به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

حیض چیست

حیض چیست

در این مقاله قصد داریم به صورت جامع شما را با نیت غسل حیض و پاسخ این سوال که حیض چیست آشنا کنیم. اگر نمیدانید جنابت و حیض و نفاس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حیض چیست
حیض چیست

حیض چیست

حیض، خونی است که غالباً در هر ماه چند روزی از رحم زن‌ها خارج می‌شود، و زن را در موقع دیدن خون حیض «حائض» می‏گویند.

مسأله 432 ـ خون حیض در بیشتر اوقات، غلیظ و گرم، و رنگ آن سیاه یا سرخ است، و با فشار و کمی سوزش بیرون می‏آید.

مسأله 433 ـ خونی را که زن‌ها پس از تمام شدن شصت سال می‏بینند حکم حیض را ندارد، ولی در فاصله پنجاه تا شصت سالگی زن حیض می‏بیند گرچه احتیاط مستحب این است زن‌هایی که قرشیه (سیده) نیستند در این فاصله در مواردی که قبلاً حیض به حساب می‏آمد، محرمات حائض را ترک کند و وظایف مستحاضه را انجام دهند. مسأله 434 ـ خونی که دختر پیش از تمام شدن نُه سال می‏بیند، حیض نیست.

مسأله 435 ـ زن حامله، و زنی که بچه شیر می‏دهد، ممکن است حیض ببینند، و حکم زن حامله و غیر حامله یکسان است، بله زن حامله‌ای که عادت وقتیه دارد، در صورتی که بعد از گذشتن بیست روز از اوّل عادتش اگر خونی ببیند که صفات حیض را دارد لازم است ـ بنا بر احتیاط ـ بین تروک حائض و اعمال مستحاضه جمع نماید.

مسأله 436 ـ دختری که نمی‏داند نُه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که دارای نشانه‌های حیض نباشد، حیض نیست، و اگر نشانه‌های حیض را داشته باشد حکم به حیض بودن آن محل اشکال است، مگر آنکه اطمینان حاصل شود به اینکه حیض است، و در این صورت معلوم می‌شود که نُه سال او تمام شده است.

مسأله 437 ـ زنی که شک دارد شصت ساله شده یا نه، اگر خونی ببیند و نداند حیض است یا نه، باید بنا بگذارد که شصت ساله نشده است. مسأله 438 ـ مدّت حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نمی‏شود، و اگر مختصری هم از سه روز کمتر باشد، حیض نیست. مسأله 439 ـ باید سه روز اوّل حیض پشت سر هم باشد، پس اگر مثلاً دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند، حیض نیست.

سأله 440 ـ ابتدای حیض لازم است خون بیرون بیاید، ولی لازم نیست در تمام سه روز خون بیرون بیاید، بلکه اگر در باطن فرج خون باشد کافی است، و چنانچه در بین سه روز مختصری پاک شود به نحوی که در بین زن‌ها تماماً یا بعضاً متعارف است، باز هم حیض است.

پیشنهاد ویژه: رابطه زناشویی در اسلام

مسأله 441 ـ لازم نیست شب اوّل و شب چهارم را خون ببیند، ولی باید در شب دوّم و سوّم خون قطع نشود، پس اگر از اوّل صبح روز اول تا غروب روز سوّم پشت سر هم خون بیاید و هیچ قطع نشود، حیض است، و همچنین است اگر در وسط‌های روز اول شروع شود و در همان موقع از روز چهارم قطع گردد.

مسأله 442 ـ اگر سه روز پشت سر هم خون ببیند و پاک شود، چنانچه دوباره خون ببیند و روزهایی که خون دیده و روزهایی که در وسط پاک بوده روی هم از ده روز بیشتر نشود، همه روزهایی که خون دیده، حیض است. و احتیاط لازم آن است که در روزهایی که در وسط پاک بوده کارهایی که بر غیر حائض واجب است انجام دهد، و آنچه بر حائض حرام است ترک کند.

مسأله 443 ـ اگر خونی ببیند که از سه روز بیشتر و از ده روز کمتر باشد، و نداند خون دمل و زخم است یا خون حیض، نباید آن را خون حیض قرار دهد.

مسأله 444 ـ اگر خونی ببیند که نداند خون زخم است یا حیض، باید عبادت‌های خود را به‌جا آورد، مگر اینکه حالت سابقه‌اش حیض باشد.

مسأله 445 ـ اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد، باید حیض قرار دهد.

مسأله 446 ـ اگر خونی ببیند که نداند خون حیض است یا بکارت، باید خود را وارسی کند، یعنی مقداری پنبه داخل فرج نماید و کمی صبر کند بعد بیرون آورد، پس اگر اطراف آن آلوده باشد، خون بکارت است، و اگر به همه آن رسیده، حیض می‏باشد.

مسأله 447 ـ اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود و بعد سه روز خون ببیند، خون دوّم حیض است، و خون اوّل اگرچه در روزهای عادتش باشد حیض نیست.

پیشنهاد ویژه: طهر مواقعه چیست

غسل حیض چیست

غسل حیض یکی از انواع غسل‌های واجب بر بانوان است که پس از پایان عادت ماهیانه برای برخی کارها واجب می‌شود. این غسل مانند سایر غسل‌ها بوده و تنها در نیت با آنها تفاوت دارد. به فتوای بیشتر مراجع تقلید با این غسل نمی‌توان نماز خواند.

نیت غسل حیض چیست نی نی سایت

در رابطه با پاسخ این سوال که نیت غسل حیض چیست باید بگوییم پس از پایان دوره عادت ماهانه، غسل حیض برای انجام عبادات مشروط به طهارت یا کارهایی مانند توقف در مسجد که نیاز به طهارت از حیض، نفاس، استحاضه یا جنابت دارند واجب می‌شود. این غسل مانند غسل جنابت بوده و تنها در نیت با آن تفاوت دارد. بر اساس فتوای بیشتر مراجع تقلید، برای نماز علاوه بر این غسل، وضو هم باید گرفت.

پیشنهاد ویژه:در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد

خون حیض چیست

اگر میخواهید بدانید خون حیض چیست و غسل حیض چیست و چگونه انجام میشود در این بخش در رابطه با این موضوع به صورت جامع صحبت کرده ایم.

خون حیض در واقع همان عادت ماهیانه می باشد که در بانوان و دختران هر ماه اتفاق می افتد، احکام خون حیض عبارت اند از:

به جا آوردن عبادات مشروط به طهارت همچون نماز، روزه، طواف و اعتکاف بر حائض حرام است و پیدایى قاعدگی در اثناى آنها موجب بطلان عمل مى‌گردد.

قضاى نمازهای یومیه بر حائض واجب نیست. لیکن قضاى روزه ماه رمضان بر او واجب است. تماس گرفتن با آنچه تماس با آن مشروط به طهارت است، مانند نوشته قرآن و نیز بنابر قول مشهور، اسامى خداوند، پیامبران و امامان (ع) بر حائض حرام است.

خواندن حتى بخشى از سوره‌هایى که سجده واجب دارند بر حائض حرام است. بنابر مشهور سجده کردن در صورت تلاوت آیه سجده و یا گوش دادن به آن (استماع) و یا شنیدن آن (سماع) بنابر قول به وجوب سجده هنگام سماع، بر حائض واجب است.

توقف در مسجد و گذاشتن چیزى در آن و مکث و عبور از مسجد الحرام و مسجد النبی بر حائض حرام است. آمیزش با حائض از قُبُل حرام و استمتاع از وى در حد فاصل ناف تا زانو بنابر مشهور به گونه تماس با بدن بدون لباس و نیز آمیزش در دُبُر بنابر مشهور مکروه است.

سایر استمتاعات جایز مى‌باشد. آمیزش با حائض موجب ثبوت تعزیر است. بنابر قول منسوب به مشهور کفاره نیز ثابت است.

کفاره آمیزش بنابر قول مشهور، بلکه ادعاى اجماع شده، یک دینار (18 نخود) در صورت تحقق آن در یک سوم اوّل ایام حیض و نصف دینار در صورت تحقق آن در یک سوم میانى و ربع دینار در یک سوم آخر آن است.

کفاره تنها بر عهده زوج است و بر زوجه حتى در فرض رضایت وى بر آمیزش چیزى نیست.

آمیزش با حائض پس از قطع شدن خون و پیش از غسل جایز است، هر چند مکروه مى‌باشد. لیکن در اینکه جواز مشروط به تطهیر موضع است یا نه، اختلاف است.

پیشنهاد میشود: زن ناشزه کیست

دعای غسل حیض چیست

أللهم طهر قلبي، و زکّ عملي، و تقبّل سعيي، واجعل ما عندک خيراً لي، أللهم اجعلني من التوابّين، واجعلني من المتطهرين.

نیت غسل جبیره برای حیض چیست

غسل جبیره ای می کنم قربتا الی الله. وضوی جبیره ای می گیرم قربتا الی الله.

حالت حیض چیست

حیض نفاس و حالت حیض قرآن در آیه ۲۲۲ سوره بقره خون حیض را مایه رنج و ناراحتی دانسته و نزدیکی در این حالت را ممنوع کرده است.

پیشنهاد ویژه: حکم بوسیدن زن شوهر دار چیست

حیض چیست خامنه ای

به جاری شدن خون از پوشش داخلی رَحِم گفته می‌شود که به‌طور منظم در جنس ماده در گونه‌های خاصی از پستانداران از دوران بلوغ تا دوران پساقاعدگی رخ می‌دهد.

معمولاً این عادت ماهانه در زنان باردار و شیرده اتفاق نمی‌افتد و بروز قاعدگی در این دوران‌های خاص از زندگی زنان متوقف می‌شود.

مدت خون‌ریزی قاعدگی برای چندروز، معمولاً ۵-۳ روز طول می‌کشد، اما بین ۱۵-۲ روز نیز می‌تواند متغیر باشد. هر سیکل قاعدگی به‌طور متوسط ۲۸ روز طول می‌کشد، یک سیکل قاعدگی طبیعی بین ۲۱ تا ۳۵ روز متغیر است.

پیشنهاد ویژه: مهرالمثل چیست

استحاضه چیست

به خونی که از زن خارج شود و شرایط حیض و نفاس را نداشته باشد و به زخم، جراحت یا بکارت مربوط نباشد خون استحاضه می گویند و زن را استحاضه می گویند.این خون حکم عذر دارد و مانع نماز و سایر عبادات نمی شود فقط وضو را باطل می کند.

غسل حیض چیست؟

غسل حیض یکی از غسل های واجب برای زنان است که در پایان دوره عادت ماهیانه باید انجام شود. حیض که به آن عادت ماهانه، قاعدگی یا پریود گفته می‌شود به خارج شدن خون از بدن زن گفته می شود که بین ۳ تا ۱۰ روز معمولا طول می کشد و زن را در هنگام بیرون آمدن خون حیض، حائض می گویند. این در شرع مقدس اسلام احکامی دارد که یکی از آن ها غسل حیض است.

سوالات متداول

قاعدگی حیض چیست؟

قاعدگی حیض به جاری شدن خون از پوشش داخلی رَحِم گفته می‌شود که به‌طور منظم در جنس ماده در گونه‌های خاصی از پستانداران از دوران بلوغ تا دوران پساقاعدگی رخ می‌دهد.

کفاره حیض چیست؟

چنانچه در ایام عادت ماهانه نزدیکی صورت بگیرد علاوه بر این‌که زن و مرد مرتکب گناه شده‌اند، بهتر است مرد کفاره بدهد (اختصاص به مرد دارد) و كفاره آن، در ثلث اوّل روزهاى حيض، يك مثقال طلاى سکه‌دار، يا قيمت آن است.

لکه حیض چیست؟

چنانچه خون حيض (حتي اگر به‌صورت لکه کمرنگي باشد) از ده روز بگذرد به مقداري که در ماه‌های قبل خون می‌دیده عادت ماهانه قرار می‌دهد و بقيه حکم استحاضه دارد که بر اساس کثیره یا قلیله بودن استحاضه، باید به انجام عبادات خود بپردازد.

فرق بین حیض و استحاضه چیست؟

خون حیض در بیشتر اوقات، غلیظ و گرم و رنگ آن سرخ مایل به سیاهى یا سرخ است و با فشار و کمى سوزش بیرون مى‌آید.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت