به راحتی وقت مشاوره بگیرید

همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به رفع مشکلات حقوقی خود زیر نظر وکیل پایه یک دادگستری و متخصص داریم.

اثبات مالکیت

اثبات مالکیت

در این مقاله با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید در رابطه با اثبات مالکیت بدانید را با یکدیگر مورد بررسی قرار بدهیم. همچنین راه های اثبات این ادعا و بهترین وکیل مربوطه را با شما آشنا کنیم.

اثبات مالکیت فرایندی است که به وسیله آن مالکیت شخص یا سازمان بر روی یک دارایی خاص، مانند ملک، ماشین، اختراع، علامت تجاری، حق نشر یا دارایی دیجیتالی تأیید می‌ شود. این فرایند امکان فراهم کردن حقوق قانونی برای مالک یا صاحب امتیاز را فراهم می‌ کند.

اثبات مالکیت چیست
اثبات مالکیت چیست

اثبات مالکیت چیست

یکی از سوال هایی که افراد در رابطه با امور ملکی، در ذهن خود دارند، این است که اثبات مالکیت چیست. ابتدا باید بگوییم که مالکیت به این معنا می باشد که یک مال متعلق به یک فرد مشخص است و مالک آن می باشد. حق مالکیت، رابطه‌ میان شخص و مال است. حق مالکیت، موجب می‌شود سایر افراد نتوانند مال مورد نظر را متصرف شوند. در مقابل، فرد مالک نیز بتواند بر اساس این رابطه، از مال متعلق به خود، به هر طریقی که تمایل داشت، استفاده نماید.

در صورتی که مالک، حق مالکیت خود را واگذار کرده باشد، دیگر مالک آن مال نیست و مالک شخص انتقال گیرنده است.

ملک هایی که در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت می شوند دارای سند رسمی بوده و اثبات مالکیت اینگونه املاک به راحتی با سند رسمی قابل انجام می باشد.

اما اثبات مالکیت ملک هایی که ثبت رسمی نشده و سند رسمی نیز ندارند سخت تر بوده و در برخی موارد موجب بروز اختلاف می شود.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه شکایت از همسایه کلیک کنید.

اثبات مالکیت ملک

در رابطه با نحوه اثبات مالکیت ملک بدون سند باید بگوییم ملکی که در اداره ثبت اسناد و املاک ثبت نشده باشد ، دارای سند رسمی مالکیت نمی باشد. وقتی افراد در خصوص مالکیت این املاک، اختلاف داشته باشند باید خریدار یا مدعی مالکیت آن، از طریق طرح دعوای اثبات مالکیت در دادگاه حقوقی، مالکیت خود را اثبات نماید.

تصرف مالکانه، مبایعه نامه و شهادت شهود از جمله ادله و مستندات خواهان برای اثبات این دعوا می باشد که اگر با این مستندات مالکیت خواهان به دادگاه محرز شود حکم به اثبات مالکیت می دهد.

با وجود اینکه ملک ثبت نشده فقط به صورت مبایعه نامه عادی معامله می شود، ولی طرفین معامله به تمام تعهدات و شروطی که در داخل آن نوشته و امضاء می کنند، ملزم هستند. هیچ یک از طرفین به استناد ثبت نشده بودن ملک نمی توانند از مفاد قرارداد سر باز بزنند و دادگاهها نیز با توجه به اصول کلی حاکم بر قراردادها، حکم صادر کرده و متخلف از ایفای تعهد و یا قائم مقام ایشان را به ادای تعهد الزام می نماید. در ماده 10 قانون مدنی نیز این قرارداد وقتی خلاف نظم عمومی جامعه و قوانین نباشند معتبر و لازم الاتباع شناخته شده است.

مالک ملک از نظر دولت

مطابق ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک، دولت فقط کسی را مالک ملک می شناسد که نام او در دفتر املاک اداره ثبت اسناد و املاک ثبت شده و یا بعدا ملک به او منتقل شده و این انتقال نیز در دفتر املاک ثبت گردیده است و یا اینکه ملک به وی از طریق ارث منتقل شده باشد.

ولی از آنجایی که دادگستری مرجع تظلمات و شکایات است، حتی به اختلافات در زمینه مالکیت املاک ثبت نشده و قولنامه ای نیز، می توان در دادگستری طرح دعوا کرده و رسیدگی و صدور حکم را درخواست کرد که این مسئله قبلا در بین محاکم حقوقی اختلافی بوده، که با صدور رای وحدت رویه شماره 569 مورخ 10/10/1370 هیات عمومی دیوان عالی کشور موضوع تعیین تکلیف شد و رویه واحدی در بین محاکم حقوقی ایجاد گردید.

وفق ماده 35 قانون مدنی، شخصی که متصرف کنونی ملک می باشد مالک تلقی می شود، مگر اینکه دلیلی وجود داشته باشد که اثبات نماید متصرف ملک مالک قانونی و شرعی آن نمی باشد.

همان گونه که در ماده 37 قانون مدنی اثبات مالکیت ملک موروثی نیز آمده است، اگر در دعوای اثبات مالکیت ملک، متصرف کنونی بپذیرد که ملک سابقا متعلق به خواهان بوده، آن وقت متصرف نمی تواند به صرف تصرف خود ادعای مالکیت داشته باشد. مگر اینکه ایشان با ارایه اسناد و مدارک انتقال قانونی ملک به خودش را اثبات کند.

لزوم وجود مبایعه نامه برای دعوای اثبات مالکیت

برای طرح دعوای اثبات مالکیت ملک حتما نیاز به وجود مبایعه نامه عادی نمی باشد چرا که بعضا شخص از طرق ارث و قهرا مالک ملک می شود که در این صورت نیازی به ارایه مبایعه نامه برای طرح دعوی نمی باشد.

باید توجه نمود که مطابق ماده 24 قانون ثبت اسناد و املاک در املاکی که جریان ثبتی آنها خاتمه یافته، نمی توان دعوای اثبات مالکیت مطرح کرد. ولی در خصوص املاک ثبت نشده یا املاکی که هنوز جریان ثبت آنها پایان نیافته، می توان دعوای اثبات مالکیت طرح نمود.

طرفین دعوی

به شخصی که به طریقی خود را مالک می داند، خواهان گفته می شود و به فروشنده آن ملک به خواهان، خوانده گفته می شود. حال اگر فروشندگان چند نفر باشند یا یدهای قبلی نیز وجود داشته باشند، همه آنها خوانده هستند.

مرجع صالح برای رسیدگی

کلیه دعواهای مربوط به املاک اعم از دعاوی مالکیت، مزاحمت، ممانعت از حق، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آنها در دادگاه محل وقوع ملک قابلیت طرح را دارند حتی اگر خوانده دعوی مقیم آن محل نباشد. دادگاه های خارج از حوزه قضایی محل وقوع ملک، صالح به رسیدگی نمی باشند.

که اصل فوق یک استثناء نیز دارد که آن این است که اگر تصمیم داشته باشیم، دعوای اثبات مالکیت را در خصوص اراضی ملی شده مطرح کنیم باید توجه کرد که رسیدگی به این دعوا، فقط در صلاحیت دادگاه مرکز استان محل وقع ملک می باشد.

نحوه اجرای رای

حکم دعوای اثبات مالکیت، جنبه اعلامی دارد و در این گونه احکام، چون ملک فاقد سند رسمی می باشد و به نام محکوم له نمی توان سند رسمی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم کرد، اجرائیه صادر نمی شود. حکم صادره به منزله سند محکوم له می باشد.

در مورد املاک ثبت شده در اداره ثبت اسناد و املاک نمی توان دعوای اثبات مالکیت مطرح کرد و اگر چنین دعوایی طرح گردد محاکم قرار عدم استماع دعوی صادر می کنند. این دعوا فقط برای املاک قولنامه ای مطرح می شود.

دعوای اثبات مالکیت ملکی که در تصرف غیر است

اگر ملک ثبت نشده شخصی را، دیگری تصرف کرده باشد، در این صورت مدعی مالکیت ملک می تواند در دعوای طرح شده علاوه بر اثبات مالکیت ملک، خلع ید و دادخواست اثبات مالكيت را نیز درخواست بکند.

ثبت چه اسنادی الزامی است

مطابق ماده 47 قانون ثبت اسناد و املاک، در صورت صلاحدید وزارت دادگستری، اگر در محلی اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی، وجود داشته باشند، ثبت برخی اسناد الزامی هستند نظیر:

  • کلیه عقود و معاملات راجع به عین یا منافع اموال غیرمنقوله که در دفتر املاک ثبت نشده است
  • صلح نامه
  • هبه نامه
  • شرکت نامه

برای کسب اطلاعات در رابطه با اثبات مالکیت با سند اصلاحات ارضی و دادخواست الزام به رفع تصرف عدوانی میتوانید با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

خلع ید

برای طرح دعوی خلع ید از اموال غیرمنقول، خواهان حتما باید اثبات مالکیت نماید و بدون اثبات مالکیت، دادگاه دعوای خلع ید را نمی پذیرد. در این خصوص رای وحدت رویه شماره 672 مورخ 1/10/1383 هیات عمومی دیوان عالی کشور نیز صادر شده و دعوای خلع ید از املاک را، فرع بر اثبات مالکیت دانسته است و در تمامی دادگاهها نیز رویه قضایی چنین می باشد و با عدم رعایت آن قرار عدم استماع دعوی صادر می شود.

اثبات مالکیت زمین بدون سند

اثبات مالکیت و الزام به ایفای تعهد برای حفاظت از حقوق شما بسیار حیاتی است. با داشتن مدرک قانونی در این خصوص، شما می‌توانید در صورت وقوع نزاع و درخواست‌های غیر قانونی، از حقوق خود دفاع کنید. همچنین، تثبیت مالکیت به شما اطمینان می‌دهد که از اموالی ک متعلق به شماست، محافظت کنید.

در جامعه ما، املاک و مستغلات مانند زمین‌ها ارزش بسیاری دارند و تثبیت مالکیت برای این دارایی‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هرچند سند مالکیت زمین می‌تواند بیانگر مالکیت رسمی باشد، اما در برخی موارد ممکن است شخصی بخواهد مالکیت خود را بدون داشتن سند مالکیت زمین اثبات کند.

در برخی موارد، شهود و اطلاعات آنان می‌تواند به شخص کمک کند تا اثبات کند که او مالک زمین است. این شاهدها می‌توانند شامل همسایگان، خانواده، دوستان یا افرادی باشند که اطلاعاتی درباره مالکیت شخص دارند. و تمایل به تأیید آن دارند. شخص می‌تواند از آنها بخواهد که شهادتی درباره مالکیت ایشان بدهند. در صورت نیاز، ممکن است به شهادت رسمی آنها نیز نیاز باشد.

برای کسب اطلاعات در رابطه با ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی و مشاهده نمونه دادخواست اثبات مالکیت کلیک کنید.

ارائه مدارک مالکیت قبلی

اگر شما یک زمین بدون سند را از شخصی خریداری کردید، می‌توانید اسناد و مدارک مربوط به خرید خود را، به عنوان مدارک استنادی در دعوای اثبات مالکیت زمین بدون سند استفاده کنید. مدارک مربوطه می تواند قرارداد خرید و فروش، رسیدهای پرداخت، مدارک بانکی و تصویر سندی که به نام فروشنده بوده است، باشد. شما می‌توانید این مدارک را به عنوان مستندات خود در جهت اثبات ادعای خودتان در دادگاه مورد استفاده قرار دهید.

در رابطه با اثبات مالکیت در املاک دارای سابقه ثبتی باید بگوییم نسبت به ملکی که سند رسمی دارد خواسته صدور حکم به مالکیت ، خلاف مواد 47 و 48 قانون ثبت بوده و محکوم به رد می باشد. املاکی که دارای سابقه ثبتی می باشند دعوای اثبات مالکیت دردادگاه قابلیت استماع ندارد. صورت جلسه احراز تصرف خواهان هیچ دلیلی بر مالکیت خواهان بر اموال غیر منقول که دارای سابقه ثبتی می باشند محسوب نمی شود.

مدارک تاریخی و محلی

ممکن است شما بتوانید با استناد به مدارک تاریخی و محلی، اثبات کنید که شما مالک ملک هستید. این مدارک می‌تواند شامل عکس‌های قدیمی از ملک، مستندات بانک‌های اطلاعات محلی، مستندات تاریخی از کتابخانه‌ها و آرشیوها و سندی با امضای افراد محلی باشد، که به مالکیت شما ارتباط دارند.

اثبات ادعای مالکیت، در صورت گم شدن قولنامه، از طریق ادله اثبات دعوا مانند اقرار و شهادت شهود و غیره امکان پذیر می باشد. مراحل و نحوه اثبات مالکیت از طریق مراجعه به مراجع قضایی امکان پذیر بوده و هزینه دادرسی آن در صورتی که موضوع دعوا تا 20 میلیون تومان باشد 2.5 درصد و بالاتر از آن 3.5 درصد ارزش مال می باشد.

برای کسب اطلاعات در رابطه با انواع دعاوی ملکی و قوانین رسیدگی به آن ها کلیک کنید.

مشاوره حقوقی

در صورتی که شما به دنبال اثبات مالکیت زمین بدون سند هستید، بهتر است از یک وکیل مشاوره بگیرید. وکیل متخصص حقوق ملکی و مالکیت، می‌تواند شما را در این رابطه راهنمایی کند و به شما راهکارهای مناسبی برای اثبات ادعایتان ارائه دهد. وکیل می‌تواند شما را در تدوین لایحه و تهیه مدارک و اسناد مورد نیاز کمک کند و به شما راهنمایی های حقوقی لازم را بدهد.

اثبات مالکیت ملک بدون سند، امری پیچیده است و نیازمند ارائه مدارک و دلایل قوی برای اثبات می باشد. لذا، توصیه می‌شود که در صورت امکان سعی کنید هنگام خرید ملک، سند رسمی قطعی به نام خود تنظیم کنید. اگر چنین نکردید، سعد کنید که علاوه بر تنظیم مبایعه نامه در حضور شهود، تصویر سند مالکیت زمین را نیز در دست داشته باشید تا راحت تر بتوانید در دادگاه مالکیت خود را اثبات کنید.

با این حال، همیشه بهتر است نصیحت مشاور حقوقی متخصص را در نظر بگیرید تا در امور حقوقی خود متحمل ضرر و زیان نشوید و از حقوق خود به درستی بهره‌مند شوید.

این مقاله به بررسی روش‌های اثبات مالکیت زمین بدون سند پرداخته است. هرچند این روش‌ها ممکن است در برخی موارد کارآمد باشند، اما همواره توصیه می‌شود که در همه موارد سعی کنید سند مالکیت رسمی و قانونی را به نام خود داشته باشید و مالکیت خود را به صورت رسمی ثبت کنید.

برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه محاسبه حق کمیسیون املاک ۱۴۰۲ و دریافت نمونه رای اثبات مالکیت ملک با وکالت بلاعزل کلیک کنید.

مشاوره رایگان اثبات مالکیت
مشاوره رایگان اثبات مالکیت

ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی
دعاوی مربوط به اموال غیر منقول اعم از :
دعاوی مالکیت
مزاحمت
ممانعت از حق
تصرف عدوانی
و سایر حقوق راجع به آن
در دادگاهی اقامه می شود که مال غیر منقول در حوزه آن واقع است.

مالک ملک بدون سند رسمی در دعوای اثبات مالکیت، باید بتواند یک یا چند مورد از مستندات مورد قبول مثال مبایعه نامه، شهود، گواهی انحصار وراثت و غیره را به دادگاه ارائه نماید. اگر مستندات مورد تایید و قبول دادگاه واقع گردد، حکم به اثبات مالکیت خواهان صادر می گردد.

مالکیت در انگلیسی ownership می باشد.

برای کسب اطلاعات در رابطه با نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک کلیک کنید.

دلایل اثبات مالکیت
دلایل اثبات مالکیت

دلایل اثبات مالکیت

برای اثبات مالکیت، باید دلایل قانع کننده ای به دادگاه ارائه شود. ممکن است همزمان دو یا چند نفر خود را مالک یک مال بدانند، که در این صورت اختلاف و دعوا میان آنها به وجود می آید.

مدعی باید با استفاده از دلایل اثبات مالکیت مانند سند، شاهد یا اماره ید، درستی ادعای خود را در دادگاه اثبات کند.

راه های اثبات مالکیت

دلایلی که برای اثبات کردن مالکیت وجود دارد به ترتیب ذیل می باشند:

  • سند رسمی: مهمترین دلیل و مدرک اثباتی می باشد.
  • تصرف
  • قرارداد
  • اقرار
  • شاهد

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات در رابطه با قوانین ملک مشاع و نحوه دفاع در دعوی خلع ید مشاعی با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران 02188939832 تماس بگیرید تا مشاوران ما اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

ماده ۳۵ قانون مدنی؛ تصرف ملک دلیل بر مالکیت شخص است مگر اینکه خلاف موضوع بر دادگاه ثابت شود.

ماده ۳۷ قانون مدنی؛ اگر شخص متصرف ملک اقرار کند که مالک قبلا در تصرف فرد خواهان یا مدعی بود است در ادامه دعوا برای رد مالکیت فرد مقابل خود نمی تواند از مدرک تصرف ملک استفاده کند.

ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک؛ دولت فقط افرادی را مالک رسمی ملکی می دانند که سند رسمی به نام او باشد و در دفاتر ثبت اسناد به نام او ثبت شده باشد و یا در همسن دفاتر این ملک به وی منتقل شده باشد و یا ملکی که به شخص به ارث رسیده است از مالک رسمی باشد.

ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک؛ اگر وزارت مربوطه مقتضی بداند باید اسنادی چون صلحنامه و هبه نامه یا اسناد شرکت و قولنامه باید به ثبت در دفاتر ثبت اسناد برسند و هر معامله ای در مورد منافع یا خود مال غیر منقول انجام می شود باید به ثبت برسند.

ماده ۱۲ قانون دادرسی مدنی؛ دعاوی که مربوط به اموال غیر منقول می باشد همچون دعوای اثبات مالکیت و یا رفع مزاحمت و ممانعت از حق یا تصرف عدوانی و سایر حقوقی که در مورد ملک در دادگاهی مطرح می شود کا این مال در حوزه دادگاه واقع شده باشد حتی اگر خوانده در آن حوزه واقع نشده باشد.

مدارک لازم برای اثبات مالکیت

در ماده 23 قانون ثبت‌اسناد و املاک، آمده است که: مالک کسی است که در دفتر املاک، ملک به نام او نوشته شده باشد. اگر ملکی به شخصی انتقال‌ یافته و مستندات این موضوع در دفتر املاک نیز موجود باشد، ‌ این شخص مالک شناخته می‌شود.

اگر میخواهید بدانید اختصاصی بودن مالکیت چیست و اثار آن چه می باشد در مقاله ی ذکر شده میتوانید تمامی این موارد را مشاهده نمایید.

درصورتی‌که فرد ملک را از مالک رسمی به ارث برده باشدنیز مالک محسوب می‌شود. مدارک لازم برای اثبات مالکیت عبارت اند از:

سند مالکیت

سند مالکیت ملک، سندی است که مالکیت زمین شما را تأیید می‌کند. این سند می‌تواند رسمی یا عادی باشد. بهتر است این سند به درستی تنظیم شده باشد تا در صورت نیاز در نزد مقامات ذیصلاح دارای اعتبار قانونی باشد.

سند تحویل

سند تحویل نشان می‌دهد که زمین به شما تحویل داده شده است. این سند تحویل ممکن است به صورت یک صورتجلسه جداگانه ای باشد. یا ممکن است که در روی رسید پرداخت ثمن یا روی مبایعه نامه خرید، تحویل زمین قید شده و به امضاء طرفین رسیده باشد. در هر دو حالت باید این سند تحویل، به درستی تنظیم شود و اصل سند مذکور نزد خریدار نگهداری گردد.

رسیدهای پرداخت

رسیدهای پرداخت نیز مدارک مهمی هستند که نشان می‌دهند شما پرداخت‌های ثمن مربوط به خرید زمین را انجام داده‌اید. این رسیدها می‌توانند شامل رسیدهای بانکی، رسیدهای وجه نقد، رسیدهای حواله یا رسیدهای انتقال وجه باشند.

مدارک مالکیت قبلی

اگر شما زمینی را از فرد دیگری خریداری کرده‌اید، ممکن است مدارک مالکیت قبلی مانند سند مالکیت یا رسیدهای پرداخت را نیز بخواهید. این مدارک نحوه واگذاری زمین به شما را نشان می دهد.

شواهد حضوری

شواهد حضوری مانند عکس‌ها، فیلم‌ها و شواهد محلی نیز می‌توانند در اثبات مالکیت مورد استفاده قرار بگیرند. این مدارک ممکن است نشان دهنده حضور شما در زمین یا تغییراتی که در زمین ایجاد کرده‌اید باشند.

مشاوره حقوقی

در نهایت، همیشه بهتر است در موارد حساسی مانند اثبات مالکیت زمین، از خدمات یک وکیل مشاوره بگیرید. وکیل می‌تواند شما را در تهیه و بررسی مدارک لازم همراهی کند و به شما راهنمایی حقوقی لازم را بدهد.

با ارائه مدارک و اسناد لازم و مشاوره حقوقی مناسب، می‌توانید مالکیت زمین خود را به درستی اثبات کنید. توصیه می‌شود که این مدارک را به درستی تهیه و نگهداری کرده و در صورت نیاز به مقامات ذی‌صلاح ارائه دهید.

برای دریافت پاسخ این سوال که صورت مجلس تفکیکی چیست و معنی تقسیم نامه چیست کلیک کنید.

مرجع رسیدگی به دادخواست اثبات مالکیت

برای اثبات این ادعا صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به پرونده، با توجه به نوع اموال متفاوت می باشد. در صورتی که مال غیرمنقول باشد، صلاحیت با دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول خواهد بود و اگر موضوع اختلاف مالکیت مال منقول باشد دادگاه صالح برای رسیدگی دادگاه محل اقامت مدعی علیه که مال منقول در تصرف اوست وجود دارد.

برای اثبات مالکیت با شهادت شهود میتوانید از یک وکیل تصرف عدوانی مجرب و کار بلد مشاوره بگیرید.

مدارک لازم برای تنظیم لایحه اثبات مالکیت
مدارک لازم برای تنظیم لایحه اثبات مالکیت

مدارک لازم برای تنظیم لایحه اثبات مالکیت

افرادی که قصد تنظیم لایحه را دارند باید دقت داشته باشند که هر میزان مدارک قابل قبول تری را ارائه دهند، استناد دادگاه به مدارک و نهایتا احتمال صدور رای به نفع مدعی بیشتر خواهد بود. اگر میخواهید اقدام به تنظیم لایحه کنید پیشنهاد میکنیم از داخل لیست وکلای تهران از یک وکیل مشاوره بگیرید. مدارک لازم برای تنظیم لایحه به صورت زیر می باشد:

مبایعه نامه یا قولنامه و یا سند عادی ملک برای اثبات این ادعا ضروری می باشد.

شهادت شهود در اثبات این ادعا موثر خواهد بود. به عنوان مثال شهودی که در زمان انجام معامله حضور داشته اند و یا در زمان پرداخت نیز حضور پیدا کرده اند بسیار به اثبات اینکه شما مالک ملک هستید کمک خواهد کرد.

اثبات تصرف شخص مدعی، یعنی شخص سال ها در خانه ای زندگی کرده که فاقد سند رسمی است ولی خانه متعلق به وی می باشد. بنابراین با ارایه مدارک تصرف می تواند مالک بودن خودش را احراز نماید. مثلا ارائه فیش های گاز و برق و غیره که به نام شخص است و یا با شهادت شهود، تصرف خود را اثبات نماید.

مواد قانونی مورد نیاز برای تهیه لایحه اثبات مالکیت

لایحه حاوی نکات حقوقی مختلفی است که در حالت عادی بسیاری از افراد از آن اطلاع ندارند. در روند دعاوی حقوقی مختلف مانند الزام به تنظیم سند رسمی بهترین راهکار آن است که از همان ابتدا به وکیل متخصص در این زمینه مراجعه کنید و جریان رسیدگی پرونده را به او بسپارید. وکیل متخصص در امور ملک، لایحه را در کوتاه ترین زمان و به بهترین نحو تنظیم می کند.

ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک: دولت فقط کسی را که ملک به اسم او در دفتر املاک ثبت شده یا کسی که ملک مزبور به او منتقل شده و این انتقال در دفتر املاک نیز به نام او به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی به او ارث رسیده باشد را مالک می شناسد.

روش‌ها و اصول اثبات مالکیت با شهادت شهود

برای اثبات مالکیت با شهادت شهود، باید نکاتی رعایت شود. در زیر به نکات لازم اشاره می گردد:

جمع‌آوری شهادت شهود

در این مرحله، باید شهودی شناسایی و جمع‌آوری شوند، که به طور مستقیم شاهد فرآیند انتقال مالکیت بوده‌اند، یا به طور غیر مستقیم اطلاعاتی درباره مالکیت دارند.

استدلال و ارزیابی شهادت شهود

در این مرحله، شهادت شهود اعتبار سنجی می شود. تشخیص اعتبار شهادت شهود با دادگاه است.

تدوین گزارش و مستندسازی

این گزارش باید شامل اطلاعات دقیق درباره شهود، شخصیت شهود، و موارد دیگری که ممکن است برای اثبات ادعا مورد استفاده قرار گیرند، می باشد.

نمونه لایحه اثبات مالکیت

در زیر نمونه لایحه اثبات مالکیت و متن وکالت نامه تام الاختیار قرار داده شده است:

ریاست محترم شعبه ــــــــــــ

با سلام و احترام

احتراما به وکالت از خوانده پرونده کلاسه ــــــــــــ شرح دفاعیات خویش را به استحضار می رساند.

ایرادات شکلی …

دفاع ماهوی …

امور ثبت و مبایعه نامه دارای مباحث و پیچیدگی های بسیار هستند. که گستره بسیار وسیعی از مشکلات را نیز شامل می شوند. صرفا با مطالعه أصول و قواعد أمور ثبتی، نمی توان مشکلات حقوقی و ثبتی دادگاه ها را حل کرد. بنابرین، لازم است که در چنین أموری حتما از حضور یک وکیل ثبتی تهران در کنار خود بهره مند شوید.

ارائه خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی یکی از مهمترین خدمات مرکز وکالت تهران است. 02188939832

برای دریافت خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین ( از طریق شبکه های اجتماعی مانند  تلگرام، اینستاگرام و فیسبوک ) فرم درخواست را در مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روز پر کنید.

پیشنهاد میشود برای اثبات مالکیت در تصرف عدوانی کیفری با شماره تلفن ما در دفتر وکالت تهران تماس حاصل فرمایید.

چنانچه در رابطه با اجاره ملک مشاع بدون اجازه شریک و مجازات فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک با مشکل مواجه شدید با یکی از شماره تلفن های ما در دفتر وکالت تهران تماس حاصل فرمایید.

ماده 22 و 47 قانون ثبت اسناد و املاک: همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط افراد زیر را مالک خواهد شناخت:
شخصی که ملک در دفتر املاک به اسم او ثبت شده است.
کسی که ملک به او منتقل شده و این انتقال در دفتر املاک نیز به ثبت رسیده است.
کسی که ملک مزبور از مالک رسمی ارثاً به او رسیده باشد.

وکیل اثبات مالکیت

پیشنهاد می گردد، در پرونده اثبات مالکیت به جهت پیچیده بودن از وکیل خبره استفاده کنید. وکیل متخصص فردی آشنا به دعوای اثبات مالکیت بوده و به تمامی شرایط و ضوابط مربوط به آن آگاهی کامل داشته و می تواند مسیر و روند پرونده مورد نظر شما را آسان تر و بهتر پیش ببرد.

رای دفاع از حقوق افراد در مواردی که مسائل مالی و دعاوی ملکی مطرح می شود حضور و کمک یک وکیل ملکی خوب در تهران می تواند بسیار کمک کننده باشد.

اگر به دنبال بهترین وکیل اثبات مالکیت در تهران هستید در این صفحه به شما کمک می کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید. همه آنچه را که باید در مورد یک وکیل اثبات مالکیت بدانید را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

اگر در حوزه اثبات مالکیت و سند قطعی غیر منقول دچار مشکل شدید، برای دریافت مشاوره همین حالا با مجموعه دفتر وکالت تهران تماس بگیرید. 02144205912

وظایف وکیل اثبات مالکیت

در حوزه حقوقی، وکیل نقش مهمی در حفاظت از حقوق مالکان و حل اختلافات ایفا می‌کند. وظایف این وکیل‌ها با توجه به نوع و ماهیت املاک و مالکیت، متنوع و متناسب با هر مورد خاصی است.

وکیل اثبات مالکیت در ابتدای هر اختلاف نقش مشاوره‌دهنده را دارد. وی باید به مالکان مشاوره دهد و آنها را در مورد حقوق و تعهداتشان آگاه سازد. همچنین، وکیل باید در ارائه راهکارهای حل اختلافات مالکیتی به مالکان مشاوره‌های لازم را ارائه کند.

وکیل مسئولیت جمع‌آوری مدارک و شواهد مربوط به اثبات ادعا را دارد. این شواهد می‌تواند شامل سند مالکیت، عقد قراردادهای خرید و فروش، مستندات مربوط به وراثت و سایر اسناد و مدارک مورد نیاز باشد. وکیل باید این مدارک را به دقت بررسی کند و مطمئن شود که اثبات ادعا به درستی انجام می شود.

وکیل برای ارائه بهترین حمایت حقوقی به مالکان نیازمند تحقیقات حقوقی می‌باشد. وی باید قوانین و مقررات مربوط به مالکیت را به دقت بررسی کند و با مطالعه حقوق مرتبط با هر مورد، بهترین راهکارها را پیشنهاد دهد.

وکیل وظیفه نمایندگی در دادگاه را نیز دارد. در صورتی که اختلاف به دادگاه منتقل شود، وکیل باید به عنوان نماینده مالک در دادگاه حاضر می شود و مدارک و دلایل موثری را برای اثبات ادعا ارائه دهد.

وکیل ملکی در صورت امکان، تلاش می‌کند تا با طرح مذاکره و تسویه، به حل اختلافات مالکیتی بدون نیاز به دادگاه برسد. وی باید در جریان قوانین و مقررات مربوط به تسویه و قراردادهای مالکیتی باشد و بتواند بهترین شرایط را برای مالکان فراهم کند.

پیشنهاد میشود اگر میخواهید بدانید مالکیت معنوی چیست و معنای افراز ملک مشاع چه می باشد کلیک کنید.

هزینه وکیل اثبات مالکیت

یک مبلغ ثابت به عنوان قیمت وکیل اثبات مالکیت یا حقوق وکیل اثبات مالکیت وجود ندارد. بلکه حق الوکاله وکیل اثبات مالکیت، طبق توافق طرفین و با توجه به موارد متعددی تعیین می شود. مثلا سابقه و تجربه وکیل اثبات مالکیت در تعیین میزان حق الوکاله موثر هستند و یا خدماتی که از طرف وکیل ارائه می شود در تعیین این میزان موثر هستند.

در صورتی که بخواهید از یک وکیل وکیل اثبات مالکیت، صرفا راهنمایی بگیرید، تنها لازم است که حق مشاوره را پرداخت کنید و نیازی به پرداخت حق الوکاله نخواهد بود.

طبیعتا، هزینه وکیل اثبات مالکیت با سابقه و مهارت وی رابطه مستقیم دارند.

پیشنهاد میشود: مقالات حقوقی رایگان

سوالات متداول

اثبات مالکیت اسناد فاقد سابقه ثبتی چگونه است؟

سند عادی نیز علاوه بر سایر ادله نظیر شهادت شهود و اقرار و اماره تصرف، به عنوان یکی از دلایل اثباتی مورد قبول است.

اعتراض در اثبات مالکیت چگونه است؟

اگر یک طرف در جلسه دادرسی به حکم استنادی طرف مقابل پرونده اعتراض کند.

مالک شدن شخص وارث بر اموال مورث چگونه است؟

مالک شدن شخص وارث بر اموال مورث از دو حالت خارج نیست: یا از طریق ارث یا از طریق وصیت.

بیشتر بخوانید

رزرو وقت آنلاین و تلفنی

از مرکز وکالت تهران

آخرین مطالب

------

مشاوره شبانه روزی

02188939832
5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خدمات وکالت

تیم وکالت تهران از سال 1388 مشغول به فعالیت‌های گوناگون در حوزه حقوقی و قضائی شده است. با داشتن روزانه تعداد زیادی از کاربر یکتا از طریق شبکه حقوقی (وبسایت‌ها) توانسته‌ایم تعداد قابل توجهی از کاربران نیازمند حوزه حقوقی را جذب کنیم. حال مشکلاتی در تمام این سال‌ها مردم را به خود درگیر کرده بود که ما برای آن راه حل ایجاد کردیم.

مسیریابی تا عدالت