا محرز نمی‌باشد فلذا این مرجع وقوع بزه مذکور را محرز نمی‌داند مستنداً به اصل سی و هفتم قانون اساسی و مواد ۴، ۲۶۵ و ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام می‌دارد.

قرار صادره ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان یزد می‌باشد.» پس از تجدیدنظرخواهی از این رأی، شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر استان یزد به موجب دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۰۳۰۳۹۰۰۹۹۱ـ ۱۳۹۹/۹/۳۰چنین رأی داده است:

«… با عنایت به اوراق و محتویات پرونده هر چند در اجرای ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و تبصره ذیل آن مجازات حبس مذکور در ماده ۶۹۰ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی به ۱۵ روز تا ۶ ماه تقلیل یافته و از این حیث این مجازات درجه ۷ محسوب شده و به همین دلیل دادگاه محترم صادرکننده رأی رأساً و بدون طی مرحله تحقیقات مقدماتی از سوی دادسرای مربوطه و در اجرای ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی نموده لیکن با عنایت به اینکه حسب بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین چنانچه حداقل حبس کمتر از ۹۱ روز و حداکثر آن یک‌سال باشد.

دادگاه مخیر است تا در مقام تعیین مجازات یا حکم به حبس بیش از سه ماه صادر یا در اجرای تعرفه خدمات قضایی موضوع قانون بودجه کل کشور به‌جای حبس حکم به جزای نقدی از ۳۳ میلیون تا ۹۹ میلیون ریال صادر کند و مستفاد از وحدت ملاک تبصره ۳ ماده ۱۹ کتاب اول قانون مجازات اسلامی ضابطه در تعیین صلاحیت مجازات اشد می‌باشد و اینکه بنا به مراتب جزای نقدی موضوع پرونده درجه ۵ و در مقام مقایسه با مجازات حبس که درجه ۷ است اشد محسوب می‌شود.

پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید رای وحدت رویه چیست همین حالا با یکی از شماره تلفن های ما در دفتر وکالت تهران تماس حاصل فرمایید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

نمونه دادخواست رفع مزاحمت ملکی

خواهان | مشخصات خواهان (صاحب زمین)

خوانده | مشخصات خوانده (متصرف مزاحم)

وکیل یا نماینده قانونی | مشخصات وکیل

تعیین خواسته و بهای آن | تقاضای صدور حکم بر رفع مزاحمت نسبت به…………. متر مربع از پلاک ثبتی…………….بخش………………. ضمن احتساب کلیه خسارات ناشی از دادرسی از باب تسبیب

دلایل و منضمات دادخواست | ۱) دلیل سمت / وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی ۲) فتوکپی مصدق سند مالکیت ۳) استعلام ثبتی ۴) فتوکپی مصدق نظر کارشناس تأمین دلیل

ریاست محترم دادگاه عمومی بخش………….. / دادگستری شهرستان………………

سلام علیکم – احتراما با اجازه حاصله از یک برگ وکالتنامه ملصق به تمبر مالیاتی خاطر عالی را به وکالت از ناحيه خواهان مستحضر می دارد خواسته موکل به دلایل ذیل محل قانونی برای پذیرش داشته و در خور اجابت می باشد.

۱) به موجب یک جلد سند مالکیت شماره چاپی ………………….. به شماره پلاک ثبتی………… بخش………..موكل بالاصاله مالک شش دانگ یک قطعه زمین به مساحت………………… متر مربع واقع در……………………………….

۲) بر اساس نظریه کارشناس رسمی تأمین دلیل مطروحه در حوزه…………… شورای حل اختلاف……………….. خوانده محترم هم اکنون در قسمتی از ما يملک خواهان اقدام به وضع يد تصرف نموده به گونه ای که مزاحمت نامبرده برای تصرفات ناشی از مالکیت خواهان محرز و مدلل است و خوانده هیچ جوازی به منظور استفاده از ملک خواهان به عنوان گذرگاه و…….. نداشته و با وجود سند مالکیت، تصرفات سابق و بدون مزاحم موکل وفق ماده ۱۶۲ ق.آ.د.م. مفروض انگاشته می شود.

صفحه مخصوص ادامه شرح دادخواست

بنابر این با تقدیم دادخواست حاضر:

و استنادا به مواد ۱۶۰ به بعد ق.آ.د.م. ۱۳۷۹، رسیدگی و استماع خواسته و در ما نحن فيه صدور حکم بر رفع مزاحمت خوانده نسبت به آن قسمت از ملک که بر طبق نظریه کارشناسی تقدیمی محل جولان تصرفات متضمن مزاحمت برای موکل است از محضر دادگاه تحت استدعاست. در اجرای ماده ۵۱۹ ق.آ.د.م. محکومیت خوانده، به پرداخت هزینه دادرسی و حق الوكاله و هزینه کارشناسی و تصدیق و تكثير اوراق دفتری نیز مورد درخواست می باشد.

با تشکر و تجدید احترام

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با قوانین ملک مشاع و نحوه دفاع در دعوی خلع ید مشاعی با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش
جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش

جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش

جرم ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در اصطلاح حقوقی ایران به عنوان “مزاحمت علنی و ارعاب” شناخته می‌ شود. این جرم به‌عنوان یکی از جرائم علیه امنیت عمومی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ذکر شده است و توسط قانونگذار تعیین می‌ شود.

مزاحمت علنی و ارعاب شامل اعمالی است که افراد با هدف تهدید، ایجاد وحشت یا ارعاب کردن افراد یا جامعه را انجام می‌دهند. این اقدامات می‌ توانند شامل تهدید، ترساندن، نشر شایعه‌ های ترسناک، ایجاد اختلال در آرامش عمومی و ترتیب عمومی، نقض حرمت افراد و ممتلکات، استفاده از زبان ناسزا و توهین به افراد باشند.

مجازات‌ های مرتبط با این جرم ممکن است متناسب با نوع و شدت اقدامات و اهداف آن‌ ها متغیر باشد. برخی از مجازات‌ های ممکن شامل حبس، جریمه مالی، جرم‌ اندازی و یا تشدید مجازات برای مرتکبانی هستند که از سلاح یا ابزار های خطرناک برای ایجاد ارعاب و تهدید استفاده کنند.

توجه داشته باشید که قوانین و مجازات‌ ها ممکن است با توجه به تغییرات قانونی و اجرایی متغیر باشند. برای اطلاعات دقیق‌تر و کامل‌تر، به متن قانون مربوطه مراجعه کنید.

سوالات متداول

جرم مزاحمت ملکی چیست؟

جرم مزاحمت ملکی به معنای نفوذ غیرمجاز به مالکیت یا ملک شخص دیگری است. این جرم معمولاً به صورت نقض حریم شخصیت فرد یا محدوده مالکیت او اتفاق می‌افتد. داخل مقاله در رابطه با انواع جرایم ملکی صحبت کرده ایم.

جرم مزاحمت ملکی درجه چند است؟

جرم مزاحمت ملکی قابل بخشش بوده و در دسته درجه 7 قرار میگیرد، داخل مقاله به صورت جامع در رابطه با این موضوع صحبت کرده ایم.

جرم مزاحمت درب منزل چیست؟

جرم مزاحمت درب منزل به معنای نفوذ غیرمجاز به داخل منزل یا مسکن فرد دیگری است. این جرم معمولاً به عنوان نقض حریم شخصیت و محدوده مالکیت فرد مورد تعدادی از قوانین جنایی و حقوقی قرار دارد.

انواع دعاوی ملکی چیست؟

دعاوی ملکی در دو نوع دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی دسته بندی می شوند، داخل مقاله در رابطه با انواع دعاوی ملکی به صورت جامع صحبت کرده ایم.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت