به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

بیع مطلق

بیع مطلق

در رابطه با تعریف بیع مطلق باید بگوییم این نوع بیع یکی از اقسام عقد بیع می باشد که در آن، بایع یا همان فروشنده و مشتری هیچ شرطی را به نفع یکدیگر در عقد قرار ندهند و ثمن و مبیع آن نیز مدت نداشته و حال باشد.

در ادامه با ما همراه باشید تا با شرایط بیع مطلق و آثار آن به صورت جامع آشنا شوید. پیشنهاد میشود برای دریافت مشاوره با بهترین وکیل ثبتی با یکی از شماره تلفن های ما در دفتر وکالت تهران تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

بیع مطلق چیست
بیع مطلق چیست

این نوع بیع برای خرید و فروش می باشد و در آن فروشنده و خریداری باید حال باشند و در آن بها و ثمن ذکر گردد. بر اساس ماده 341 قانون مدنی فروش می‌ تواند مطلق یا شرطی باشد و همچنین ممکن است برای تحویل کامل یا جزئی کالا یا پرداخت کامل یا جزئی قیمت، یک تاریخ مشخص تعیین شود.

در صورتی که در قرارداد خرید و فروش شرطی ذکر نشده و زمانی مشخص برای تحویل کالا یا پرداخت قیمت تعیین نشده باشد، خرید قطعی و قیمت فعلی در نظر گرفته می‌ شود. به این نوع قرارداد بیع مطالق می گویند.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با عقد بیع و همچنین ارکان عقد بیع وارد مقالات مربوطه شوید.

بیع مطلق چیست

با توجه به گفته های بالا، بیع مطالق یکی از انواع عقود بیعی می باشد که در آن هیچ سودی برای خریدار و فروشنده ذکر نمیشود. یدر واقع میتوان گفت یکی از انواع معاملات خرید و فروش، بیع مطلق می باشد که هنگام آن فروشنده و خریدار هیچ شرط خاصی را برای ترکیب به نفع یکدیگر یا شخص ثالث تعیین نمی‌ نمایند و همچنین مبلغ قیمت و زمان پرداخت آن مشخص نمی باشد.

همانطور که در ماده 341 قانون مدنی در رابطه با عقود بیع مشاهده میشود، بیع ممکن است مطلق باشد یا مشروط و نیز ممکن است که برای تسلیم تمام یا قسمتی از مبیع یا برای تادیه تمام یا قسمتی از ثمن‌، اجلی قرار داده شود. همچنین در ماده 344 قانون مدنی نیز ذکر شده است کهاگر در عقد بیع، شرطی ذکر نشده یا برای تسلیم مبیع یا تادیه قیمت موعدی معین نگشته باشد، بیع قطعی و ثمن حال محسوب است. پس میتوان نتیجه گرفت در شرایطی که مبیع یا پرداخت ثمن، مدت نداشته باشد بیع، قطعی می باشد.

این نوع بیع نیز همانند سایر عقود قرارداد ها دارای شرایط و آثار مخصوص به خود می باشد که تنها در صورت دارا بودن این شرایط، ثرار داد مطلق در نظر گرفته خواهد شد.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با سند تعهد به بیع یا تعهد به انتقال کلیک کنید.

شرایط بیع مطلق

همانطور که بالاتر در رابطه با اینکه بیع مطلق چیست توضیح دادیم، این بیع نوعی قرارداد می باشد که در آن هیچ بهایی تحت عنوان سود برای فروشنده و خریداری در نظر گرفته نشده است. این بیع دارای شرایط مهمی می باشد که عبارت اند از:

  • طرفین عقد بیع مطلق از اهلیت شرعی و قانونی برای معامله برخوردار باشند.
  • فروشنده و خریدار با رضایت کامل و با قصد، اقدام به انعقاد قرارداد بیع نمایند.
  • موضوع عقد بیع مطلق مشخص باشد.
  • جهت بیع قانونی باشد.
  • مقدار ثمن بیع مشخص باشد.
  • موضوع عقد بیع ممنوع برای خرید و فروش نباشد.

اولین شرط از شرایط بیع مطلق این است که هر دو طرفین قرارداد دارای اهلیت شرعی و قانونی برای معامله باشند. یعنی در سلامت کامل عقلی باشند. همچنین برای انجام و تنظیم این عقد باید هر دو طرفین قرارداد دارای رضایت کامل باشند و اجباری برای انعقاد این نوع قرارداد صورت نگرفته باشد.

همچنین موضوع این نوع عقد باید از قبل مشخص شده و غیر قانونی نباشد، این نکته را در نظر داشته باشید که مقدار ثمن یا همان بها مال باید مشخص و تعیین گردد.

آثار بیع مطلق
آثار بیع مطلق

آثار بیع مطلق

تمامی عقود و قرارداد ها دارای اثار و قواینین می باشند که باید آن ها را همواره در نظر داشته باشید. آثار بیع مطلق نیز ۵ مورد می باشد که در این بخش برای شکا عزیزان ان ها را قرار داده ایم. آثار بیع مطلق عبارت اند از:

  1. تبدیل مالکیت فروشنده به مالکیت خریدار و تبدیل مالکیت خریدار به مالکیت فروشنده.
  2. اجبار فروشنده به تسلیم مال به خریدار.
  3. اجبار خریدار به پرداخت قیمت به فروشنده.
  4. منتقل شدن موانع هرگونه ادعایی علیه مالکیت در اختیار خریدار.
  5. اجبار خریدار به تحمل خسارت‌ های احتمالی مالی یا جوانب مربوط به مال روی خود.

ایجاد اثر حقوقی تملک و تملیک که به واسطه آن، خریدار، مالک مبیع شده و مالکیت مبیع، از فروشنده، به خریدار، منتقل می گردد از جمله مهمترین آثار بیع مطلق می باشد، فروشنده هم مالک ثمن معامله شده و مالکیت ثمن از خریدار به وی، منتقل می گردد.

ایجاد حق تصرف قانونی و مجاز در مبیع و ثمن برای مشتری و بایع برای حق مالکیت ایجاد شده، برای هریک از مشتری و بایع و ممنوعیت از منع تصرف آن ها مگر به حکم قانون نیز از جمله دیگر آثار مهم در بیع مطالق می باشد.

تفاوت بیع مطلق با بیع مشروط چیست؟

در رابطه با تفاوت بیع مطلق با بیع مشروط باید بگوییمْ براساس قانون مدنی در مادهٔ 344 اگر در قرارداد خرید، هیچ شرطی برای تحویل کالا یا پرداخت قیمت تعیین نشده باشد، خرید قطعی و قیمت فعلی محسوب می‌شود مگر اینکه بر اساس عرف و رسوم محلی یا عرف و رسوم تجارت در معاملات تجاری، شرط یا تاریخ مشخصی وجود داشته باشد، حتی اگر در قرارداد خرید یادی از آن نشده باشد.

پس میتوان گفت سود برداری شرطی نوعی سود برداری می باشد که در آن وجود یک شرط یا شروط کر شده است. این شرط باید به صورت روشن و قانونی و مشروع بیان شده باشد و فرد متعهد در قرارداد باید به انجام آن شرایط متعهد شود. در غیر این صورت می توان درخواست اجباری از محکمه نمود یا قرارداد را فسخ نمود.

سوالات متداول

بیع مطلق چیست؟

بیع مطلق نوعی قرارداد بیع می باشد که در آن فروشنده و فرد خریدار هیچ شرطی را به نفع یکدیگر یا شخص ثالث قرار نمیدهند و ثمن و مبیع آن برای تادیه مدت زمان مشخصی ندارد. داخل مقاله در رابطه با این نوع بیع صحبت کرده ایم.

آثار بیع مطلق چه می باشد؟

یکی از اصلی ترین آثار بیع مطلق، تبدیل مالکیت فروشنده به مالکیت خریدار و تبدیل مالکیت خریدار به مالکیت فروشنده می باشد. داخل مقاله تمامی آثار این بیع را برای شما عزیزان قرار داده ایم.

تفاوت بیع مطلق و بیع مشروط چیست؟

یکی از بارز ترین تفاوت بیع مطلق و بیع مشروط این است که در بیع مشروط سود برای فرد فروشنده و خریدار در نظر گرفته میشود ولی در بیع مطلق هیچ سودی نباید باشد.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت