به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

طلاق رجعی

طلاق رجعی

طلاق رجعی نوعی طلاق می باشد که در آن مرد میتواند پس از طلاق دادن زن در مدت زمان مشخصی به وی بازگشته و بدون نیاز به نکاح مجدد با وی زندگی کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با چرایی طلاق رجعی و اینکه آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می شود به صورت جامع آشنا شوید.

شما عزیزان میتوانید با بهترین وکیل طلاق در تهران مشاوره بگیرید، همچنین برای کسب اطلاعات در رابطه با قانون جدید مهریه رئیسی میتوانید با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

طلاق رجعی چیست
طلاق رجعی چیست

طلاق رجعی چیست

همانطور که میدانید، طلاق به معنای پایان دادن به یک ازدواج است. این فرآیند به طور قانونی انجام می‌ شود و ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. طلاق می‌ تواند پیچیده باشد و تأثیرات مختلفی بر روی زندگی افراد داشته باشد. همچنین، در فرهنگ‌ ها و قوانین مختلف، مفهوم و شیوه‌ های طلاق ممکن است متفاوت باشد. در ایران و با توجه به قوانین تصویب شده در رابطه با طلاق، طلاق انواع مختلفی دارد، یکی از انواع طلاق که همواره ذهن افراد را به خود درگیر نموده است طلاق رجعی می باشد.

طلاق رجعی در واقع نوعی از طلاق می باشد که در آن مرد میتواند زن را طلاق داده و تا مدت مشخصی قادر به بازگشتن به همسر خود باشد و بدون نیاز به ازدواج مجدد و عقد نکاه مجددی با همسر خود زندگی کند. در این نوع طلاق، مرد می تواند در ایام عده زن دوباره به زندگی با وی ادامه دهد، یکی از آثار طلاق رجعی این است که زن در ایام عده طلاق مانند همسر مرد می باشد و حتی وی از حق نفقه هم برخوردار می باشد.

در ادامه به صورت جامع تر در رابطه با چرایی طلاق رجعی و همچنین میزان مهریه در طلاق رجعی به صورت جامع صحبت کرده ایم.

طلاق در اسلام در واقع یک فرآیند قانونی می باشد که به وسیله آن دو شخص متاهل تصمیم می‌ گیرند که از ازدواج خود جدا شوند و از ارتباط زناشویی خود بیرون بروند. طلاق می‌ تواند به صورت داوطلبانه و توافقی بین همسران یا به دلایل قانونی انجام شود. این فرآیند معمولاً با مشاوره حقوقی و رسمیت‌ بخشی توسط دادگاه انجام می‌ شود و در نهایت منجر به قطعیت ازدواج می‌ شود.

مواردی که به عنوان دلایل طلاق مطرح می‌ شوند می‌ توانند شامل عدم توافق در ارزش‌ ها و اهداف زندگی، تضاد های جدی در روابط زناشویی، بی‌ وفایی یا خیانت، عدم توانایی در حل مسائل زندگی مشترک، مشکلات مالی، و دلایل دیگر باشند.

برای کسب اطلاعات در رابطه با قانون جدید ملاقات فرزند قبل از طلاق کلیک کنید.

مهریه در طلاق رجعی

با توجه به گفته های بالا متوجه شدیم که طلاق رجعی نوعی طلاق می باشد که در آن مرد میتواند در مدت عده به زن بازگردد و به زندگی زناشویی خود ادامه دهند. مهریه در طلاق رجعی توافقی می باشد. اگر مهریه زن عندالمطالبه باشد مبلغ آن به روز محاسبه می‌شود و زوج باید عددی که توسط دادگاه برای مهریه تعیین شده را به همسرش پرداخت نماید ولی در شرایطی که مهریه عندالستطاعه باشد با توجه به تمکن مالی مرد رقم مهریه‌ ای که باید زوج بپردازد تعیین می‌ گردد.

لازم به ذکر است در دوران عده اگر مرد به همسرش تمایل قلبی یا لفظی داشته باشد و این تمایل را بروز داده و به زن نشان دهد طلاق از نوع رجعی محسوب می‌ گردد. در صورتی که زوجین برای طلاق رجعی یا طلاق بائن اقدام نمایند، باید مرد مهریه زن را به طور کامل بپردازد تا امکان صدور حکم طلاق یا جاری شدن صیغه طلاق وجود داشته باشد.

از آنجا که روند انجام پرونده های مربوط به گرفتن مهریه در طلاق رجعی پیچیده است پیشنهاد میشود مراحل گرفتن مهریه در طلاق رجعی را به یک وکیل مجرب و کار بلد در این زمینه واگذار نمایید تا پرونده سریع تر جلو رفته و با موفقیت خاتمه یابد.

لازم به ذکر است در صورتی طلاق رجعی امکان پذیر است که زوجه در مدت عده در حکم همسر زوج باشد، زوج در مدت عده باید به زوجه نفقه پرداخت کند، هزینه فطره زن در این مدت به عهده مرد باشد.

همچنین اگر یکی از زوجین در طول عده فوت کند، طرف دیگر می تواند او را غسل دهد. همچنین هزینه دفن زوجه در این مدت به عهده شوهر است و اگر در مدت عده یکی از زوجین فوت نماید طرف مقابل از او ارث می برد. نزدیکی در مدت عده معنی رجوع دارد، حتی اگر زوج قصد رجوع نداشته باشد.

مرد حق ازدواج در مدت عده را ندارد و تا زمان عده زن مرد نمی تواند با خواهر زن ازدواج کند. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که زنای هر کدام از زوجین در مدت عده در حکم زنای محصنه است.

برای کسب اطلاعات در رابطه با راههای اثبات عسر و حرج و همچنین میزان حقوق زن بعد از طلاق با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

چرایی طلاق رجعی
چرایی طلاق رجعی

چرایی طلاق رجعی

یکی از سوالاتی که همواره ذهن افراد را به خود درگیر می نماید این است که چرا باید طلاق رجعی در قانون ایران وجود داشته باشد. در رابطه با چرایی طلاق رجعی باید بگوییم اگر نگاهی عمیق به ماده 1148 قانون مدنی داشته باشیم متوجه میشویم که طلاق رجعی در واقع برای مرد هایی می باشد که رجوع آن ها به همسر از قبل پیش بینی شده باشد. ماده 1148 قانون مدنی بیان میدارد که در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.

لازم به ذکر است بر اساس ماده 1148 قانون مدنی در رابطه با احکام طلاق رجعی، طلاق در صورتی رجعی می باشد که دو وصف زیر را به صورت همزمان دارا باشد :

بعد از طلاق زن باید عده طلاق نگه دارد و نتواند بلافاصله بعد از طلاق دوباره به ازدواج مرد دیگری در آید . طلاقی که عده ندارد مانند طلاق پیش از رابطه زناشویی و طلاق خانم های یائسه را نمی توان طلاق رجعی محسوب کرد چرا که طلاق بائن می باشند.

در زمان عده بتوان از طلاق رجوع کرد و بدون اینکه نیاز به عقد ازدواج دیگری باشد زندگی مشترک را ادامه داد . پس مواردی که زن نیاز به نگه داشتن عده طلاق داشته باشد اما رجوع از طلاق به لحاظ قانونی امکان پذیر نباشد را نمی توان جزء طلاق های رجعی محسوب نمود.

طلاق رجعی یک نوع تعلیقی از طلاق در قانون اسلامی است. در این نوع طلاق، همسر پس از اجرای طلاق توسط شوهر، اگر در مدت معینی (که معمولاً سه ماه است) دوباره به همسر خود بازگردد و ازدواج خود را ادامه دهد، طلاق به تعویق می‌ افتد و همسران به حالت ازدواج خود ادامه می‌ دهند بدون نیاز به ازدواج مجدد. این نوع طلاق به همسر فرصت می‌ دهد تا در این مدت معین تصمیم خود را بازنگری کرده و اگر بخواهد، به ازدواج با شوهر خود بازگردد. اگر او در این مدت معین دوباره ازدواج نکند، طلاق نهایی می‌ شود.

مهریه در طلاق رجعی به شرایطی که در قرارداد ازدواج بین زن و مرد تعیین شده است، ارتباط دارد. اگر در قرارداد ازدواج مبلغ مهریه تعیین شده باشد، این مبلغ باید به همسر در صورت طلاق پرداخت شود، چه در طلاق رجعی و چه در سایر انواع طلاق. در واقع، مهریه به عنوان یک حق مالی برای همسر در صورت طلاق یا فوت شوهر تعیین می‌ شود و باید به وی پرداخت شود.

این مبلغ معمولاً در قرارداد ازدواج مشخص می‌ شود و می‌ تواند یک مبلغ مشخص یا اجزاء مختلفی از دارایی‌ های همسر شامل طلا، نقره، یا مال و معاملات مشخصی باشد. تعیین مهریه در قرارداد ازدواج و اجرای آن در صورت طلاق یکی از اصول مهم در حقوق خانواده در اسلام است.

پیشنهاد ویژه: سه طلاقه چیست

طلاق رجعی به درخواست کیست

یکی دیگر از سوالاتی که در رابطه با این نوع طلاق ذهن افراد را به خود درگیر میکند این است که طلاق رجعی به درخواست کیست، در پاسخ این سوال باید بگوییم طلاق رجعی به درخواست مرد می باشد و زن نمیتواند درخواست طلاق رجعی نماید.

با توجه به اصول طلاق رجعی در اهل سنت، تنها مرد است که میتواند قادر به درخواست نمودن طلاق از نوع رجعی نماید. در طلاق رجعی، مرد در زمان عده حق بازگشت به همسر مطلقه خود را دارد و نیازی به ازدواج و عقد تازه ای نیست. طلاق رجعی نیز دارای دو نوع سنی و عدّی به معنای اخص می باشد.

شما عزیزان میتوانید برای مشاهده اینکه در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد و مقدار نفقه فرزند بعد از طلاق وارد مقالات مربوطه شوید.

احکام طلاق رجعی
احکام طلاق رجعی

احکام طلاق رجعی

ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی ایران در رابطه با احکام طلاق رجعی می‌گوید که: «در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.» یعنی در زمانی که زن در مدت عده است شوهر می تواند رجوع کرده و رابطه زوجیت باقی بماند. به نظر می‌ رسد برای موارد طلاق رجعی باید اصل را بر این طلاق گذاشت و جز مواردی که در قانون مدنی به عنوان طلاق بائن ذکر شده بقیه طلاق‌ ها، رجعی است.

یکی از اصلی ترین احکام طلاق رجعی این است که در مدت زمان عده طلاق رجعی، زن حکم همسر مرد را داشته و مرد نمیتواند همسر دیگری را اختیار نماید. در رابطه با این موضوع پیشنهاد میشود مقاله ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول را حتما مطالعه نمایید.

شرایط وقوع طلاق رجعی

با توجه به گفته های بالا در رابطه با طلاق رجعی، شرایط وقوع طلاق رجعی به این صورت می باشد که اگر مردی بدون اطلاع همسر سابق خود از طلاق رجوع کرده و این قصد را اعلام نماید کافی است تا از همان زمان دوباره پیوند زناشویی آغاز گردد.

به دلیل اینکه زن در اثر رجوع مرد از طلاق دوباره تکالیفی در زندگی زناشویی خود پیدا می کند باید پذیرفت که زن تنها از تاریخ آگاه شدن از رجوع مرد مکلف به رعایت وظایف زناشویی در برابر مرد می باشد.

بازگشت پس از طلاق ممکن است در موارد مختلفی رخ دهد و بستگی به شرایط طلاق و توافقات قبلی دارد. اگر دو طرف توافق کنند و بخواهند بازگشت کنند، می‌ توانند مسائل مرتبط با این بازگشت را بررسی و تنظیم کنند. این ممکن است به معنای ادامه زندگی مشترک باشد یا تجدید عقد و ازدواج مجدد. در مواردی که بازگشت پس از طلاق به صورت تجدید عقد انجام شود، لازم است که مراحل مربوط به مراسم ازدواج مجدد را طی کنند، از جمله تعیین مهریه، تعیین شرایط مالی و مسائل مرتبط با نفقه و حقوق فرزندان.

در هر صورت، بازگشت پس از طلاق نیاز به مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی دارد تا تمامی جوانب حقوقی و مالی مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد و حقوق و تعهدات هر دو طرف به صورت رسمی و کامل تعیین شود.

یکی از مهمترین آثار طلاق رجعی این است که زن در این نوع طلاق تا مدت عده حکم همسر مرد را دارد و میتواند نفقه دریافت نماید.

پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید آیا در شناسنامه المثنی طلاق ثبت میشود وارد مقاله مربوطه شوید.

آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می شود

در رابطه با پاسخ این سوال که آیا طلاق رجعی در شناسنامه ثبت می شود باید بگوییم بر اساس ماده 38 قانون حمایت خانواده سال 92 به این سوال پاسخ داده است. بر اساس این ماده: « در طلاق رجعی، صیغه طلاق مطابق مقررات مربوط جاری و مراتب صورت جلسه می شود ولی ثبت طلاق منوط به ارائه گواهی کتبی حداقل دو شاهد مبنی بر سکونت زوجه مطلقه در منزل مشترک تا پایان عده است، مگر این که زن رضایت به ثبت داشته باشد.

در صورت تحقق رجوع، صورتجلسه طلاق ابطال و درصورت عدم رجوع، صورتجلسه تکمیل و طلاق ثبت می شود. صورتجلسه تکمیل شده به امضای سردفتر زوجین یا نمایندگان آنان و دو شاهد طلاق می رسد. در صورت درخواست زوجه، گواهی اجرای صیغه طلاق و عدم رجوع زوج به وی اعطا می شود. در هر حال درصورت انقضای مدت عده و عدم احراز رجوع، طلاق ثبت می شود. »

خیر، طلاق رجعی در شناسنامه ثبت نمی‌ شود. شناسنامه اطلاعات پایه‌ای مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، محل تولد و وضعیت تاهل از جمله اطلاعاتی است که در آن ثبت می‌ شود. اطلاعات مربوط به وضعیت تاهل معمولاً به شکل “متاهل” یا “مجرد” در شناسنامه ذکر می‌ شود، اما جزئیات یا تاریخ طلاق رجعی در شناسنامه درج نمی‌ شود. طلاق و اطلاعات مربوط به آن معمولاً در اسناد رسمی دیگری مانند حکم طلاق یا سند رسمی مشابه ثبت می‌ شوند.

آیا در طلاق رجعی مرد میتواند ازدواج کند

در طلاق رجعی مرد نمیتواند اقدام به ازدواج نماید اما تنها در صورتی که زن رضایت داشته اگر طلاق رجعی باشد مرد می‌تواند در طول مدت عده طلاق رجعی به همسرش رجوع نماید. سپس زوجین یک ماه فرصت دارند تا این موضوع را به مراجع قانونی اطلاع دهند. در این شرایط نیازی به جاری شدن دوباره صیغه عقد و تعیین مهریه نخواهد بود.

سوالات متداول

طلاق رجعی و بائن چیست؟

طلاق رجعی نوعی طلاق می باشد که در آن مرد تصمیم میگیرد که به مدت مشخصی زن خود را طلاق داده و بعد از اتمام آن مدت به زن بازگردد.

مفهوم طلاق رجعی چیست؟

در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است یعنی در زمانی که زن در مدت عده است شوهر می‌تواند رجوع کرده و رابطه زوجیت باقی بماند.

مدت زمان عده در طلاق رجعی چقدر است؟

مدت زمان عده طلاق رجعی سه طهر می باشد.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت